Ernestovi zverenci vo svojej púti naprieč náročným, zápasovo nabitým januárom pokračujú na tvrdej pôde štadiónu Anoeta, kde si zmerajú sily s popredným celkom La Ligy Santander Realom Sociedad. Pozrime sa spolu na všetko, čo by ste o tomto stretnutí mali vedieť.

Pre blaugranas bola v uplynulých rokoch Anoeta priam zakliatym svätostánkom, avšak družstvo, ktoré koučuje extremadurský lodivod Ernesto Valverde, cestuje do San Sebastianu so skvelými číslami. V súčasnej sezóne Barcelončania na ligovej scéne neprehrali ani raz a na čele tabuľky majú pred Atléticom deväťbodový náskok, pričom druhý madridský celok Real na nich stráca bodov už štrnásť.

Barca, ktorá vo štvrtok zdolala Celtu Vigo jednoznačne 5-0, aby si zaistila miesto medzi najlepšou osmičkou v Španielskom kráľovskom pohári, získala v osemnástich kolách štyridsaťosem bodov za pätnásť výhier a tri remízy.

V Baskicku v akcii neuvidíme zadáka Samuela Umtitiho, ktorý je i naďalej zranený, zatiaľ čo otázny je aj štart Paca Alcácera. Aj keď to vyznie paradoxne, meno ďalšieho futbalistu, ktorý má zdravotný problém, barcelonismo teší. Je ním Philippe Coutinho, rekordný podpis Azulgranas, ktorý si na svoj debut bude musieť pre drobné problémy počkať ešte aspoň dvadsať dní.

Valverdemu pred týždňom, pri parádnej výhre nad Levante pomerom 3-0, chýbal pre kartový trest jeden z kľúčových hráčov a kapitánov FCB Sergio Busquets, no reprezentant španielskeho národného družstva je späť a Barcelona tak nemá suspendovaného žiadneho zo svojich hráčov.

Úradujúci vicešampión Primery División zajtra narazí na Sociedad, ktorý je v tejto sezóne maximálne nevyspytateľný. Baskovia síce porazili pred dvoma týždňami Sevillu, no na druhej strane v osemnástom kole podľahli Leganés, a tak tréner Eusebio, bývalý barcelonský špílmacher, potvrdil, že je pod tlakom. Sebastian je po osemnástich dueloch dvanásty, keď získal iba dvadsaťtri bodov. Je avšak pravdou, že na šiesty Villarreal stráca bodov iba päť (údaj platný pred začiatkom devätnásteho kola).

Eusebiovi bude chýbať dvojica jeho obrancov, Carlos Martínez a Iñígo Martínez, kým v hre určite neuvidíme ani Carlosa Velu, ktorý La Real opustil a posilnil mužstvo americkej MLS Los Angeles FC.

Zaujímavosťou ale je, že vo svojich posledných siedmich ligových vystúpeniach proti Barce v La Lige Real Sociedad neprehral ani raz, päťkrát sa radoval z triumfu a dva razy remizoval. Poslednýkrát doma proti Azulgranas utrpel porážku v máji 2007.

Najväčšou hrozbou pre domácich bude Leo Messi, ktorému sa proti Sociedadu darí. Tejto ekipe strelil v devätnástich súbojoch gólov hneď štrnásť, no len štyri z nich na Anoete. Defenzíva zajtrajšieho barcelonského súpera si ustrážiť bude musieť i Jordiho Albu, ktorý si v tejto sezóne pripísal pri Argentínčanových presných zásahoch už päť asistencií.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 14. január 2018 (nedeľa)

Čas: 20:45

Miesto: Anoeta, San Sebastian

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk, goal
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.