Na Camp Nou ako posily dorazili Arthur a Lenglet, odišli Deulofeu, Paulinho a Iniesta. Urobiť sa v každom prípade musí oveľa viac a to v každom smere.

Katalánci poctivo pracujú na kádri pre sezónu 2018/2019. Zopár hráčov klub opustilo, dvojica nových prišla. Arthur sa zdá byť skvelým nákupom do budúcnosti do stredu poľa, zatiaľ čo Lenglet je skúseným obrancom, ktorý pomôže vystužiť obranné rady Blaugranas. FC Barcelona má každopádne ešte množstvo práce pred sebou, pretože zodpovedaných nie je niekoľko dôležitých otázok.

Vermaelen alebo Yerry Mina?

Príchod Clementa Lengleta znamená, že Barca má aktuálne v kádri až 5 stopérov a jeden z nich s vysokou pravdepodobnosťou Camp Nou počas leta opustí. V podstate je to jednoduché - klub si musí vybrať medzi Thomasom Vermaelenom a Yerrym Minom. Jednému z nich v rukách zostane Čierny Peter a musí odísť.

Kolumbijčan pritom na Camp Nou nemal príležitosť na to, aby ukázal, čo v ňom je, no na Majstrovstvách sveta v Rusku svoje potenciál odkryl naplno. Na šampionáte hviezdil a teraz dúfa, že mu tieto výkony pomôžu získať si miesto aj na Camp Nou. Špekulácie z tlače hovoria o tom, že o jeho služby má záujem množstvo klubov a hoci je v Barcelone len niekoľko mesiacov, Barca by na jeho predaji veľmi slušne zarobila.

Tak či onak platí, že má len 23 rokov a stále sa môže vyvíjať. Ak sa ho Barca zbaví, je možné, že príde o stopéra najvyššej kvality. Ide o rozhodnutie, ktoré sa Barcelone môže vypomstiť. Navyše, okrem Minu je spomedzi obrancov v  tíme jediným pravákom Piqué. Vermaelen na druhej strane má 33 rokov, je veľmi náchylný na zranenia, zas je ďaleko skúsenejším zadákom, než Mina a v uplynulej sezóne sa mužstvo na neho mohlo skutočne spoľahnúť, pretože ak hral, hral výborne.

Podstatný je stred poľa

Odišiel Andrés Iniesta, odišiel Paulinho, je nutné predať Andrého Gomesa a Rafinhu, Carles Alena je dlhodobo mimo hru kvôli zraneniu a Ivan Rakitič bude po 71 zápasovej sezóne poriadne unavený. Katalánci sa vo svojich prestupových plánoch musia zamerať na vystuženie stredu poľa.

Arthur vo veku 21 rokov je skvelým nákupom, ale adaptácia na európsky futbal mu istý čas potrvá. Navyše je v novej krajine, novej lige... Prestupové špekulácie nám každý deň prinášajú nové a nové mená, ktoré sú spájané s prestupom na Camp Nou. Do stredu poľa chce Barca kúpiť: Miralem Pjanic, Frenkie De Jong, N’ Golo Kante, Adrien Rabiot, Christian Eriksen a Thiago Alcantara. Je toho celkom dosť. Ak sa na to pozrieme reálne, vyzerá to tak, že Blaugranas počas leta posilní ešte jeden stredopoliar. Kto to nakoniec bude, na to si musíme počkať.

Nutnosť predať nepotrebných hráčov

Bolo už spomenuté, že Katalánci sa jednoducho musia zbaviť hráčov, ktorí v poslednej sezóne vysedávali na lavičke a mužstvo z nich v zápasoch nemalo žiaden úžitok. Jedným z týchto priemerných hráčov bol Deulofeu. Ten našťastie odišiel na trvalý prestup do Watfordu. Odišiel aj Paulinho, ale tohto hráča Barca predať nechcela. Brazílčan si prestup vyžiadal. A bohužiaľ odišiel aj Andrés. Na vlastnú žiadosť.

Teraz však prišiel čas predať hráčov, ktorí na rovinu povedané - zavadzajú. Mužstvo z nich úžitok nemá, len blokujú odchovancom La Masie možnosť na minúty v prvom tíme. Hovoríme o hráčoch ako André Gomes, Douglas, Munir a Marlon Santos. Na predajnej listine sa nachádzajú aj Rafinha a Aleix Vidal.

Problémom v prípade týchto hráčov je, že v Barcelone sa jednoducho nepresadili a predať ich preto bude nesmierne ťažké, pretože jednak nehrávali a jednak majú vysoké platové požiadavky. Učebnicovým príkladom zbabraného prestupu je Douglas, ktoré sa Barca doslova nevie zbaviť.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: barcablaugranes.com

Migelson

39
2018-07-15 10:19:58

Rafinhu ponechať on nikdy nehral zle len do systému hry vždy sedel viac Iniesta a Rakitič,predať Thomasa Vermaelena kedže sme kúpili povedzme skúseného Lengleta,popredávať zbytočných hráčov + čerešnička na torte by bola kúpa Thiaga

Messinkko

34
2018-07-15 10:38:04

Koho by ste radšej nechali v tíme Vermealena alebo Minu ? Ja určite Yerriho Minu

Ivan58_

0
2018-07-15 10:54:29

Ja by som si nechal oboch, môže sa stať že sa niekto z obrancov napr. Pique, ktorí mal problemy s kolenom zraní na dlhšie obdobie a čo potom? budeme mať iba troch stopérov alebo tam budú zaskakovať Roberto s Rakitičom?

Ronaldinho123

-5
2018-07-15 12:33:51

Rovnako oboch, ale keby mohol ostať len jede, za mňa Tom.

DavidP

21
2018-07-15 10:53:29

Já sám nevím jestli Yerryho nebo Thomase, na jednu stranu Yerrymu je 23 roků, což je o dost méně než Thomas, ale na druhou stranu Thomas je daleko zkušenějším obráncem a nemá problém s poziční hrou, ve které Yerry u nás vyloženě hoří. V minulé sezóně, když se Sam zranil, byl Thomas více než dobrou náhradou. Yerryho 3 góly na MS jsou sice dobré, ale ani tam to směrem dozadu nebyla z jeho strany žádná sláva, co šlo vzduchem to měl, ale po zemi ho musel často zachraňovat Davinson Sanchez. Osobně bych to asi vyřešil tak, že bych si prozatím nechal Thomase a Yerryho poslal buď na hostování, nebo na přestup s možností zpětného odkupu. Pokud by ani v jiném klubu Yerry neukázal pokrok v jeho hře, asi bych to vyřešil koupí nového, Evropou prověřeného, stopera, který nemá problém s poziční hrou a zbavil se jak Thomase tak Yerryho.

galibier1

4
2018-07-15 11:59:03

tazko posudit ako by sa Mina chytil inde,kedze nikto okrem Barcelony nehra ani naznakom podobny styl hry ako Barca..ak nezostane u nas moze hrat kdekolvek a ak sa vrati k nam moze zacinat od zaciatku...to iste Dembele

Laperd

-7
2018-07-15 12:46:36

Ja som bol v tom ze paulinho odisiel na hostovanie

kacejik

2
2018-07-15 21:29:19

Ja by som určite nechal Minu, a do stredu poľa k arthutovi by som kúpil kantého alebo rabiota.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.