Denník Mundo Deportivo upozorňuje na úlohu Roberta Fernandeza, ktorý sa v súčasnosti nachádza v Južnej Amerike, kde osobne sleduje výkony potenciálnych hráčov FC Barcelona.

Odkedy do klubu prišiel Guillermo Amor, technický riaditeľ FC Barcelona Robert Fernandez komentáre po zápasoch mužstva neposkytuje. Fernandez sa plne sústredí na svoju prácu, teda na prestupy. S mužstvom už ani necestuje, no to neznamená, že má v práci voľnejšie, práve naopak. S príchodom januárového prestupového obdobia mu práce pribúda.

Športový riaditeľ Blaugranas je názoru, že kvality budúcich možných hráčov FC Barcelona nie je možné náležite zhodnotiť bez toho, aby si ich nepozreli v zápasoch na vlastné oči. Barca už v Európe dôkladne prečesala celý prestupový trh a klub preto svoju pozornosť upriamil na Južnú Ameriku. Fernandez tak do Južnej Ameriky vycestoval, aby naživo skautoval možné posily.

V plánoch Fernandeza nájdeme napríklad zápas Gremia proti Lanus v Copa Libertadores. Počas niekoľkodňového pobytu si Fernandez pozrie niekoľko zápasov a skautovať má hráčov z rôznych krajín. Sledovaní budú mladí hráči, ale aj o niečo starší futbalisti, na adresu ktorých má klub pozitívne reporty. V prípade týchto vytipovaných hráčov chýba k začatiu rokovaní o prestupe zelené svetlo práve od Športového riaditeľa. V tejto skupine hráčov sa nachádza aj stopér Palmeirasu Yerry Mina, ktorý čaká už len na pokyny zo strany katalánskeho klubu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.