Pre Ernesta Valverdeho sa po väčšinu tejto sezóny všetko vyvíjalo nad očakávania dobre, kedže mužstvo malo až donedávna šancu získať treble. Jedna porážka však spravila poriadny prievan.

Po prestupe Neymara to s Barcelonou nevyzeralo vôbec dobre. Ako sa dokáže mužstvo vysporiadať s odchodom takej hviezdy, akou bol Brazílčan? Odpoveďou na túto otázku bol prekvapivo práve Ernesto Valverde. Bývalý tréner Athletic Bilbao hráčov zjednotil a dokázal ich výborne takticky pripraviť. Hoci to už nie je tá Barcelona, na ktorú sme boli zvyknutí, výsledky sú nespochybniteľné. Veď až donedávna sme mali šancu získať treble, no porážka v Ríme všetko zmenila a z Valverdeho sa podľa fanúšikov stal najhorší tréner v histórii. Na všetko sa zabudlo.

Na trhu nie je veľa lepších manažérov

Barcelonskí fanúšikovia môžu byť s nedávnymi výsledkami a predvedenou hrou nespokojní, no skutočnosťou je, že klub od minulého roka zaznamenal pokrok. Valverde odviedol veľmi dobrú prácu, aby mužstvo opäť bojovalo o tie najvyššie ciele. Jeho vyhodenie by nebolo vôbec najlepším riešením, kedže na trhu momentálne nenájdeme toľko kvalitných trénerov. Aj keď niektorí môžu tvrdiť, že sa Ernesto Valverde nenachádzal pred svojim príchodom na Camp Nou v kategórii medzi tými najlepšími, v Baskicku si viedol viac ako dobre a vedenie jeho prácu pozná. Pokiaľ by sa ho teraz rozhodli prepustiť, boli by to dva kroky späť. Klub je navyše vo výbere trénera viac opatrný, pričom prvoradá je klubová filozofia.

Barcelona je stále v procese prestavby

Tréner FC Barcelona prevzal mužstvo, ktoré bolo staré a potrebovalo injekciu v podobe čerstvej a mladej krvi. Odišiel Javier Mascherano, ktorý patril dlhoročne medzi opory, zatiaľ čo ani Andrés Iniesta nie je to, čo býval a o svojej budúcnosti rozhodne po skončení sezóny. Príchod Paulinha bol ostro kritizovaný, no sám Valverde na ňom trval. Proces prestavby každopádne prebieha podľa plánu. Nikto neočakával, že mladíci ako Lucas Digne, Samuel Umtiti či Nélson Semedo by si mohli ihneď vydláždiť cestu do základnej zostavy, ale ich dopad je znateľný. Navyše prišli Philippe Coutinho a Ousmane Dembélé, ktorí nám prinesú ešte veľa radosti. Po vypadnutí z Ligy majstrov sme si museli pohár horkosti vypiť až do dna, no Valverde urobil dosť nato, aby si zaslúžil ďalšiu šancu.

Zisk double neznamená zlú sezónu

Očakávania v Barcelone sú vždy nesmierne vysoké. 54-ročný Španiel však s tímom v La Lige túto sezónu ešte chuť porážky neokúsil a v najbližších týždňoch si môžu Katalánci zaistiť siedmy titul v súťaži za posledných desať rokov. Zakrátko ich takisto čaká súboj o korunu Copa del Rey, čo znamená, že stále môžu získať double. Táto seźona vôbec nie je taká zlá, ako mnohí fanúšikovia tvrdia. Aj napriek tomu, že sa vypadnutie z Ligy majstrov považuje za zlyhanie, byť na najepšej ceste za dvomi trofejami jednoducho nemôže byť označené ako zlá sezóna.

Priestor na zlepšenie

Ide o Valverdeho prvú sezónu na Camp Nou a má šancu získať dve trofeje. To, nad čím mnohí fanúšikovia Barcelony zrejme neuvažovali, je fakt, že veci sa môžu v nasledujúcich mesiacoch zlepšovať. Noví hráči sa budú v tíme cítiť čoraz viac doma, pričom budúcu sezónu môžeme s Coutinhom počítať tiež v Lige majstrov. Dokonca aj tréner dostal šancu poučiť sa zo svojich chýb.

zdroj: sportskeeda.com

foto: sportskeeda.com

chara

top komentár
51
2018-04-15 18:09:21

ono je to skor o predvadzanej hre, vsetci fanusikovia chcu aby sme vyhrali aj ligu majstrov po dlhom case, ale povedzme si narovinu, uz proti chelsea sme mali iba istastie ze sme postupili, keby tie wilianove tycky boli goly tak je rozhodnute po prvom zapase, a takisto muzstvo ako AS rim by nam nemalo robit problemy... co by s nami spravili man city, bayern, PSG alebo real vo vyradovacke. V barcelone sa musi hrat aj pekny utocny futbal, a to fanusikom strasne chyba, staci len ked sa niekto pozrie na navstevnost zapasov... skor ako valverdeho by som mozno vymenil kondicneho treneram lebo uz 3 sezony po sebe hraci nevladzu v najdolezitejsej casti sezony, zatial co napr. taky real vypada na vrchole sil ku koncu sezony

eRko

17
2018-04-15 20:42:05

Z časti s tebou súhlasím, ale keď už porovnávame real a barcu z kondičnej stránky, nemôžeme sa nepozrieť nato, že real v podstate 3/4 sezóny hrá len Ligu majstrov, zatiaľ čo my sme boli do posledného týždňa vo všetkých 3 súťažiach.

Xavielmeastro

6
2018-04-15 20:47:01

Kondicni treneri podla mna s tym nemaju nic ide skor o to jak trener rotuje zostavu Real ju rotuje stale city bayern ani nehovorim hraci hoci jak namakani nevladzu hrat stale pozrime ma sa kolko zpapasov maju tento mesiac a to sme vypadli z LM predtym tiez a Reprezentacne zapasy a s tou predvadzanou hrou mas velku pravdu

sid1

1
2018-04-16 07:19:41

Lenze real je cerstvy lebo v dvoch sutaziach nehra. Keby hrali realne o ligu a pohar tak by tiez nemohli kazdy druhy zapas setrit zalohu a utok

Alirael

top komentár
73
2018-04-15 18:14:51

A teraz dovody preco ano:
- zakladanie utokov a samotne utocenie stoji na messim a valverde netusi ako bez neho hrat
- prechod zo zalohy do utoku je opak slova dynamika
- trapi sa so zaclenenim mladych do zostavy (dembo, denis, mina, semedo....)
- nedokaze rotovat
- nedokaze pracovat s rozostavenim 4-3-3
- predvedena hra v podani barcelony uspava aj tych najskalnejsich fanuskov

emiliano

-13
2018-04-15 19:16:15

Alireal súhlas. Už to, že si vybral Paulinha vypovedá, že je mimo - to ktorú našu potrebu on uspokojuje? A má pred 30-kou.

eRko

15
2018-04-15 20:51:17

Ale na začiatku sezóny nenadával nikto. Myslím si, že za jeho rapídny pokles formy môže aj to, že ešte predtým ako k nám nastúpil, jeho klub v čínskej lige bol v polovici sezóny...

Vendeta

17
2018-04-15 20:37:47

suhlasím s tebou vo všetkom až na jeden bod.

Barca nemože hrať stále len s jedným rozostavením a to 4-3-3 kedže nás to robilo roky velmi predvídatelnými.

Pozrime sa napr na MC a Bayern , tie dva tímy hraju dosť podobným sposobom ako my a neustále menia rozostavenia. Skladaju hráčov taka by si spolu rozumeli. Toto sa mi velmi roky páči na Bayerne že proste hraju špičkový futbal a nesutále kombinuju hráčov a rozostavenia. MC začali po príchode Pepa to isté. A vychádza im to až na prvý zápas v LM proti livepoolu kde to pep prekoučoval.

Alirael

8
2018-04-15 20:45:57

Suhlasim, len dodavam ze ja netvrdim ze maju hrat slepo 4-3-3, preto som aj napisal ze nedokaze pracovat s tym rozostavenim a teda menit ho podla potreby. Bohuzial on nevie postavit system 4-3-3 v ziadnom pripade a ked nevie zaklad, tak ho nevie ani prisposobovat potrebam

abstinent

0
2018-04-16 18:30:02

so vsetkym suhlasim bud to valve zmeni alebo odchod

adriano

14
2018-04-15 18:49:25

Barcelona potrebuje do zalohy hracov typu xavi deco iniesta.Valverde doplatil na uzky kader a slabsiu lavicku ale robi co moze a nato ako je kader vyskladanyje to super sezona.

marqueen1

17
2018-04-15 18:58:01

Prial som si iného trénera. Barcu som si obľúbil pre útočný futbal plný gólových šancí, obohrávaní súperov, vydarených driblingov, kolmých prienikov, fantastických protiútokov a kontroly nad loptou, keď je súper zúfalý, že sa k nej nemôže dostať. Tohto všetkého je v hre Barcy málo. V sezóne bolo strašne veľa zápasov, keď nie celých, tak aspoň polčasov, keď sa na hru Barcy nedalo pozerať. Preto si myslím, že taký tréner ako Klopp by bol pre Barcu a pre jej útočný štýl perfektný, aj keď ten nie je dostupný...

okbor

32
2018-04-15 19:00:49

OT: Murko práve "vyhral" Pepovi predčasne titul, keď MU doma prehrali s posledným WBA 0:1. Nie že by som teda chcel byť škodoradostný. Ale som.

AndreasGerardi

28
2018-04-15 19:05:42

No, moj pohlad na danu situaciu je taky, ze Ernesto by mal dostat este sezonu. Ale!!!je velmi dolezite aby sme miesto bloku pred vlastnou 16kou hrali na rychle kridla ktore dokazu presovat uz po strate lopty na superovej polovici. A on take kridla ma. Jedna strana Alba, Couts a druha Semedo a Dembele. On vsak tieto aspekty opakovane ignoruje a radcsej zahusti stred pola Rakiticom, Paulinhom, Busom a jedineho tvoriveho tam necha 34 rocneho Andresa ktory to uz fyzicky nezvlada. To sa potom aj Leovi musi hrat. Taktiez nerozumiem, preco napriklad nepostavi utok Coutinho, Dembele a Messi kde by bol Leo falosna 9. Hned by bolo viac priestoru po stranach a rychle kridla by mohli stale utocit a nasledne aj ihned branit. Radcsej opovrhuje Dembelem lebo sa nevracia k vlastnej 16 ke a nebrani. Ale kto utoci? No nikto lebo kazdy je po pol sezone fyzicky v koncoch.

Teo07

3
2018-04-15 20:07:18

Ono sa to na papieri veľmi ľahko kreslí. :-) Ale oceňujem, že o Luisovi Suarezovi sa už ani nezmieňuješ...

AndreasGerardi

9
2018-04-15 21:17:49

No nezmienujem. Lebo jeho medzihra je ultratragicka. Nepopieram, svojou buldocou povahou prispieva k tomu, ze dokaze obcas strhnut muzstvo. No jeho bezhlave napadanie je asi tak vsetko. O jeho prihravkach sa mozme bavit aj tyzden. A goly sice dava ale nie vo velkych zapasoch. Pamatam dva dvolezite, proti RM a Man City spred troch sezon. Inak ho kazde velke muzstvo vygumuje a je prd platny.

sid1

3
2018-04-16 07:25:53

Ono hlavne utocnik potrebuje lopty, ked vsetky akcie skoncia na polke tazko moze utocnik dat gol. Proste suarez je genialny utocnik v okoli sestnactky ale ked musi hrat z hlbky tak to vyzera presne ako vravis. A nasa zaloha tie velke zapasy casto nestiha, takze aj leo aj suarez su mimo hry.

LaBrie

2
2018-04-16 12:27:34

Suarez potrebuje prihravky pred branou ako od Coutinha. On by nemal chodit pre lopty k poliacej ciare a utocit...ale ked zaloha...

galibier1

13
2018-04-15 19:46:11

nasa utocna hra trpi najme tym ze v podstate hravame s jedinym utocnikom,Messi je v podstate uz zaloznik lebo alternuje kreativitu ktora chyba v strede pola,treti utoocnik sedi prevazne na lavicke nahradnikov.Proste najviac chyba hrac typu Xaviho,ktory by to tam rozdaval,urcoval tempo hry,dokazal dat utocnikom tie carovne prihravky ktore Xavi s takou genialitou daval.Hold Xavi bol len jeden,takze teraz hra nasa zaloha tak ako hra,Coutinho dobre vykony ,cakam ze v buducej sezone by mohol byt uz urcujucim zaloznikom v smere dopredu,uvidime teda co ten novy brazilcan,ci sa chyti a myslim ze ak sa podari niekto zo zalohy predat po sezone je uz najvyssi cas presunut Alenu do acka,Pep pri svojom trenovani sa nebal vytiahnut z becka hraca a dnes je z neho zakladny kamen zostavy( Busquets).Ak uz prislo sklamanie v LM dufam ze to dotiahneme do uspesneho konca v CDR a v lige ,budu majstrovstva sveta mozno tam sa objavi popripade este hrac ktory by mohol nas tim posilnit pre buducu sezonu.

pa3kpraha

5
2018-04-15 20:16:26

Valverdeho si vybral Bartomeu, tak aby mu vyhovoval a dosahoval vysledky, nie aby predvazdzal peknu hru
Ale Barcelona nie je tesm na branenie
Ak ma odist Iniesta, bolo treba zapracovat Coutinha, ale alibisticky stavat oboch je kontraproduktivne.
Pokial hramr nieco ine v La Lige a nieco ine v LM, musi to dopadnut spatne...
Opakujem, vysleky z poslednych rokov su aj napriek trenerom... nie vdaka trenerom..

cruyff

15
2018-04-15 20:21:57

vobec sa čudujem tomu nadpisu..mna by ani vo sne nenapadlo sa v dnešnej dobe vôbec vyjadrovať o trenerovej existencii v klube.... do problemov nas dostalo vedenie a katastrofálne nakupy...už si to konečne zapamätajme...budem to písať aj 100 krat, že Veleveder skočil do jamy levovej ked všetky levy boli nažrate a teraz ked im treba dať žradlo, tak mäso nie je... musím to pejoratívne prirovnať k levom, lebo je to neskutočne ako nas zaslepujú roznymi kydmi..jednoducho v dnešnej dobe na to nemáme..visca..

Teo07

1
2018-04-15 22:57:23

Akékoľvek nákupy vždy v konečnom dôsledku schvaľuje tréner! Tým nehovorím, že na vine je Valverde. Naopak. Myslím, že je najlepší tréner od čias Guardiolu.

Roman7

-5
2018-04-16 00:20:12

na trhu nie je vela kvalitnejsich manazerov ??????????????????????????????????????????

JURITO

3
2018-04-16 08:29:29

Niekde som čítal že ak výhra Barcelona double bude to len 4x v histórii. Neviem či je to pravda ale ak áno tak som veľmi prekvapený a potom to má dosť veľkú váhu :o

Federer

1
2018-04-16 13:08:21

Čo by ste hovorili keby mala Barca za sebou 5 - 6 prehratých zápasov ? Myslím že to isté čo teraz ale o 2 mesiace skôr. Ani mne sa nepáči HERNE čo hráme, ale vyhoďte niekoho keď sa neprehral ešte zápas ! Jediný : AS Roma. Jasné že dôležitý ale stále jediný. Veď prvý zápas bol 4-1 ! takže podobná chyba ako pred sezónou proti PSG vonku. Za to sa nevyhadzuje. A na trhu fakt nie sú VOĽNÍ super tréneri. Trh znamená K DISPOZÍCII ! alrebo miesto dobrého hráča vykúpime za 100 mil. alebo ešte viac trénera ?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.