Argentínu čaká už čoskoro dvojica priateľských súbojov, no zverejnená nominácie odhaľuje revolúciu v kádri Albicelestes.

Po sklamaní na Majstrovstvách sveta 2018 sa Argentínsky futbalový zväz odhodlal k rozsiahlejšej rekonštrukcii tímu. Na 23-člennom zozname hráčov, ktorí vycestujú na zápasy proti Guatemale a Kolumbii sa nachádzajú len deviati hráči, ktorí hrali na šampionáte v Rusku.

Lionel Scaloni, ktorý je trénerom Albiceletes, z nominácie vynechal Lionela Messiho, o čom sa hovorilo už pred nejakým časom, že hviezda Argentíny sa v repre na vlastnú žiadosť neukáže minimálne do konca tohto kalendárneho roka. Okrem neho však v nominácii chýbajú aj hráči ako Angel Di Maria, Sergio Aguero či Gonzalo Higuain.

Novými tvárami v nominácii sú útočník Interu Miláno Lautaro Martinez, či útočník Fiorentiny Giovanni Simeone, syn niekdajšieho stredopoliara Argentíny a súčasného trénera Atlética Madrid, Diega Simeoneho. Povolaný bol aj stredopoliar Sevilla FC Franco Martinez a stopér Gremia Walter Kannemann.

Argentína odohrá prvý priateľský zápas už 7. septembra v Los Angeles proti Guatemale a o štyri dni neskôr sa postaví proti Kolumbii v News Jersey.

Nominácia

Brankári: Franco Armani (River), Geronimo Rulli (Real Sociedad), Sergio Romero (Manchester United).

Obrancovia: Fabricio Bustos (Independiente), Gabriel Mercado (Sevilla), German Pezzella (Fiorentina), Ramiro Funes Mori (Villarreal), Alan Franco (Independiente), Nicolas Tagliafico (Ajax), Walter Kannemann (Gremio), Leonel Di Placido (Lanus), Eduardo Salvio (Benfica), Marcos Acuna (Sporting Lisbon).

Záložníci: Leandro Paredes (Zenit), Santiago Ascacibar (Stuttgart), Rodrigo Battaglia (Sporting Lisabon), Gonzalo Martinez (River), Giovani Lo Celso (PSG), Franco Cervi (Benfica), Maxi Meza (Independiente), Matias Vargas (Velez), Franco Vazquez (Sevilla), Exequiel Palacios (River).

Útočníci: Angel Correa (Atlético Madrid), Lautaro Martinez (Inter Miláno), Mauro Icardi (Inter Miláno), Giovanni Simeone (Fiorentina), Cristian Pavon (Boca Juniors), Paulo Dybala (Juventus).

zdroj: china.org.cn
foto: china.org.cn

Pisterko26

28
2018-08-18 11:42:00

Nemajú čo stratiť. Môžu iba získať. Plus Dybala sa môže stať ťahúňom Argentíny. Bohvie možno sa objaví nejaký nový líder a Messi bude mať konečne pokoj.

Milan87

24
2018-08-18 11:50:49

Dybala icardi obaja musia byť zapracovany v mužstve a messiho povolat až keď už budu vediet zahrat aj bez něho. Starší Simeone by bol lepší trenér ale každý dobrý keď zapracuje nových hráčov

Jhonys

0
2018-08-18 15:47:01

Simeoneho by tam byla velká škoda.

Barca_kingL10M

4
2018-08-18 19:56:10

Uvidíme ako sa ukážu bez Lea

frkmrk

2
2018-08-18 21:51:19

Tolko kvality v Argentine,len treba spravne namiesat ingrediencie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.