Arthur Melo bol dnes oficiálne predstavený ako hráč FC Barcelona. Brazílčan je nesmierne šťastný, že s Barcou podpísal zmluvu na 3 roky a priznal, že sa chce učiť a tvoriť históriu tak ako to dokázali jeho predchodcovia v strede poľa katalánskeho klubu.

Dojmy

"Som veľmi šťastný, že som tu, pretože to bol môj sen už od detstva. Cítil som sa fantasticky, keď som sa dozvedel, že Barcelona ma chce. Som veľmi vďačný, že som si mohol splniť sen. Cítim sa veľmi dobre a neviem sa dočkať, kedy v tomto klube začnem svoje dobrodružstvo. Využijem príležitosť hrať po boku týchto úžasných hráčov, vždy to bol môj sen. Viem, že môžu prísť aj ťažké chvíle, ale aj počas takýchto okamihov sa pokúsim učiť."

Pozícia

"Pohybujem sa hlavne v strede poľa. Budem však robiť najlepšie ako viem všetko, o čo ma tréner požiada. Som veľmi spokojný."

Porovnávania so Xavim a s Iniestom

"Samotná skutočnosť, že ma s nimi porovnávajú je pre mňa úžasná. Je fantastické byť porovnávaný s tak úžasnými hráčmi. Vždy som ich obdivoval a myslím si, že sú si dosť podobní. Na trávniku plnili podobné úlohy. Nie som schopný povedať, koho viac pripomínam."

Tlak z dôvodu porovnávania s tak veľkými hráčmi

"Nie, necítim tlak, ak ma porovnávajú s kýmkoľvek. Každý je iný, ja som sám sebou a čaká ma dlhá cesta. Musím všetkým dokázať, prečo som sa tu ocitol. Viem, čo dokázali tí hráči, sú pre mňa vzorom, ktorý chcem nasledovať. Tvorili históriu klubu a budem pracovať, aby som sa im najviac priblížil."

Brazílčana v Barcelone

"Som šťastný, že si na seba môžem obliecť dres Barcelony. Od momentu, kedy som bol dieťa, sledoval som všetkých veľkých brazílskych hráčov na Camp Nou. Vždy hrali dobre. Prichádzame z inej krajiny, ale kultúra je podobná. Vzhľadom na štýl hry Barcelony som si vždy myslel, že sem môžem prísť."

Štýl hry Grêmio

"Grêmio a Barcelona hrajú iným spôsobom, ale štýl hry poznám, pretože som ju vždy sledoval a pozeral som jej zápasy. Učil som sa jej spôsob hry, ale teraz sa budem učiť ešte viac. Viem, že spoluhráči mi pomôžu a ja zo seba dám všetko."

Valverde

"Ešte som s ním nehovoril, ale dúfam, že to čoskoro napravím. Posnažím sa zachytiť všetko a preniesť to do praxe."

Očakávania

"Boli to dlhé mesiace. Hovoril som s Neymarom, Coutinhom, Paulinhom. Všetci mi porozprávali samé dobré veci a ubezpečili ma, že sa tu dobre pracuje, je jednoduché sa adaptovať na tunajšiu kultúru a mesto je úžasné."

Majstrovstvá sveta bez Arthura

"Mal som vážne zranenie. Chcel som svojmu tímu na šampionáte pomôcť. Myslím si, že pobyt v Barcelone po boku tak úžasných hráčov mi pomôže sa naďalej rozvíjať a v budúcnosti sa prepracujem do reprezentácie."

Čo Arthur môže priniesť?

"Myslím si, že Barcelone nechýba nič, má úžasných hráčov a ja sa pokúsiť čím skôr adaptovať. Tímu viem pomôcť s držaním lopty a kontrolou hry. Myslím, že moja charakteristika do Barcelony pasuje."

zdroj: BarcaTV, as.com
foto: BarcaTV

barcelonista29

19
2018-07-12 18:24:03

Keď mu tak veľmi veria v Brazílii, mal by sa presadiť. Celkom mu verím a dúfam, že budeme mať kvalitného záložníka na dlhé roky.

Celecao22

5
2018-07-12 19:10:06

Gremio za posledný rok vyhralo toho dosť

kluc

9
2018-07-12 19:42:42

S Douglasom sa nerozprával? :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.