Josep Maria Bartomeu sa dnes objavil na 39. Svetovom kongrese fanklubov Barcelony. Prezident klubu pri tejto príležitosti sumarizoval uplynulú sezónu a komentoval aj sezónu 2018/2019.

Bilancia

"Do novej sezóny vstupujeme s radosťou, pretože pred sebou máme množstvo výziev. Veríme, že sa aj naďalej budeme tešiť. Najprv však treba oceniť to, čo sme urobili v uplynulej sezóne. Získali sme double, 7. titul v Španielsku za posledných 10 rokov a všetky poháre, čo sa nikdy predtým nestalo. Všetky sekcie klubu získali spolu 19 titulov, mladí hráči triumfovali v mládežníckej Lige Majstrov. To znamená, že ideme správnym smerom, ale nemôžeme sa s tým uspokojiť. Chceme dokonalú hru a výsledky."

Iniesta

"Svoju hráčsku kariéru v Barcelone ukončil, ale vráti sa v inej úlohe, už sme o tom hovorili. Iniestu obdivuje celý futbalový svet a oceňuje jeho úspechy."

Predaj hráčov

"Všetci predaní hráči nám v posledných rokoch veľmi pomohli."

Nová sezóna

"Musíme sa usilovať o to, aby sme vyhrali všetko - chceme sa dostať do všetkých finále a ukončiť ich víťazstvom. Začali sme Superpohárom a tento triumf sme si zaslúžili, hoci súper bol viac zohraný. Messi sa stal hráčom s najviac získanými titulmi v Barcelone."

Kapitáni

"Všetkých vychovala La Masia, to je nutné zdôrazniť."

Káder

"Sme v procese dokončovania skvelého kádra so skúsenými hráčmi ako z akadémie, tak aj zvonku. Pomôžu nám dosiahnuť úspech. Získali sme mladých hráčov ako Lenglet, Arthur a Malcom. Chcem vyzdvihnúť prestup Artura, ktorý je skúseným hráčom s charakterom a do tímu vnesie rovnováhu. Musíme spomenúť aj mladých hráčov ako Aleňá, ktorý má na to, aby hrával v prvom tíme. Miranda, Riqui Puig a Abel Ruiz takisto začínajú vynikať. Som presvedčený, že vďaka našej akadémii čoskoro budú hrať v prvom tíme. Nerezignujeme zo štýlu či odchovancov. Je to súčasť tohto klubu. La Masia funguje a ak o tom niekto pochybuje, pozývam ho na štadión či do Ciutat Esportiva. Väčšina hráčov, ktorí vyhrali mládežnícku Ligu Majstrov, sú stále s nami."

Valverde

"Podporujem ho. Má jasné myšlienky, mužstvo dobre riadi, či ukázal aj v uplynulej sezóne. Teším sa a myslím si, že pred nami stojí veľmi dobrá budúcnosť."

Prestupy

"Prestupové obdobie sa uzavrie 31. augusta a budeme opatrní. S našou doterajšou prácou sme spokojní, ďakujeme práci Graua, Seguru, Abidala a Planesa. Majú našu podporu, urobili pre dobro tímu to, čo majú."

Turné v Amerike

"Po prvýkrát s nami vycestoval aj ženský tím a išlo o skvelú skúsenosť. Vieme, že medzi mužstvami sú obrovské rozdiely, ale našim cieľom je samozrejme vyhrať ženskú Ligu Majstrov. Prečo nie? Podpísali sme sponzorskú zmluvu, starostlivosť o ženský tím je súčasťou nášho strategického plánu."

Espai Barca

"Dúfam, že na ďalšom kongrese si budete môcť pozrieť štadión Johana Cruyffa. Uvidíte, že ženský tím Barcelony, jej rezerva aj juvenil napredovali."

Ciele

"Opäť chceme vyhrať všetky tituly vo všetkých sekciách. Ako každý rok začíname s radosťou a dúfame v úspech. Chcem, aby táto sezóna bola historická. Začali sme víťazstvom a dúfam, že tento ročník dobre aj zakončíme."

zdroj: marca.com
foto: sport.es

cruyff

9
2018-08-16 13:57:39

rád by som vedel kto a čo zmenilo postoj Rosella a Bartomea a ich vtedajších prisluhovačoch k osobe Johana Cruyffa, že zrazu po jeho smrti, sa angažujú v roznych činnostiach spojených s Johanovou osobou. Možno im trklo v ich hlavach, že Johan je osobnost svetoveho formatu. Pod tlakom svetovej futbalovej a nefutbalovej verejnosti museli stiahnut chvost a aj ked nerady, ale uznali čo niekedy odsudzovali... ved Rosell sa aj tým pochválil, že za čias Cruyffa chodil podávat lopty a ja by som ešte pridal, že Rosell by mal Johanovi do konca života čistit kopačky, čo sa píše aj v jednej z knih fcb..Škoda, Johan nás opustil a Rosell ostal bez ,,práce,,..Povahu človek nezmení, tak preto tomuto človeku neverím, že by zrazu obratil kabat a bolo všetko o.k. Johan Cruyff je značka na ktorej fcb ešte zarába a robí si reklamu...som nesmierne rád, že CRUYFF a FCB sú dve spojene nádoby aj po turbolentných politických časoch v klube FCB....visca..

Radovan

8
2018-08-16 14:09:05

ty si johanom nejak posadnuty

blauigrana

3
2018-08-16 17:15:39

a čo ked je?

katalan

0
2018-08-17 07:55:59

všetci by sme mali byť Johanom "posadnutý"..veď hlavne jemu a jeho futbalovému mysleniu vďačíme zato akým štýlom hrá náš milovaný klub....

Federer

0
2018-09-02 14:47:11

Kpnečne rozumný človek s rozumným komentárom, nie tie bláznivé pubertálne výlvy.e

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.