Thomas Vermaelen v uplynulom roku uviedol, že ľutuje, že zostal v Barcelone, pretože nehral. Zranil sa však Samuel Umtiti a Belgičan zrazu dostal šancu, ktorú naplno využil. Klub s Vermaelenom chcel predĺžiť zmluvu, ale stretnutie, ktoré bolo naplánované po Majstrovstvách sveta sa neuskutočnilo.

V prebiehajúcej sezóne sa Vermaelen má problém dostať aspoň do nominácie na zápas a nie je vôbec presvedčený o tom, že by chcel na Camp Nou pokračovať. Už v novembri 2017 uviedol: "V lete som si myslel, že by bolo dobré zostať v Barcelone, ale keď som neskôr uvidel ako vyzerá moja situácia, pomyslel som si, že to tak nie je."

Po týchto slovách sa Vermaelenovi ozval vtedajší športový riaditeľ FC Barcelona Robert Fernandez, aby sa s hráčom porozprával a upokojil ho. Onedlho na to sa osud postaral o to, že Vermaelen dostal na trávniku viac priestoru, pretože sa zranil Umtiti a Belgičan za neho zaskočil. Zranený bol aj Javier Mascherano a Vermaelen mal zrazu vyše mesiaca isté miesto v základnej zostave. Opäť sa však v jeho prípade objavili zdravotné problémy so svalmi. Výkonmi na trávniku v každom prípade dokázal klub presvedčiť. Barcelona chcela s hráčom predĺžiť zmluvu a aj hráč bol tomu naklonený. V súčasnosti sa ale opäť ocitol v situácii, kedy nielenže nehrá, ale má problém dostať sa aspoň do nominácie na zápas. Aj vo vedení panuje iná situácia ako pred časom - časť vedenia totiž spoluprácu so stopérom predĺžiť nechce. Nad obrancom tak visí veľký otáznik.

Na druhej strane už ani sám obranca nie je presvedčený o tom, že bude na Camp Nou pokračovať. V prvých štyroch oficiálnych zápasoch sezóny sa nedostal ani len do nominácie. Na tretej pozícii ako obranca je v hierarchii Clement Lenglet a až potom nasleduje Vermaelen. Ten je so svojou situáciou nespokojný a klub si je toho vedomý. 32-ročný stopér v každom prípade má dôveru reprezentačného trénera Roberta Martineza. Aj v poslednom priateľstvom zápase Belgicka proti Škótsku si Vermaelen prišiel po 45 minút. Pritom hovoríme o prvých odohraných minútach Vermaelena v tejto sezóne.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: sport.es

PetoBarca

24
2018-09-09 09:54:39

Takmer vždy keď nastupil nesklamal, je už vo svojich rokoch a navyše neustále problémy so zraneniami. Myslím, že po sezóne odíde ako voľný hráč.

David97

5
2018-09-09 10:04:22

Tlupa kokotov. Presne o tomto som pisal. Mohli sme si nechať aspoň Marlona, veď bol spolahlivý, keď už s Minom neboli spokojni. Teraz zase budeme zhaňať obrancu za 50M, ked sme mohli mat za 3. Isto majú z predaja hráčov niečo aj tie bezcharakterne hovná, čo to majú na svedomí, lebo inak toto obchodovanie neviem pochopiť.

Milan87

3
2018-09-09 10:15:08

Nebudeme kupovat obrancu, už sme kupili lengleta ktorý bude schopný prebrat miesto po piquemu. 3 stacia keď tak sa kupu niekto perspektivny

Vendeta

5
2018-09-09 11:51:03

Myslim ze tento vylev bol uplne zbytocne. Marlon nemal ani zdaleka uroven ako Vermalen. Navyse je mlady a na to aby sa zlepsoval musi pravidelne hravat

David97

4
2018-09-09 16:34:25

Mi chceš povedať, že by nam nestačil ako 4. stoper? To si ho asi potom moc nesledoval.

Jestper9

14
2018-09-09 10:15:48

Vermaelen nehrá a pritom vzdy hral dobre. Ale Pique moze hrat hocijako a zaklad stale. Zacinam mat alergiu na neho . A nech je culé aký chce

bloto

15
2018-09-09 10:38:54

Chod k alergologovi...ked si alergik, alebo prestan sledovat zapasy Barcy..myslim,ze pre teba najlepsia volba

myzuFCB

4
2018-09-09 13:12:53

podľa mňa by mal odísť a zahrať si ešte v nejakej dobrej lige. je na sklonku kariéry a ak ešte chce hrať tak nech odíde.V jeho prospech. U nás si ťažko zahrá aj napriek faktu, že nieje zlým hráčom ale tie jeho zranenia a fakt, že je až štvorkou u nás ho podľa mňa ak tak prinúti odísť

ximpp

1
2018-09-10 07:48:05

Myslím, že by k tomu obě strany měly přistoupit racionálněji. Verma je dobrý stoper, ale hodně limitují jej zranění a nejmladší už taky není, měl by pochopit, že tohle je místo pro něj, v menším klubu by určitě mohl hrát víc, ale hrál by, když je často zraněný? A Barca by měla tohle pochopit, stavět na tom při dohodách a být ráda za hráče jeho kvalit, který když nebude přetížený, zastoupí víc než slušně.
Obrana však potřebuje celkově osvěžit, Piqué má výkony velmi nestálé, Lenglet je zatím prakticky neznámá veličina a Sam hrál rozhodně lépe před podpisem nové smlouvy.

Nalim

0
2018-09-26 11:13:49

Keď ho krpaty kokôtik pri bagu kopne do hlavy něôze za to. Denis to sa robí v majstraku a nie pri bagu je to snaživý kokôtik, nech to robí tam kde o niečo ide. Vermelen je inteligentný hráč a výkonnostne je u mna druhý po Umtitim.

JanyR111

0
2018-09-10 09:50:24

Ja by som skôr pasoval za lídra našej obrany piqqeho...umtiti ako písal kolega vyššie hral suverénne lepšie pred podpisom zmluvy...lenglet..neviem čo od neho čakať..A verma skoda ho podľa môjho osobného názoru keby ze sa mu vyhýbajú zranenia je líder obrany on...hráč ktorý nehrá a zrazu zaskočí na mesiac a zahrá super ...skoda ho fakt

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.