Érica Abidal po svojom nástupe do funkcie športového riaditeľa FC Barcelona pracoval veľmi tvrdo, aby zabezpečil, že káder prvého tímu bude skutočne konkurencieschopný. Aj vďaka jeho práci v tejto sezóne uvidíme veľké súboje o miesto v základnej zostave.

Na Camp Nou prišli posily ako Arturo Vidal, Arthur Melo, Malcom a Clement Lenglet. Významne tak posilnili tím FC Barcelona, no zároveň aj významne zvýšili konkurenciu v tíme v boji o posty v základe Blaugranas. Pozrime sa spoločne na to, na ktorých pozíciách bude na Camp Nou prebiehať najväčší boj o miesto v základnej jedenástke.

Marc-Andre ter Stegen vs Jasper Cillessen

V tomto prípade bude jednoznačne za kratší koniec ťahať Holanďan, pretože Nemec je na Camp Nou jasnou jednotkou. Valverde si však je vedomý toho, že Cillessenovi musí nejaké minúty v bránke dopriať. Niekdajší brankár Ajaxu sa po finále Španielskeho superpohára rozhodol, že chce odísť. Ak príde dobrá ponuka, Katalánci môžu hľadať nového gólmana. Ak však Cillessen v Barcelone zostane, o minúty rozhodne zabojuje.

Ivan Rakitic vs Arthur

Príchod Arthura do stredu poľa znamená, že konkurencia sa len zvýši. Valverde síce môže hrať s viacerými stredopoliarmi naraz, no v kádri ich má naozaj veľmi veľa. Busquets má v podstate miesto isté, takže pre Ivana Rakitiča a Arthura zostáva len jedna pozícia, o ktorú budú obaja medzi sebou súperiť. Teoretické riešenie hovorí o tom, že Brazílčan vo svojej prvej sezóne na Camp Nou bude hrať v menej dôležitých zápasoch, aby si Chorvát odpočinul na tie rozhodujúce.

Ousmane Dembele vs Malcom

Dembélé v uplynulej sezóne aj vinou zranenia dieru do sveta neurobil. Katalánci sa však postarali o to, že v sezóne 2018/2019 nebude mať na Camp Nou na ružiach vôbec ustlané, pretože do tímu kúpili Malcoma, ktorý hráva na tej istej pozícii ako Francúz. Pôjde o zaujímavý súboj dvojice hráčov s podobným profilom. Valverde navyše ukázal, že rozostavenie 4-3-3 veľmi používať nebude. O to zaujímavejší súboj nás medzi Dembélém a Malcomom čaká.

Sergio Busquets vs Arturo Vidal

Čiľan po príchode do Barcelony vyhlásil, že si v tíme Blaugranas chce vybojovať svoje miesto. To ale znamená, že zo základnej zostavy musí vytlačiť Sergia Busquetsa, ktorý má v strede poľa Barcelony isté miesto už niekoľko rokov. Vidal má pritom úplne odlišný herný štýl od odchovanca La Masie.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

kluc

27
2018-08-15 10:06:04

Na DM sme potrebovali konkurenciu k Busquetsovi pretože nemal dobre vykony, tak dúfam že Vidal ho trocha motivuje.

mentor

14
2018-08-15 10:17:34

Základná jedenástka sa vyberá vždy podľa profilu konkrétneho súpera. Bez zohľadnenia súpera nemajú úvahy o základnej zostave žiadny zmysel.

rominho

21
2018-08-15 10:27:04

super pohar ukazal, ze dembele moze hrat kludne na lavo. malcom tym padom v pravo s messim v strede a bez suareza.

erdzo

13
2018-08-15 10:50:39

Osobne si myslím že kombinácia Dembele a Alba pri ich rýchlosti a technike môže byť extrémne smrtiaca čo miestami ukázali aj v zápase proti Seville a to nie sú zohratý počas zápasov.

Nalim

8
2018-08-15 11:13:20

O Malconovi sa tu hovorí ako o hracovi, ktorý presvedčil. Presvedčiť najprv musí hrou a gólmi a to sa ešte nestalo, tak že nemeditova o istom mieste v zostave! Po pár zápasoch sa uvidí či zapadne do nášho štýlu hry. Zaujímavý bude prípad Suarez, lebo takto by to nešlo. Čakám že Leo mu dopomôže prihrávkami na goly, aby sa zakryla jeho kombinačná neschopnosť a zlá hra!

Misty

8
2018-08-15 12:09:36

Zrovna tihle moc konkurence nepotřebují. Za to takový Suárez ano.

rominho

7
2018-08-15 12:15:00

treba vyuzivat hracov, co nehrali na MS. vidal, s.roberto, rafinha, malcom.. mame siroky kader+ potrebujeme zapracovat novych, aby sme na jar nemleli z posledneho..len ci bude mat na to ernesto gule..:)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.