V dnešnom zápase proti Bilbau má tréner FC Barcelona o starosť navyše. Kvôli kartám totiž nemôže hrať Luis Suarez a navyše sa zranil aj Sergio Busquets. Tréner Blaugranas tak musí na situáciu reagovať.

Zápas proti Athletic Club Bilbao je na programe v nedeľu o 16:15 a kormidelník domáceho celku musí v zostave urobiť niekoľko korekcií kvôli chýbajúcim hráčom. Luisa Suareza bežne zastupuje Paco Alcácer. Ak sa Valverde rozhodne v útočnej línii nemeniť nič a po Messiho boku umiestni centrálneho útočníka, bývalý hráč Valencie by sa tak mal dostať na trávnik. Nie je však vylúčené, že Valverde môže začať s Messim v strede útoku a Dembélém aj Coutinhom na krídlach. Pre tejto stratégii by v druhej línii musel nastúpiť Andrés Iniesta. Ten však mal zdravotné problémy. Ak by Coutinho hral ako záložník, Valverde by mohol vedľa Messiho nasadiť dvojicu Dembélé - Vidal alebo Dembélé - Paco Alcácer.

Ťažší oriešok čaká trénera v strede poľa, pretože musí nahradiť Sergia Busqutsa. Jeho miesto by mal v zápase proti Bilbau prebrať Ivan Rakitič, pretože to robieva počas celej sezóny. Skúsenosti s hrou na tejto pozícii má aj André Gomes. Valverde by však Rakitičovi rád doprial odpočinok, ale vzhľadom na zranenie Busquetsa to podľa všetkého nebude možné. Úlohu centrálnych záložníkov by na seba mali prevziať Paulinho či André Gomes a možno aj Andrés Iniesta, to však záleží od zdravotného stavu hráča.

Zároveň nie je jasné, či v stretnutí uvidíme Jordiho Albu, ktorý odvetu proti Chelsea ukončil v istými zdravotnými problémami. V tomto prípade by sme v zápase zazreli Lucasa Digneho.

zdroj: as.com
foto: sport.es

Joan

-16
2018-03-18 09:33:58

Ak je Alba zranený, nech skúsi hrať na troch obrancov: Vermaelen - Pique - Umtiti.

FcbMun10

17
2018-03-18 09:38:33

Vermaelen nie je v nominacii

MAESTROOO

8
2018-03-18 10:55:25

Ajajaj bude to dnes náročné ale hádam nejak tie tri body ukopeme

Vicky

1
2018-03-18 14:40:47

Jordi je vpohode, bude hrať.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.