Ernesto Valverde sa pred zápasom s Eibarom zúčastnil na tlačovej konferencii, kde odpovedal na otázky zvedavých novinárov. Tréner Kataláncov pristupoval k nadchádzajúcemu súperovi s absolútnym rešpektom.

Zápas

"Eibar si momentálne prechádza skvelým obdobím a to ma znepokojuje asi najviac. Na začiatku sezóny sa im moc nedarilo, no teraz je to úplne iné. Majú jasne definovaný štýl hry. Pravdepodobne majú najlepšiu formu v sezóne, bojujú o európske poháre, preto bude náročné hrať proti nim, najmä doma. Musíme vedieť, ako to prekonať. Ak sa vám to podarí, máte šancu."

Valverde lamentoval nad tým, že Chelsea má viac času pripraviť sa na zápas Ligy majstrov proti Barcelone, kedže posledný zápas odohrali včera, kým Katalánci ho majú ešte stále pred sebou.

"Pokiaľ ide o fyzické zotavenie, jeden deň je veľkým rozdielom. Aj ja by som radšej hral proti Eibaru v piatok, pretože keď máte pred zápasmi viac času, je jednoduchšie sa na ne pripravovať. Tento voľnejší týždeň nám každopádne padol vhod, najviac po mentálnej stránke."

Ponuka pre Iniestu z Číny

"Ak sa to stane, ak bude mať na stole takúto ponuku, budeme o tom hovoriť. V súčasnosti však k tomu nemám čo povedať, nemyslím na to. Nemôžem sa vyjadrovať ku všetkému, čo vychádza v novinách. Andrés je náš hráč a chceme, aby nám naďalej pomáhal."

Tréner FC Barcelona má veľké očakávania od dvoch veľkých prestupov, ktoré sa udiali od jeho príchodu do klubu: Philippe Coutinho a Ousmane Dembélé. Hoci chápe, že sa stále prispôsobujú novému prostrediu, verí, že mužstvu v kľúčovej fáze sezóny pomôžu.

"Vždy je dobré, keď hráči ukážu svoje schopnosti na ihrisku. Nachádzame sa v rozhodujúcej časti sezóny a pokiaľ sa posunú vpred, budeme veľmi radi. Okolnosti sú také, aké sú, ale chceme, aby nám pomohli."

Sezóna ešte neskončila

"Ešte stále sme nič nevyhrali. Sezóna sa zatiaľ pre nás vyvíja dobre, no všetci vieme, že všetko sa môže zmeniť jedným zlým alebo dobrým výsledkom. Od začiatku hovoríme, že je pred nami ešte dlhá cesta a na každý ďalší zápas sa musíme pripraviť, ako keby to bolo finále. Získavať body je náročné - nie je to také jednoduché, ako si ľudia myslia, čo sme mohli vidieť napríklad proti Getafe. Ak si začnete myslieť, že máte priestor na chyby, je to prvý krok smerom k chybám. Nemôžeme to brať tak, že aj keď prehráme zápas, stále budeme prví."

zdroj: sport.es

foto: twitter.com

sid1

12
2018-02-17 08:38:45

Tiez nechapem, ze barca nehrala uz v piatok

patrik12

18
2018-02-17 08:47:18

Niet sa co cudovat, hlavny sef ligy, megakokot, je otvoreny fanusik realu madrid, spanielsky premier (!!) sa vyjadruje o moznych posilach pre madrid. Nikto nemoze ocakavat ustupky od ligy pre FCB.

Radovan

3
2018-02-17 10:29:07

Barca a real nehravaju v piatky/pondelky...podla mna to ma nieco do cinenia s tv pravami alebo s vysokym poctom turistov (ale aj domacich) ktori navstevuju ich zapasy, co by v piatky a pondelky nebolo mozne, prisli by o podstatnu cast penazi

Teo07

3
2018-02-17 11:18:42

Máš úplnú pravdu. Ale keď chceš plusky, musíš napísať, že za to môže Perez, Tebas, La liga a UEFA. Napr. naposledy som sa tu dočítal, že Perez podplatil trénera PSG, aby prehrali v Madride. A Perez aj podplatil rozhodcov v poslednom zápase proti Getafe.

Radovan

5
2018-02-17 11:41:18

nad takymi konspiraciami sa neoplati pozastavovat, to len prebehnem ocami a o minutu uz ani neviem ze som taky vyplod cital

sid1

3
2018-02-17 08:39:32

Tiez nechapem, ze barca nehrala uz v piatok

ace67

15
2018-02-17 08:56:39

Keďže je každý zápas ako finále,bolo by dobre makať od prvej minúty,nie ako je v poslednej dobe zvykom prvý polčas odchodiť a potom uvidíme okolo 70 minúty

pedo

12
2018-02-17 09:06:29

Aj ja si myslím , že treba hneď od úvodu zápasu poriadne zatlačiť dať 1-2 góly a hneď to pôjde ľahšie

loptajegulata

8
2018-02-17 09:30:01

ani si nepamätám kedy sme naposledy dali vôbec gól v prvom polčase a už vôbec nie rozhodli zápas... dnes čakám veľkú zmenu oproti zápasu s getafe, začínam sledovať ako hrajú ostatné kluby čo sú v lige majstrov a je to na neporovnanie v akom tempe útočia a to aj kluby ako liverpool napr

adriano

4
2018-02-17 10:25:21

Skoda zapasu doma minuli tyzden tam mali vyhrat nie to odchodit a teraz mohol setrit trener hracov na chelsie.Zial sami hraci si robia taketo zbytocne stresy a dostavaju sa pod tlak.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.