Philippe Coutinho patrí medzi hráčov, ktorí sú svojim fanúšikom známi veľkosťou na trávniku aj mimo neho. Brazílčan sa pred niekoľkými týždňami prezentoval vskutku pekným gestom, za ktoré bol nominovaný na ocenenie Laureus. 

Stredopoliar FC Barcelona Philippe Coutinho bol aktérom nádherného gesta voči mladému Wallacemu, chlapcovi z chudobnej štvrte Villa Cruzeiro v meste Rio de Janeiro. Jeho snom je i napriek biede, v ktorej vyrastá, stať sa jedného dňa profesionálnym futbalistom, pričom známym sa stal vďaka fotografovi Brunovi Itanovi, ktorý ho nasnímal počas súboja medzi Brazíliou a Kostarikou. Wallace mal na sebe žlté tričko, na ktoré si fixou dopísal meno Coutinho.

 

Obrázok obletel internetom a neunikol ani samotnému stredopoliarovi. Coutinho sa rozhodol svojho mladého fanúšika prekvapiť nečakanou návštevou, počas ktorej mu venoval skutočnú súpravu brazílskeho reprezentačného družstva a postaral sa o nezabudnuteľný deň jeho života. 

Nádherný Philippeho počin si všimli i zástupcovia prestížneho ocenenia Laureus, ktorí ho nominovali do finálovej štvorice za mesiac august. Spoločne s hviezdou blaugranas tak učinili aj v prípade Scotta Doolana, mladíka s vážnym poškodením miechy paraplégiou, ktorému sa podarilo dosiahnuť na vrchol hory Mount Everest. Ďalšími dvomi nominovanými sú príbeh Gilberta Martíneza, ktorý dostal počas Majstrovstiev sveta pekný odkaz od Neymara, a Yuki Kawauchi, triumfujúc ako amatérsky bežec na prestížnom maratóne v Bostone. 

Hlasovanie je otvorené a ľudia môžu svojho favorita podporiť prostredníctvom portálu mylareus.com. Víťaza spoznáme na slávnostnom galavečeri Ceny Laureus v roku 2019.

Zaujímavé je spomenúť aj to, že nomináciu mali Barcelončania aj za mesiac júl, a to vďaka Andrésovi Iniestovi a jeho srdcervúcej rozlúčke s katalánskym veľkoklubom. 

Cenu Laureus získava športovec, ktorý vynikol najviac svojím duchom fair-play, čistou hrou, vášňou či inými hodnotami, ktoré sa priamo nedotýkajú disciplíny, v ktorej súťažia. V minulosti sa ju podarilo získať i takým velikánom akými sú Rafael Nadal, Usain Bolt, Serena Williamsová, Lindsey Wonnová, brazílsky Ronaldo či Francesco Totti. 

Zdroj: sport
Foto: sport, euronews

LaBrie

25
2018-08-08 21:40:34

Myslim si, ze Coutinho je podobny charakter ako Iniesta, cize tiez uprimny clovek s velkym srdcom :)

rFCBBARCA1

1
2018-08-09 22:19:50

Dúfam za to Cou výhra :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.