Pep Serer je bývalým skautom FC Barcelona, ktorý po troch rokoch práce pod vedením Roberta Fernándeza z klubu odišiel. V rozhovore pre denník Levante, el Mercantil Valenciano uviedol, prečo Barcelona kúpila Paulinha a zároveň bránil Andrého Gomesa a Paca Alcácera.

Serer v rozhovore prezradil, ktorí hráči ho počas jeho ciest upútali najviac. Spomínal na Dembélého, ktorý v uplynulej sezóne prestúpil na Camp Nou a takisto Frenkieho de Jonga, ktorého katalánsky klub v súčasnosti sleduje.

"Keď skaut natrafí na kvalitných hráčov, neskôr ich musí porovnať s hráčmi nachádzajúcimi sa v kádri klubu, ktorý bol v Barcelone veľmi silný. Dembélé aj de Jong na mňa zapôsobili."

Serer sa tiež vyjadril k tomu ako v Barcelone prebieha aklimatizácia Samuela Umtitiho.

"Na jeho tému bolo vypracovaných 43 reportov a všetky boli pozitívne. Už od prvého dňa sa v klube začal adaptovať, viac času nepotreboval. To isté sa dialo v prípade Coutinha."

Bývalý skaut klubu takisto prezradil, že Barcelona chcela kúpiť mladého útočníka Valencie Ferrána Torresa.

"Sám som ho sledoval. Je to pravé krídlo, ktoré by do štýlu hry Barcelony pasovalo ideálne. Dokáže hrať jeden na jedného, vie poslať dobrú loptu, má dobré fyzické danosti. Chceli za neho 8 miliónov a to mal len 17 rokov."

Na tému príchodu Paulinha 52-ročný skaut uviedol:

"Do klubu sme ho priviedli aj napriek tomu, že do nášho herného štýlu nepasoval. Vedel však ponúknuť iné schopnosti. V kádri je potrebné mať mnoho rôznych hráčov, aby sme sa mohli prispôsobiť každému stretnutiu."

Na záver rozhovoru skaut komentoval hráčov ako André Gomes či Paco Alcácer, ktorí sú kritizovaní na pravidelnej báze.

"Nesúhlasím s tvrdením, že zlyhali. André je hráčom so skvelými zručnosťami, ale nezvládol zodpovednosť, ktorá na neho doľahla a neporadil si s piskotom fanúšikov. Ak hráč nie je psychicky dostatočne odolný, na Camp Nou si neporadí. V prípade Paca je problémom prítomnosť Luisa Suareza. Ak sa však pozrieme na štatistiky, gólový priemer na zápas je v prípade Alcacera rovnako dobrý ako v prípade Uruguajčana a dokonca lepší, než v prípade Fernanda Torresa."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Alirael

29
2018-07-10 10:35:11

Gomes a Alcacer su dva velmi odlisne pribehy

tuno

32
2018-07-10 10:57:54

Tiež nechápem kritiku Alcacera.. dáva hodne gólov na to že nemá zápasovú prax. Okrem toho toho dosť obeha ako dvojka na poste útočníka veľmi dobry

Roman7

3
2018-07-10 11:46:40

:D este ze mame skauting na takej urovni

JedineBARCA

12
2018-07-10 11:53:31

Nemyslím si že Paco sklamal on len nedostane toľko času na hranie ale skoro do čoho nastúpil v tom zápase dal gól takže na toľko koľko hral je dobrý.

uzman

9
2018-07-10 12:29:32

nejdriv rekne,ze nezklamal a pak doda,ze to nezvldl psychucky Gomes ,cimz poprel prvni vetu.

FCBarcelona2018

4
2018-07-10 14:25:11

Že vraj Gomés je hráč so skvelými zručnosťami. A akými? Vie dobre pliesť ponožky, alebo vyrezáva betlehemy, alebo dokonca dobre varí? Tak mal zostať pri tých zručnostiach a nepchať sa do futbalu.

Babuca

2
2018-07-10 18:31:19

Pep Serer je určite väčší odborník ako my všetci dokopy a preto ho treba akceptovať nie tárať nezmysli. Ale hlupákom to nedôjde nikdy , tí vždy vedia najlepšie čo robiť, ha ?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.