Éric Abidal bol dnes predstavený ako nový športový riaditeľ FC Barcelona. Neskôr sa objavil na tlačovej konferencii, aby zodpovedal otázky prítomných novinárov.

Dojmy a pocity

"Návrat do klubu je česť. Je to môj druhý domov a chcel by som klubu poďakoval, že ma kontaktoval. Na tento moment som sa pripravoval mnoho rokov. Dobre poznám šatňu, postoj hráčov, ich dennú rutinu a takisto spôsob práce klubu a zmluvy s hráčmi. Vo svete futbalu mám kontakty a okrem nich môžem ponúknuť hodnoty, ktoré som vždy vyznával. Budem sa o ne deliť s hráčmi, plánujem tiež hovoriť s trénerom."

Griezmann

"Nechcem sa nechať zatiahnuť do tejto témy. Mal dve možnosti: mohol povedať áno alebo nie. Najdôležitejšie sú naše plány. Pre budúcu sezónu chceme vytvoriť konkurencieschopný tím."

Kúpa útočníka už nie je prioritou?

"Sme v procese plánovania, neuvažujeme o nákupe útočníka. Stále analyzujeme rôzne správy a ak nejaký hráč podpíše zmluvu, dozviete sa to."

Akadémia

"Nemôžem hovoriť o budúcnosti, pretože každý ďalší rok sa líši od toho predchádzajúceho. Podstatné sú metódy klubu a tie sa zmenili. V uplynulom období do prvého tímu prešlo mnoho hráčov a neskôr to nebolo jednoduché. V nasledujúcich rokoch ich bude opäť viac, pretože nemôžu čakať v rade. Pokúsime sa o to, aby filozofia klubu naďalej prinášala ovocie."

Dembélé

"Je veľmi talentovaný. Chceme, aby všetci hráči zo seba vydali všetko. Dembélé najprv musí odohrať dobrý šampionát a potom sa pripojí k tímu, aby sa naďalej rozvíjal. Šatňu riadi tréner, ale ja takisto dokážem vycítiť ako sa hráči cítia."

Minulosť s Laportom

"Som culé a pre tento klub chcem urobiť maximum. S Laportom som hovoril. Som rád, že som sa vrátil domov a môžem pomôcť súčasnému manažmentu. Hovorím o prítomnosti."

Vzdelávanie

"Dokončil som kurz UEFA a od roku 2016 som v Barcelone, aby som videl ako sa tu pracuje. Neskôr prišiel Manchester City, PSG aj menšie kluby. Je to tá istá práca, menia sa len ľudia. V uplynulých rokoch som analyzoval ako jednotlivé tímy fungujú interne. Práca aj komunikácia je nesmierne dôležitá."

Kontakt s Valverdem

"Hovoril som s ním, ale nie o hráčoch, tento prípad už riešil Pep Segura. Stretol som sa s Valverdem aj Planasom a pokračujeme v predtým naplánovanej práci."

Práca Roberta Fernandeza pri prestupoch

"Ako som povedal, práce odštartovali už skôr. Len teraz som prišiel a so všetkým sa oboznamujem. Nie je mojou prácou hovoriť vám kto príde a kto nie. Je to práca celého tímu."

zdroj: as.com
foto: as.com

cruyff

20
2018-06-19 14:57:30

chýba mi tu otazka od redaktora, ,že ako sa cítil, ked mu Rosellova administratíva oznámila po zázračnom vyliečení z ťažkej choroby, že s ním v mužstve už nepočítaju ???,,...prekvapilo ho to nečakane a futbalovu verejnosť ešte viac..tak ako ma dorazilo Rosellovo vyhodenie Cruyffa z postu čestneho presidenta tak isto to bolo pri kauze Abiho...bolo to pre mňa ako keby mi pichol niekto ,,dýku do chrbta,, ..to by som nespravil ani nepriateľovi...tá farizejská rozlučka vedenia s Abim na Nou Campe a neskutočný smutok v Abiho tvári, to ma dorazilo ..brečal som ako malý chalan..LA MASIA? veď to je len odvar z toho, ako sa vyberali talentovaný hráči a Abi to len potvrdil, že každým rokom sa meni jej ,,politika,, a Rosellov tvrdý biznis pošpinil a pochoval hodnoty klubu... ,,VIAC NEZ KLUB,, to je už historia.....Barto si navštívy Rosella v base a vyhlasuje že je nevinný a že je mu veľmi ľuto...aj mne je ľuto, že sme mali také prezidenta... visca..

adriano

6
2018-06-19 16:06:48

Veru pravdu mas.Zatial co si uz davnejsie hovoril sa zacina naplnat a bude tazke zase vratit tento klub na tie hodnoty spred rosela a toho gaspara.Ale ja stale verim ze sa vrati cela fylozofia klubu a zacne to konecne fungovat ako laporta a spol to robili dlhe roky.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.