Ousmane Dembélé sa v Barcelone prezentuje v čoraz lepšom svetle, v reprezentácii Francúzska však dostáva čoraz menej minút. 21-ročný útočník odštartoval Majstrovstvá sveta v Rusku v základnej zostave, no vo vyraďovačke sedel takmer výhradne na lavičke.

Rok 2018 môžeme z pohľadu Dembélého vnímať v dvoch rovinách - Francúz začína byť v Barcelone čoraz rozhodujúcejším hráčom, ale jeho vplyv v reprezentácii postupne slabne. V hierarchii útočníkov sa pred neho dostali Olivier Giroud, Antoine Griezmann a Kylian Mbappe.

Dembélé sa do reprezentácie vrátil koncom marca po vyliečení zranenia. V priebehu prípravy pred šampionátom sa Dembélé pohyboval na hrane zostavy - v jednom zápase hral základ, v druhom ako náhradník. V stretnutí s Talianskom pri výhre 3:1 dokonca strelil gól. Didier Deschamps mu veril, vzal ho na turnaj a v prvom zápase na MS sa Dembélé ocitol v základe. V zápase s Peru sa hráč Barcelony na trávniku predstavil už ako náhradník a potom sa v základe ukázal ešte v zápase s Dánskom. Po tomto zápase sa Deschamps rozhodol urobiť niekoľko zmien.

V predchádzajúcich zápasoch sa Dembélé neukázal z tej lepšej strany a tak ho tréner odpísal na druhú koľaj - vo vyraďovacej fáze sedel na lavičke. Po zisku titul z MS v Rusku sa Francúzsko o niekoľko týždňov na to predstavilo v Lige Národov. Deschamps do bojov povolal prakticky ten istý káder ako na posledný šampionát. Dembélé v každom prípade nepatrí medzi obľúbencov trénera: v prvom zápase proti Nemecku odohral 24 minút a proti Holandsku sa na trávniku ocitol v posledných minútach. V oboch prípadoch striedal Olivera Girouda. Vyzerá to tak, že Griezmann a Mbappe majú u Deschampa neohrozenú pozíciu.

Úplne inak sa kariéra hráča vyvíja v Barcelone. Prvá sezóna bola pre Francúza ťažká z dôvodu obrovského tlaku po prestupe do Barcelony, pretože mnohí boli názoru, že prišiel nahradiť Neymara. Uplynulá sezóna bola v Dembélého prípade napokon nie práve najšťastnejšia, keď bola poznačená zraneniami. Odohral len 23 zápasov, strelil 4 góly a pripísal si aj 8 asistencií.

V prebiehajúcej sezóne je však Dembélé kľúčovým hráčom FC Barcelona. Valverde zariskoval a útočníkovi verí od začiatku sezóny a ten sa mu odvďačil výkonmi. Hlavnou hviezdou FC Barcelona zostáva naďalej Leo Messi, ale keď Argentínčan na seba natiahne viacerých hráčov súpera, objaví sa voľný priestor práve pre niekdajšieho útočníka Borussie Dortmund. Dembélé v tejto sezóne je hráčom, ktorý v pokutovom území súpera zaznamenal najviac kontaktov s loptou - 32. Luis Suarez mal v šestnástke súpera 27 kontaktov s loptou, Sergi Enrich 21. Leo Messi napríklad len 17.

Francúz síce len raz odohral celý zápas, ale vo všetkých štyroch bol pevnou súčasťou základnej zostavy a v troch z nich sa mu podarilo streliť gól. A v podstate v dvoch prípadoch rozhodli o plnom bodovom zápise Blaugranas. Pre Didiera Deschampsa je to však zjavne málo na to, aby hráča do zápasov nasadil od úvodných minút.

zdroj: as.com
foto: as.com

Fishinko

31
2018-09-11 08:46:28

pre klub lepšie, aspoň sa nám nezraní, z môjho pohľadu, keď nerátam messiho tak on a coutinho budú túto sezónu vpredu pre nás kľúčoví

Nalim

23
2018-09-11 09:06:53

Deschamp (Šampus) miluje Girouda ktorý je ako čaj dva mesiace nedal gól a lopta mu zavadzia. To isté vo svojom klube. Tak že to nie je, že v repre Dembele upadá. Griezman hra tiež hovno v Atletiku aj v repre. Proste tréner je múdry a nemá ho rád. Keď bude žiariť v Barce Šampus je mu ukradnutý. Na zdravie Šampus!

MrCrowley

11
2018-09-11 09:35:11

Vynikajúci koment, som za pobavil. Na zdravie Milanko! OK Nalim. Veľa plus.

LaBrie

9
2018-09-11 09:49:18

Stopercntne s tebou suhlasim. Ako sledujem hru Girouda posledne roky, je to horsie ako zle. Uplne cajovy a aj na nom samom je vidno, ze sa mu vobec nedari. A ten gol, co dal teraz, nahoda jak hovado. Taky uz neda asi do konca kariery. Cas Dembeleho este urcite pride.

jokerito

1
2018-09-11 10:02:25

Griezman hra hovno? jasne, iba ze je najlepsi hrac Francuzska spolu s Mbapem. Giroud sice nie je az taky top ale v repre je golovy a ukazal to aj teraz.

Cafu

5
2018-09-11 11:51:10

Vraj v je repre gólový z posledných 9 zápasov dal 1 gól.Na MS ako stredný útočník ani jeden.Ale on plní funkciu ani neviem ako to nazvať defenzívny útočník a Dembele sa má ešte čo zlepšovať nájme zbytočne straty lôpt to je jeho najväčšía slabina + defenzívne úlohy.

jokerito

0
2018-09-11 13:34:12

Ok, ja nehovorim ze Girou je nejaky top. Ja som skor reagoval na to ze Griezman hra hovno. S tym rozhodne nesuhlasim.

Michal017

2
2018-09-11 10:25:05

aby mi míč zavazel tak, že škorpionem vystřelím gol roku,..to bych chtěl taky

FcBarca

-1
2018-09-11 14:06:10

griezmann ?????vsetky akcie idu cez neho bez neho by nevyhrali urcite ms ani el v atleticu

Vladinko

1
2018-09-11 16:21:09

Vyhrávajú zápasy? Vyhrávajú..tréner nemá dôvod niečo meniť+ na ten defenzívny futbal sa proste giroud hodí..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.