Willian a Dimitris Nikolaou zostávajú aj po odvetnom zápase proti Chelsea jedinými dvoma hráčmi, ktorým sa v Lige Majstrov 2017/18 podarilo dostať loptu do siete Barcelony, z čoho vyplýva, že Los Culés majú najlepšiu defenzívu v tejto súťaži.

Zverenci Ernesta Valverdeho postúpili do štvrťfinále po víťazstve nad Chelsea v súčte v pomere 4-1. Stredajšia odveta na Camp Nou sa niesla v duchu dobre odvedených defenzívnych povinností azulgranas, čo vyústilo v to, že Chelsea odchádzala bez streleného gólu. Eden Hazard, Willian, Olivier Giroud a Marcos Alonso odišli na prázdno, keďže Gerard Piqué a Samuel Umtiti predviedli senzačný výkon.

Ešte nikdy v histórií Ligy Majstrov nemal tím, ktorý postúpil do štvrťfinálovej fázy, na konte menej obdržaných gólov ako má Barcelona na konte v tomto ročníku. Bývalý tréner Athletic Club priniesol do Barcelony určitú pevnosť a solídnosť v defenzíve, ktorá je súčasťou jeho obľúbeného systému 4-4-2, aj keď kvôli tomu obetoval klasickú otvorenosť do šírky, ktorú prinášal systém 4-3-3.

Antonio Conte sa nechal počuť, že rozdiel medzi Chelsea a Barcelonou bol Lionel Messi, rovnako aj Diego Simeone povedal niečo podobné po nedávnom súboji medzi Barcelonou a Atléticom Madrid. Aj keď tieto tvrdenia nepripisujú obrancom azulgranas žiadne zásluhy, nie je mimo tému naznačiť, že súčasnému spôsobu hry Katalánskeho giganta chýbajú útočné prvky, ktorú minulé kádre Barcelony mali.

Umtiti je na Camp Nou kľúčovou postavou, vyvinul sa z neho naozajstný špičkový strený obranca a z pomaly starnúceho Gerarda Piquého tak stiahol určitú časť tlaku. Jeho fyzická sila udržala v stredu Girouda ticho, zatiaľ čo bol šikovne podporovaný Jordim Albom.

Návšteva Chelsea na Camp Nou bola 29. zápasom tejto sezóny, v ktorom si Katalánci dokázali udržať čisté konto. Pre lepší obrázok, Barcelona nedostala gól vo viac ako v polovici zápasov, ktoré túto sezónu odohrala.

zdroj: marca.com
foto: marca.com
video: youtube.com

Zubohryz1

top komentár
48
2018-03-16 20:49:28

Tak toto snad netreba ani komentovat!!!!!!!
Neskutocna praca Valverdeho.
Aj ked si myslim ze velmi velku zasluhu ma na tom BIG SAM

Michal017

32
2018-03-16 21:07:35

I proto, že Umtiti raketově vyletěl mezi nejlepší stopery světa :)

vondeylen

14
2018-03-16 21:32:23

Milujem tuto preciznost aku barca chytila takmer v kazdom poste...nadhera

Neyoo

16
2018-03-16 22:58:33

Nie som si istá či to bol Lacazette alebo niekto iný z Lyonu no keď sme ho kupovali - úprimne vôbec som nepoznala jeho kvality keďže FR ligu nesledujem - povedal, že Barcelona vyhrala lotériu, že dostala hráča ako Umtiti za taký smiešný peniaz. Teraz už viem o čom hovoril. Big, big Sam.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.