V deň, keď sa v anglickej Premier League definitívne uzatvoril prestupový trh, oficiálne Everton posilnili hneď dvaja hráči FC Barcelona. Okrem Yerryho Minu sa stal súčasťou prvého tímu Karameliek aj stredopoliar André Gomes, hoci v prípade portugalského záložníka ide zatiaľ iba o hosťovanie. O celej operácii písal vo svojom stĺpci popredný redaktor katalánskeho denníka SPORT Lluis Mascaró. 

André Gomes taký zlý, ako sa môže zdať, nie je. Ani náhodou. V Evertone bude mať príležitosť demonštrovať to. Portugalský stredopoliar sa bez tlaku z hrania v barcelonskom drese (tlak, ktorý v jeho prípade rezultoval dokonca v to, že sa bál vyjsť z domu, ako vyhlásil v skvelom rozhovore pre magazín Panenka) bude môcť zase uvoľniť, opäť sa cítiť ako futbalista a dostať sa na úroveň, ktorou sa prezentoval počas svojho pôsobenia vo Valencii. Bol to fantastický level, ktorý vysvetľuje to, prečo za neho Barca neváhala zaplatiť tridsaťpäť miliónov eur a vyfúknuť ho samotnému Florentinovi Pérezovi, ktorý v ňom videl nástupcu Modrića. 

Počas svojich dvoch sezón u blaugranas bol André Gomes iba tieňom toho Andrého Gomesa, ktorý žiaril na Mestalli. Miesto na trávniku hľadal len veľmi márne, skončilo sa to dokonca tak, že ho niektorí fanúšikovia začali vypískavať. Odchod bol jedinou možnosťou, vďakabohu aspoň za hosťovanie. Hoci to nebude jednoduché, na Andrého čaká v Evertone "spiatočný lístok". Je prakticky nemožné, aby hráč, ktorý neuniesol na Camp Nou taký veľký tlak, zvládal takýto strach. V Premier League nebude pod takým veľkým drobnohľadom, ako tomu bolo v Barce, mimo ihriska pôjde prakticky o anonymnú osobu, ktorú fanúšikovia ani nebudú riešiť. Na Barcu jednoducho všetci nemajú, akokoľvek veľmi kvalitní sú. História si podobných futbalistov pamätá veľa a André Gomes bol jedným z nich. Nie však posledným. Celá operácia ale bola, samozrejme, pre Kataláncov po ekonomickej stránke veľmi dobrá: zinkasujú za ňu viac ako dva milióny eur a počas hosťovania Everton pokryje aj náklady na hráčov plat vo výške desať miliónov v hrubom. 

Zdroj: sport
Foto: sport

Nick

12
2018-08-10 15:54:02

Dufam ze sa predvedie. Je to makac

Onith

-2
2018-08-10 17:59:30

Ja som mu vždycky veril , dúfam že sa predvedie a príde späť a bude mať takú formu akú mal vo Valencii .

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.