FC Barcelona odštartovala prebiehajúcu sezónu s fantastickými štatistikami v obrane. V posledných týždňoch sa však situácia dramaticky zmenila a mužstvo má veľké problémy neinkasovať.

Posledné čisté konto si Katalánci udržali v zápase proti Athletic Club na Camp Nou pri výhre 2:0. V nasledujúcich 6 zápasoch však inkasovali dovedna až neuveriteľných 10 gólov. Sevilla zaznamenala 2 góly, Rím 1, Leganes 1, Rím v odvete vsietil až 3 góly, následne Valencia 1 a v utorok Celta 2. Pri pohľade na to, že Barca v predchádzajúcich 24 zápasoch dostala len 11 gólov, je zrejmé, že sa niečo udialo. Denník Marca hľadal príčiny súčasného stavu a spísal päticu podstatných.

Preťaženie niektorých hráčov

Gerard Piqué, Samuel Umtiti a Jordi Alba odohrali takmer každý zápas. Ernesto Valverde si ligový titul chcel zabezpečiť čím skôr a tak túto trojicu skoro nerotoval. Nedostatok oddychu má svoj dopad, pretože hráči v zápase vyzerajú unavene. Piqué má v posledných týždňoch aj zdravotné problémy.

Umtiti je mimo formu

Francúzsky obranca od začiatku sezóny pôsobil ako stena. Fantastické výkony však pritiahli pozornosť elitných európskych klubov a Umtitiho meno sa razom začalo spomínať s odchodom z Camp Nou. Stopér stratil koncentráciu a to malo významný vplyv aj na jeho výkony na trávniku, kde jeho forma v posledných týždňoch robí vrásky na čele ako fanúšikom, tak aj trénerskému tímu. Umtiti by sa mal pozbierať a nemyslieť na veci ohľadom predĺženia zmluvy s Barcou resp. ohľadom odchodu.

Zranenie Sergia Busquetsa

Bez Sergia Busquetsa je Barca úplne iným tímom. Horším tímom, pretože obrana je bez jeho prítomnosti v strede poľa ďaleko zraniteľnejšia. 29-ročný pivot pritom vynechal len niekoľko zápasov a dopad na obranu bol drvivý. Rakitič sa zložitej úlohy náhradníka za Busquetsa zhostil dobre, ale Busquets je Busquets. Vďaka nemu stred poľa Blaugranas pôsobí oveľa organizovanejšie.

Slabší presing

Množstvo hráčov počas sezóny nebolo do rotácie začlenených a s tým prichádzajú aj následky, pretože sú unavení, čo sa prejaví predovšetkým pri napádaní súpera po strate lopty. Presing mužstva ani zďaleka nie je taký ostrý ako spočiatku ročníka. Obrovský vplyv na tento aspekt barcelonskej hry majú zdravotné problémy Busquetsa a Rakitiča.

Valverde náhradníkom neverí

Máme za sebou takmer celú sezónu a je zrejmé, že Ernesto Valverde náhradníkom neverí, pretože títo hráči v zápasoch veľa príležitostí nedostávajú. Yerry Mina, ktorého Barca kúpila ešte v januári, takmer nehral, zatiaľ čo Vermaelen alebo Digne sa na trávnikoch objavujú takisto len sporadicky. To, že Barca proti Rímu vypadla už vo štvrťfinále, je z časti spôsobené aj únavou hráčov, kvôli chýbajúcej rotácii v priebehu celej sezóny.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

rominho

37
2018-04-19 12:15:42

superi si proti barce vyparacuju velmi vela sanci, je len nahoda, ze to zrovna v poslednom case dostavame viac golov. vedieme 1:0 a stiahneme sa a cakame, co super vymysli. v minulosti sa viedlo a drzali sme loptu, tak sme branili. bravo, alebo pred nim valdes, zdaleka nemali tolko prace, ako ter stegen. chalanisko si u nas zachyta az az:)

Messinkko

0
2018-04-19 15:57:20

Aspoň ukáže svoje kvality

Bosinho

0
2018-04-20 09:12:19

já myslím, že už je ukázal dost, teď by je mohla ukázat defenziva

Michaela

11
2018-04-19 16:56:22

Určite by som častejšie nasadzovala Vermaelena, počas absencie Umtitiho sa predviedol v dobrom svetle a pri Piquého kolene a výpadku formy Umtitiho by bol Thomas obstojnou náhradou.

ximpp

2
2018-04-20 08:31:03

Myslím, že hlavní důvod je Umtiti, ne že by se dopouštěl spousty chyb, ale jeho výkony z období před námluvami ManU a teď jsou zcela odlišné. Předtím byl koncentrovaný, spolehlivý, skála, teď hraje jakoby z povinnosti.

emiliano

0
2018-04-20 20:10:33

Áno ximpp, Umtiti je všade neskoro, neurobí nič naviac. Busi nehrá žiadnu rolu,on má len rozohrávku, pri bránení je podpriemer, obíde ho každý, a do obrany sa vracia po skončení akcie, najpomalší hráč v lige.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.