O odchode Samuela Umtitiho po tejto sezóne sa v tlači popísalo viac ako dosť. Podľa správ médií chce Francúz v Barcelone plat, aký mu  klub nechce odklepnúť. Odstupná klauzula na úrovni 60 miliónov eur je pre prípadných záujemcov zas nesmierne lákavá. Blaugranas by preto nemali zaspať na vavrínoch a pre každý prípad sa poobzerať po náhradách.

Aj keď Umtiti patrí medzi hráčov základu, nikde nie je napísané, že počas leta z Camp Nou neodíde. Barcelona sa musí mať na pozore. Športové riaditeľstvo má určite zoznam možných náhrad a medzi nimi sa možno nachádza aj táto pätica zadákov.

Yeray Álvarez | Athletic Club Bilbao

V La Lige patrí medzi stopérov, o ktorých sa hovorí len v dobrom. V prípade Umtitiho odchodu by bol práve tento zadák ideálnym nástupcom Francúza na Camp Nou. Obrancovi kariéru skomplikovala rakovina, no chorobu dokázal poraziť a postupne sa dostáva do formy, akú od neho fanúšikov Los Leones očakávajú. Mnohí sú očarení z hráčovej stavby tela, výberu miesta, efektivity prihrávok a hoci ide o španielskeho obrancu, jeho hru charakterizuje agresívny štýl bránenia.

Na San Mames má zmluvu platnú do roku 2022, no výška odstupnej klauzuly nie je známa. Problémom pre Barcelonu je jeho oddanosť klubu z Bilbaa, pretože ten ho počas jeho boja so zákernou chorobou nesmierne podporoval. Existuje len malá pravdepodobnosť, že by ho katalánska Barcelona dokázala presvedčiť k odchodu. Je to však hráč, ktorý La Ligu pozná veľmi dobre, rozumie aj hernému systému Ernesta Valverdeho.

Caglar Soyuncu | SC Freiburg

Nepatrí medzi najpopulárnejších obrancov sveta. Mladý Turek vo Freiburgu hráva od roku 2016, ale postupne sa vďaka svojim výkonom prepracoval na prestupové zoznamy viacerých elitných európskych klubov. Bol síce impulzívny, ale v tejto sezóne zapracoval aj na svojich negatívnych vlastnostiach a je na ceste stať sa skutočne platným hráčom. Soyuncu je vysokým zadákom, ktorého prednosťou je hra vo vzduchu. Medzi jeho silné stránky patrí aj zrýchlenie, čo mu dáva pred súpermi náskok. Dobre si rozumie s držaním lopty a presnými prihrávkami. Prezident Bartomeu však musí konať rýchlo, pretože za cenu na úrovni 30 miliónov libier je o hráča veľký záujem. Najviac sa v súvislosti s prestupom mladého obrancu spomína Arsenal Londýn.

Malang Sarr | OGC Nice

Jedná sa o ďalšieho mladého francúzskeho obrancu. Sarr je možno práve tým hráčom, ktorý má na to, aby Umtitiho nahradil v Barcelone, ale aj vo francúzskom národnom tíme. Má 19 rokov a je ľavákom. Jeho tím skončil v Ligue 1 v minulej sezóne na prekvapivom treťom miesta a Sarr bol v obrane monumentálny.

Je to nepríjemný obranca, ktorý má rád súboje, je skvelý vo vzduchu, nechodí okolo horúcej kaše a je vo svojej hre agresívny. Má mnoho podobných kvalít ako Umtiti. Aktuálne je kapitánom francúzskej reprezentácie do 20 rokov. O hráčovi sa už písalo aj v tlači - Blaugranas o jeho služby majú záujem a progres hráča pozorne sledujú. Podobne však ako Nice, aj Sarr v prebiehajúcej sezóne nehral práve v top forme, no v poslednom období sa opäť dostáva do starých koľají. Jeho fyzický štýl hry a vôľa učiť sa by perfektne zapasovala k Piquého poňatiu futbalu.

Jonathan Tah | Bayer Leverkusen

Mohlo by sa zdať, že 195cm vysoký stopér je na scéne už nejaký ten čas, no stále má len 22 rokov. Za ten čas dozrel a vyzerá to tak, že práve teraz je tá správna chvíľa na prestup do veľkého klubu. Mnohí si na ňom cenia jeho asertivitu, rýchlosť a schopnosť zachovať si chladnú hlavu. Robí dobré rozhodnutia aj pod tlakom.

Nemecká tlač ho vychvaľuje a stavia do pozície prirodzeného nástupcu Jeroma Boatenga. Hviezda Bayernu Mníchov je však brilantná a Tah má ešte čo robiť, aby sa na jeho úroveň prepracoval. Bayer si v každom prípade je vedomý jeho kvalít a preto si obrancu poistil zmluvou až do roku 2022. Pre Barcelonu je však zaujímavým typom zadáka, ktorého charakterizuje excelentná pozičná hra a vynikajúca hra aj vo vzduchu.

Lucas Hernandez | Atletico Madrid

Inteligencia, agresivita, držanie lopty a ľavák. Lucas sa zároveň zlepšil aj v celkovom chápaní hry a zdá sa, že mladého Francúza v rozlete limituje už len nebo. Valverde si tohto hráča zamiluje aj pre jeho schopnosť hrávať na ľavej strane defenzívy. Ide o extra možnosť v prípade potreby. Pre Barcu to zároveň znamená, že Valverde môže bez problémov hrať aj na troch obrancov.

V Atléticu Madrid ho Simeone v tejto sezóne využíval práve na ľavej strane a to isté ho podľa všetkého čaká aj v národnom tíme Francúzska na MS v Rusku. Zatiaľ však nie je vôbec jasné, aká by bola cena tohto obrancu. Ale ak Umtiti v lete odíde, Katalánci len ťažko zoženú lepšiu náhradu.

zdroj: sportskeeda.com
foto: sportskeeda.com

el_dominiko

top komentár
65
2018-04-02 18:22:09

Ja nechápem, čo vymýšľa ten Umtitti. Kde inde sa bude mať lepšie

Roman7

-8
2018-04-02 20:12:44

tam kde mu za taketo vykony poriadne zaplatia krasna ukazka vedenia naseho kde sa za par rokov moze nadejna opora do buducnosti obzerat po inom klube radsej lebo tu sa peniaze minaju na prichod 5 priemerakov rakdsej kazdu sezonu miesto toho aby sa svetovy hraci zaplatili

myzuFCB

6
2018-04-02 18:37:33

Neviem či tomu veriť a či nie, pretože médiá si niekedy radi vymýšľajú, ale ak to je pravda tak trochu nechápem Umtitiho čo vymýšľa. Je v najlepšom klube na svete. Na druhej strane klub by sa mal pokúsiť udržať ho a navýšiť mu tú výkupnú klauzulu. Je mladý a jeden s TOP stopérov.

fofo112

1
2018-04-02 19:56:44

lenže on chce plat 13 mega a to mu samozrejme barca nechce dať,treba mu okamžite navýšiť výkupnú klauzulu a potom nech sa rozhodne,čítal som, že ho chce MU tak nech šejk zaplatí,nech barca na ňom získa maximum,netreba držať hráča ak on nemá záujem.

tominno9

10
2018-04-02 20:03:53

výška jeho klauzuly je daná zmluvou ktorú má uzavretú... navýšiť ju len tak nie je možné, to by musel podpísať novú zmluvu a samozreme tú on nepodpíše len tak pokiaľ nedostane to čo chce (ty si napísal že 13mil.), čiže nie je to také jednoduché, ako si to ty predstavuješ.

mito669

33
2018-04-02 18:52:34

dufam ze v pripade ak sa da zlakat prachmi bude sledovat hracov na socialnych sietach ako budu pridavat fotky s poharmi pricom on v united sa bude moct fotit maximalne s kriglom piva :) ale verim ze si vsetko premysli a zostane

FcbMun10

-9
2018-04-02 20:01:59

Som zvedavý že čo budeš hovoriť keď vyhrajú ( či už s Umtitim alebo nie ) na ďalší rok PL, FA cup , ligový pohár a budú s Barcelonou ktorá vyhrá La Ligu a CDR vo finále LM. ( nemyslím si že sa tak stane ale veľmi dúfam že to tak bude)☺

abstinent

5
2018-04-03 10:09:50

to uz je vacsia pravdepodobnost ze bude dialnica z BA do KE ako to ze MUTD vyhra hentie tituly v sucasnosti

FcbMun10

3
2018-04-03 10:52:45

Viem že je to málo pravdebodobné ale vo futbale nie je nič nemožné ale druhá časť môjho komentáru je už pravdebodobnejšia.

abstinent

1
2018-04-03 11:48:05

ja mutd nemusim, uz len kvoli ich stylu hry. na to sa neda pozerat, cisty beton.

FcbMun10

3
2018-04-03 12:16:17

Ani mne sa ich terajší lešie povedané Mourinhov štýl až tak nepozdáva ale ja som sa stal ich fanúšikom ešte za čias Fergusonona.

Radovan

6
2018-04-02 19:25:23

Umtiti nikam nejde....a hlavne na co sa teda kupovali marlon s minom

FcbMun10

7
2018-04-02 20:04:23

Bolo by zaujímave keby Lucas Hernandez hral v Barcelone a jeho brat Theo v Reale.

Alirael

19
2018-04-02 20:14:58

Ak Umtiti odide tak to bude krasny obraz tejto debilnej doby fotbalu, kedy je to stale viac a viac o peniazoch

Mark9

2
2018-04-02 23:01:08

jedine ten posledny z Atletica ostatny su nezmysly ..

emiliano

5
2018-04-03 09:11:14

Prežili sme bez Neya, prežijeme aj bez Umtitiho. Prišiel k nám ako "nikto", teraz je "niekto" a už vymýšľa? Zvýšiť plat za výkony, to áno, ale len na úroveň 2. triedy a po ďalšej sezóne sa ukáže, či patrí tam, kde je Pique, Suarez, Iniesta... A ak chce odísť, nech odíde. Barca nie je klub, aby si tu niekto urobil meno a potom vydieral klub vyšším platom. Potrebujeme tu takých, ktorí s klubom spoja svoju kariéru, lebo je to jeden z vrcholných klubov.

LaBrie

1
2018-04-03 09:50:32

"Hrať za Barcelonu bol môj sen. Splnilo sa mi to v 22 rokoch a som tu veľmi šťastný. Užívam si každý tréning a zápas," povedal podľa klubovej stránky rodák z kamerunského hlavného mesta Yaoundé.
O dvadsaťštyriročného Umtitiho sa zaujíma viacero klubov. "Nie je to len Manchester United. Viem o tom, že by ma chceli viaceré tímy, ale ja sa sústredím len na Barcelonu. Rokovania o novej zmluve sme síce ešte nezačali, no vôbec sa tým netrápim."
Az je to takto naozaj, tak som pokojny.



Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.