Marc-André ter Stegen chytá v tejto sezóne v parádnej forme. Opäť sa predviedol aj v poslednom zápase proti Juventusu. Za svoje výkony zbiera pochvalu aj od novinárov, dokonca aj tých z Madridu.

Madridský denník Marca dokonca píše, že Barca našla svojho "Messiho v brankárskych rukaviciach". Marca uvádza, že ter Stegen sa v tejto sezóne prepracoval na jedného z najlepších, ak nie najlepšieho brankára sveta. Barcelona dobré výsledky ako v La Lige, tak aj Lige Majstrov dosiahla práve vďaka nemu. Denník upriamil pozornosť aj na jeden z príspevkov Barcelony na oficiálnom konte na Twitteri, kde bolo uvedené: "Dvojica hlavných dôvodov, že sme teraz tam, kde sme"

Marca ďalej uvádza, že výsledky nemeckého brankára hovoria samé za seba. V 17. zápasoch v La Lige a Lige Majstrov zaznamenal až 12 čistých kont a inkasoval len 5 gólov. Súperi na jeho bránu vyslali 64 striel, z toho chytil 54. Podstatné však je, že Nemec svoj tím podržal práve v tých kľúčových fázach zápasov. A mužstvo mohlo vďaka tomu bodovať.

V zápase proti Alavesu vychytal samostatný nájazd Rubena Sobrina. V zápase proti Eibaru to isté, keď sa nepresadil Sergi Enrich. V zápase proti Atléticu Madrid chytil Griezmannovi 2 góly. Ter Stegen vychytal body pre Barcu aj proti Athletic Club Bilbao. Inak tomu nebolo ani v stretnutí proti Leganes. Marca tak píše: "Ter Stegen je brankár, ktorý vyhráva zápasy, tak ako to v útoku robí Leo Messi."

Marca nakoniec píše, že ter Stegen nemal v Barcelone práve najlepšie začiatky, keď o miesto v bráne musel súperiť s Claudiom Bravom. Nemec však svoj boj s Čiľanom napokon vyhral a svojimi výkonmi v bránke si culés získal na svoju stranu.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

galibier

22
2017-11-24 10:45:43

po vojne je uz general,ale nakoniec sa ukazala spravna volba vsadit na mladost a perspektivu(Ter stegen)ako skusenost(Bravo).Trosku zlepsit vybiehanie pri standardkach(hadam jedina slabsia stranka)a ked mu vydrzi zdravie mali by sme mat o tento post na roky postarane.

Danny

8
2017-11-24 10:49:25

Super volba zo strany vedenia ze pustili brava ... bol som jeden z tych co boli za to aby ostal ter stegen a vyplaca sa to ... neuveritelny beankar a zda sa minzento je ten typ hraca ktory ostane verny...

LIO11

16
2017-11-24 11:35:33

Do FCB prišiel ako jednotka,no LE tvrdohlavo preferoval Brava,zaplať pán boh, že ten tlak vydržal a zostal,hoci mal dosť ponúk,je vidieť, že v ňom bije srdce barcelončana,no a nakoniec kde je teraz Bravo v MC pohorel na plnej čiare.Marc je v skvelej forme patrí medzi svetovú topku čo nám dokazuje v každom zápase.

pedo

5
2017-11-24 12:14:54

Je fakt perfektný, ale mám pocit že niekedy by mohol zrýchliť rozohrávku na rýchly brejk, tak ako to zvykol robiť Viktor Valdes. Je to môj dojem, možno sa mýlim

bruno1

8
2017-11-24 13:21:02

Rychly brejk by v sucasnosti aj tak skoncil u Suareza :D

abstinent

2
2017-11-24 15:54:26

:DDDD

Bachy

10
2017-11-24 12:23:08

už minulý rok na Bernabeu ukázal že vie podržať v tom zápase sme potrebovali súrne body a on vtedy privádzal madridčanov do zúfalstva :)

Chrisler

6
2017-11-24 14:41:15

Ja sam som nadaval ked Marc ostal namiesto Brava. Teraz vsak davam klobuk dolu a neskutocne sa tesim, ze mame takeho brankara! Su tam vidiet nedostatky (myslim, ze pri vybiehani v ramci sestnastky by mal byt preciznejsi) ale ked zapracuje tak z neho bude "creme de la creme" v brankarskej brandzi

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.