Tréner reprezentácie Španielska poskytol pre denník Sport rozhovor, v ktorom analyzoval súčasný stav národného výberu a počas rozhovoru spomenul aj hráčov Barcelony.

Aké ťažké je presvedčiť Piquého, aby sa viac kontroloval v médiách?

"Piqué je zrelý vo všetkých aspektoch a ukazuje to. Každý má svoj charakter a proti tomu nemôžeme urobiť nič. Ba čo viac, chceme, aby každý ukázal svoju osobnosť, pretože je to časťou DNA všetkých hráčov. Čas a zrelosť majú za následok, že každý rozumie, kde sú hranice. Nemáme ani najmenší dôvod k tomu, aby sme nad kýmkoľvek lamentovali."

Posledné MS Andrésa Iniestu

"Chcel by som vysvetliť, že na mysli mám súčasnú hodnotu Iniestu. Nejedná sa o zloženie holdu, ale o to, aký dojem zanechá ako súčasný hráč reprezentácie Španielska. Viac ma zaujíma to, čo môže ukázať, než to, čo urobil. To je veľmi podstatné. Počíta sa jeho súčasná hodnota. Do reprezentácie neprišiel kvôli tomu, čo urobil, ale z toho dôvodu, čo môže urobiť."

Thiago zmenil pozíciu a to takým spôsobom, že v zápase Bayernu proti Realu na Bernabeu nastúpil na poste defenzívneho záložníka...

"Thiago je jedným z hráčov, ktorých poznáme najlepšie. Je to jeden z tých chalanov, s ktorými sme pracovali po dlhý čas, ktorý rozumie hre a tomu, čo je vo futbale najdôležitejšie. Má adekvátny postoj a schopnosti. Neprosíme ho o nič, čo nám nemôže dať. Hrá na vysokej úrovni, podobne ako Illara či Rodri. Thiago zanecháva veľmi dobrý dojem, podobne ako Saul, ktorý na tejto pozícii hrával v istých momentoch."

Či porážka Barcelony v Ríme môže slúžiť ako príklad v kontexte Majstrovstiev sveta?

"Predovšetkým chcem Barcelone poďakovať k zisku titulov. Je to úžasné a je ťažké to dosiahnuť. Blaugranas treba pogratulovať za to, čo urobili. Je pravda, že jeden zlý moment môže rezultovať vo vyradenie, to ako sa to stalo v zápase proti Rímu. Také sú podmienky pri tomto type súťaže. Nestoja na vyrovnanosti, tak ako je to v ligovej súťaži, kde je to komfortnejšie, pretože môžete kontrovať viacero vplyvov."

Valverde bol spochybňovaný len po jednej prehre...

"Ernesto odviedol fantastickú, úžasnú prácu, o čom ani len nepochybujem."

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Mirakva

-32
2018-05-20 14:54:48

prefetovaný pseudo fašistický pes

jjnovo

15
2018-05-20 16:49:21

To sis asi chtěl napsat do bia, co. :-)

erdzo

10
2018-05-20 17:28:29

Mohli by ste dávať normálne nadpisy, podľa tohoto to vypadá ako keby Iniesta nie je povolaný do národného mužstva Španielska.

LaBrie

4
2018-05-20 18:02:24

Presne tak. Titulka ako z Noveho casu....

Insibinna

0
2018-05-21 01:19:22

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.