Ku stretnutiu medzi Francúzskom a Argentínou, v ktorom Les Bleus prehrali Albicelestes a po dominantnom výkone postúpili do štvrťfinále, sa vyjadril i Diego Maradona, ktorý verí, že tlak na Lionela Messiho bol až príliš veľký. 

Argentína dokázala zvrátiť skóre včerajšieho osemfinálového stretnutia, keď na gól Antoina Griezmanna, ktorý premenil pokutový kop, odpovedali Angel di María a Gabriel Mercado, no posledné slovo mali Francúzi, aby sa presnými zásahmi prezentovali Benhamin Pavard a dva razy Kylian Mbappé. Skóre duelu sa napokon ešte podarilo zvrátiť Sergiovi Agüerovi, avšak ekipe Jorgeho Sampaoliho to nestačilo a mužstvu Didiera Deschampsa podľahla v Kazani pomerom 4-3. 

Maradona, ktorý pre Argentínu získal titul zo Svetového šampionátu roku 1986, futbalista i naďalej považovaný za jedného z najlegendárnejších hráčov všetkých čias, nepovažuje výsledok súboja za nič prekvapivý. "Viac ako na trávnik sme prišli do kina, boli sme totiž svedkami kroniky vopred oznámenej smrti. A presne to sa napokon stalo realitou," povedal v rozhovore pre teleSUR.

"Francúzi ovládli Messiho, argentínsky stred poľa, a tak sa cezeň už nevedel dostávať. Bez Messiho sme len obyčajným tímom. Zápas dopadol a prebiehal presne tak, ako sa dalo očakávať. Stalo sa presne to, čo sme si mysleli. Máme za sebou ďalšie Majstrovstvá sveta a opäť odchádzame naprázdno. Je naozaj zlé, že odchádzame z ďalšieho šampionátu, no Argentína sa zase nedokázala odprezentovať konzistentným mužstvom," pokračoval.

Albicelestes majú za sebou vskutku zvláštny turnaj, počas ktorého sa hovorilo najmä o tom, že ich tréner Jorge Sampaoli si nedokázal v tíme vybudovať autoritu a hráči neraz rozhodovali za neho. Kouč sa rozhodol po stretnutí s Nigériou uskutočniť v zostave niekoľko zmien, Messiho umiestnil na post falošnej deviatky a svoj prvý štart na Mundiale si pripísal Pavón, avšak tento ťah skúsenému taktikovi nevyšiel. 

Maradonovi sa zostava, v ktorej chýbali hráči ako Higuaín, Dybala či Agüero, príliš nepozdávala. "Videli sme, že útočiť mali podľa nášho rozostavenia Pavón, Messi a di María. Áno, títo hráči tvoriť hru vedia, ale útočníci to nie sú," dodal. 

Zdroj: goal
Foto: archív

Zmazaný užívateľ

11
2018-07-03 13:56:57

I když nerad,tentokrat s Maradonou z větší části souhlasím... Ale není to nic nového. Říkali to všichni před, v průběhu i po výpadnuti. Ale osobně pořad považuji za úspěch stříbro z loňského M/S, i když ta prohra ve finále povolovat dodneška...

Zmazaný užívateľ

4
2018-07-03 13:57:49

* bolí dodneška

Maximus80

13
2018-07-03 16:17:53

nechápu ten argentinský svaz,postoupí tak tak na MS,v přípravě dostanou dardu od španělu a oni sou v absolutním klidu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.