Novak Djokovič v semifinále Majstrovstiev sveta v Rusku držal prsty Chorvátsku, no v jeho rodnom Srbsku toto rozhodnutie považujú za nešťastné a Noleho verejne kritizujú aj politici. Djokoviča sa však zastal Ivan Rakitič.

Srbsko sa s turnajom rozlúčilo v jeho skoršej fáze a Djokovič tak verejne vyhlásil, že v semifinále medzi Anglickom a Chorvátskom praje postup Chorvátom, čo sa mu nakoniec aj splnilo. Jeho rozhodnutie však kritizujú mnohí - vzťahy Srbska a Chorvátska totiž nie sú vôbec dobré. Vladimir Vukanovič, jeden z politikov v Srbsku, Djokovičovi dokonca odkázal: "Podporovať Chorvátsko môžu len idioti. Nehanbíš sa Novak?"

Úplne inak to však vidí Ivan Rakitič, ktorý Nolemu odkázal:

"Snímam pred ním klobúk, na Wimbledone mu držím palce. Rád by som ho videl vo finále, aby sme potom v nedeľu boli vo finále obaja. Sme ľudia, musíme sa pokúsiť a hodiť históriu za hlavu. Pre mňa je Nole fantastický športovec, no ešte lepší človek. Želám mu všetko šťastie sveta."

zdroj: afp.com
foto: sport.es

tominno9

21
2018-07-14 11:18:51

Môj nadriadený je Srb a tiež fandí Chorvátsku, nerozumiem, prečo sa politika mieša do športu!

One-Two

3
2018-07-14 12:16:10

Vojna pár rokov dozadu, genocída atď. Treba tomu dat čas, nie je to ako prípad Čechov a Slovákov.

Reekwon

0
2018-07-17 22:25:06

Politiku do sportu míchají jen ti, kteří nemají o sport vůbec zájem, jako pan Vladimir Vukanovič, kterému podle mě bylo úplně jedno, jestli vyhraje ve finále Francie nebo Nigérie, hlavní pro něj bylo, aby Chorvatsko nezažilo nějaký úspěch.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.