Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF) včera informovala, že tohtoročná edícia Španielska Superpohára sa odohrá len na jeden zápas a to 12. augusta na neutrálnom štadióne. Barcelona s rozhodnutím federácie súhlasí, Sevilla však ostro protestuje.

"Sevilla FC vyjadruje ostrý nesúhlas s rozhodnutím RFEF odohrať Španielsky superpohár na jeden zápas. Klub toto rozhodnutie považuje za neprimerané, ale nemá v úmysle z odohratia finále odstúpiť.

Sevilla FC dnes o 18:32 prijala e-mail od generálneho tajomníka RFEF Andréu Campsa, v ktorom klub informoval, že vedenie Federácie jednohlasne rozhodlo o odohraní Španielskeho superpohára na jeden zápas. Zápas sa bude konať na neutrálnom štadióne, možno v marockom Tangere, čo zatiaľ nebolo potvrdené.

Sevilla FC chce verejne vyjadriť nesúhlas s týmto rozhodnutím, pri ktorom nebol zohľadnený doterajší formát súťaže. Okrem toho hovoríme o jednorazovej zmene, pretože RFEF má v nasledujúcich sezónach zámer pokračovať v organizácii dvojzápasov.

Je zrejmé, že Federácia toto rozhodnutie prijala výlučne kvôli tomu, aby vyriešila problémy FC Barcelona ignorujúc požiadavky Seville FC. Od momentu, kedy sa tento prípad otvoril, Sevilla FC presadzovala odohranie zápasov na 5. a 12. augusta, termíny, ktoré schválený kalendár La Ligy považuje za vhodné.

Na poslednom stretnutí, na ktorom sa uplynulý štvrtok zúčastnili predstavitelia klubov, Sevilla FC opäť trvala na rešpektovaní súčasného formátu súťaže a schváleného kalendára.

Napriek tomu však RFEF prijala rozhodnutie, ktoré škodí záujmom nášho klubu a nemá vybraný ani štadión pre tento zápas. Klub to považuje za vyjadrenie nedostatku rešpektu voči našej inštitúcii a jej fanúšikom.

Sevilla FC sa už rozhodla zapísať zápas o Španielsky superpohár do rozpisu na nadchádzajúcu sezónu, tak ako to urobila v dvoch predchádzajúcich prípadoch. Brala do úvahy, že vždy sa jednalo o dvojzápas a okrem toho disponovala už aj schváleným kalendárom La Ligy. RFEF teraz držiteľov vstupeniek pripravila o možnosť pozrieť si finále na vlastnom štadióne.

Klub napriek tomu, že toto rozhodnutie považuje za neoprávnené, nemá v úmysle odstúpiť od účasti vo finále, pretože si na to získal právo na trávniku.

Sevilla FC vypracuje čo najlepší spôsob ako držiteľom vstupeniek vykompenzovať nemožnosť sledovať prvý zápas Španielskeho superpohára na vlastnom štadióne."

zdroj: Sevillafc.es
foto: facebook

Misty

16
2018-07-10 09:29:39

Jo, zrovna Španělsko bude protěžovat Barcu.. kdo jim tam v Seville vzal mozky? :D

mikimi122

10
2018-07-10 09:58:09

Protestujú, lebo by vedeli, že prvý zápas by pravdepodobne vyhrali, keďže my ešte hráme 4. augusta v Amerike. Ten problém s lístkami na ich štadión je len na to, aby zakrýval ten hlavný problém a to, že sa snažia zo všetkých síl nejako si prikloniť výhru v superpohári a to aj mimo trávnika. Keď si vybojovali miesto v superpohári na trávniku (aj keď nie až tak ako Barca, keďže my sme vyhrali aj ligu a pohár a oni boli len vo finále pohára), tak nech to ukážu na trávniku a nech už si prestanú sťažovať.

FCBarcelona2018

-1
2018-07-10 10:43:03

Ak sa to Seville nepáči nech postavia do zápasu B - éčko. Aspoň im urobia pekný výlet do Maroka.

ximpp

1
2018-07-10 11:02:32

Sevillu nemám rád od toho výhružného videa na úrovni islámského státu před nedávným superpohárem nebo finále poháru. Je to ubrečený tým a měli by se soustředit na předkolo EL.

JURITO

8
2018-07-10 11:18:24

No ale s tými vstupenkami majú pravdu. Viem ,že nám tu je to všetkým jedno ale si predstavte ,že zaplatíte za permanentku 1000€ (alebo netuším koľko to stojí) a tešíte sa že vás tím sa dostane k superpohsru proti Barcelone,čo sú skvele zápasy a zrazu vás o ten zápas oberú a pritom ste si ho zaplatili!

Zmazaný užívateľ

5
2018-07-10 12:18:40

Jedno sa ale musi povedat. Preco kurva barcelona cestuje do pridrbanej ameriky v roku ked sa hraju MS a vieme ze budeme hrat superpohar? Kolko na tej maskarade zarobime? Radsej nech vedenie riesi normalne prestupy, kde prerabame desiatky milionov eur a vysere sa na nejakych americkych debilov co sa dojdu na zapas nazdrat

gabo

0
2018-07-10 17:57:31

Co znamená nazdrat?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.