Prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu vo svojom prejave pred členmi Senátu uviedol, že klub je s prácou trénera Ernesta Valverdeho spokojný. Nižšie si môžete prečítať aj ďalšie podstatné výroky prezidenta.

Úspešná sezóna

"Je to naša deviata sezóna a bola dokonalá. Získali sme 8. double v histórii klubu a stanovili sme ligový rekord v počte zápasov bez prehry. Získali sme 7. majstrovský titul za posledných 10 rokov. Éra Barcelony sa začala v roku 2005. Odvtedy sme získali 32 trofejí, najviac zo všetkých klubov."

Valverde naplnil očakávania

"Rok dozadu sme museli vyriešiť predaj Neymara, prehrali sme v Superpohári a Valverde s tímom len začínal. Valverde naplnil očakávania a získal si dôveru všetkých, mal vynikajúcu sezónu. Chcel by som mu zložiť uznanie za jeho vynikajúcu prácu s tímom. Double má veľkú hodnotu. Vyhrali sme najlepšiu ligu na svete a s takou prevahou nad súpermi."

Vypadnutie z Ligy Majstrov

"Všetkých nás bolí vypadnutie z Ligy Majstrov. Ale mužstvo po prehre dokázalo zareagovať a sezónu zakončilo s double. Treble nie je možné vyhrávať každý rok. V celej histórii sa nám to podarilo len dvakrát. V každej ďalšej sezóne sú súperi čoraz konkurencieschopnejší a poraziť ich stojí viac a viac. To však neznamená, že sa o to nebudeme zakaždým pokúšať."

Iniesta

"Je to hráč, ktorý reprezentuje hodnoty klubu a náš model školenia a takisto oddanosť ku klubovým farbám. Nemyslím si, že vo svetovom futbale existuje osoba, ktorú by rešpektovali ešte viac. V piatok mu pripravíme rozlúčku akú si zaslúži a potom odohrá posledný zápas, po ktorom budeme oslavovať double. Som presvedčený, že si hovoríme 'dovidenia' a vráti sa. Budeme tu na neho čakať s otvorenou náručou, pretože jeho vklad do nášho klubu bude ešte väčší."

Messi

"Leo Messi nás bude tešiť aj naďalej. Zmluvu sme s ním predĺžili len pred pár mesiacmi. Mali sme to potešenie, že sme mohli vidieť ako sa najlepší hráč histórie rok čo rok rozvíja."

Falošné vstupenky

"Rád by som sa vyjadril k boju proti falošným vstupenkám. V zápase proti Realu Madrid sme zaistili 3000 falošných vstupeniek z predaja. Budeme iniciovať vnútorné vyšetrovanie, aby sme vinníkov obvinili a uplatnili primerané sankcie. Preukazy všetkých socios, ktoré budú identifikované ako účastníci tohto falšovania, budú zaslané tým, ktorí sú na čakacej listine na preukaz. Môžem ubezpečiť, že vedenie bude voči falšovaniu nekompromisné."

zdroj: fcbarcelona.com mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Vendeta

23
2018-05-18 12:10:12

Treba si spomenuť na to ako vyzeral tím po odchode Neymara. Boli sme uplne zlomený. Real nás v superpohari herne rozdrvil, nemali sme šancu. Ale Valvarde nás postavil na nohy a snažil sa poskaldať hráčov tak aby si na ihrisku rozumeli.

Spomente si na to ako ste mnohí písali že budeme bojovať v lige o to aby sme sa dostali do LM. a pozrime sa, po cca 30 rokoch sme prekonali rekord v počte odohratých zápasov bez prehri.

Ano po prehre proti AS Rím som nemohol uveriť a ako fanušika ma to ranilo, ale taký ej futbal. Dufam že nabduucu sezonu vyhráme konečne LM a ukončíme dominaciu realu v lige majstrov.

Pevne verím že príde Griezman a spolu s Coutinhom nám pomožu k fantastickej sezone.

Valvardeho mám ako trenera rád, a určite by som ho neodpisoval.

MessiJeBuh

18
2018-05-18 12:22:29

Zapomněl si dodat Dembélé a griezman a coutinho nám pomůžou k fantastické sezóně

Rudla333

20
2018-05-18 12:24:07

Za mě očekávání i překonal :-) Byla to skvělá sezóna a Valverdeho téměř perfektní práce.

Jen škoda těch dvou zápasů, které pocit z povedené sezóny tak trochu kazí.

LaBrie

12
2018-05-18 13:05:10

Po odchode Neymara to vyzeralo vselijako....a nakoniec Valverde vniesol do muzstva klud a rozvahu, co nam napokom prinieslo double :) ktory po lete nikto urcite necakal.

jamalgaucho1

1
2018-05-18 14:25:11

Ja by som bol stastnejsi keby bola predvedena hra lepsia (viac by sa utocilo) ..ten pocet bodov medzi 1 a 2 miestom by bol mozno mensi , ale to by mi vobec nevadilo....

Istarra

-2
2018-05-18 20:54:21

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.