Španielsko pod vedením Luisa Enriqueho odohralo len dva zápasy, no vyzerá to tak, že tréner má v hlave základnú zostavu, v ktorej bude mať svoje isté miesto viac menej jedenásť a viac hráčov.

Lucho stále hľadá hráča, ktorý by pravidelne hrával na pozícii ľavého záložníka a robil by tak spoločnosť Busquetsovi a Saulovi. V ofenzívnom ponímaní majú isté miesta Isco a Rodrigo. Boj o miesta v zostave Luisa Enriqueho bude pokračovať zhruba o mesiac v reprezentačných zápasoch s Walesom na výjazde a doma proti Anglicku. Nejakí hráči sa v základe ešte vystriedajú, ale Lucho má kostru svojho tímu už načrtnutú.

Brankár: David de Gea

V tomto smere niet pochýb, že jednotkou v bráne Španielska bude de Gea. Dva zápasy, dva štarty v základe pre brankára Manchestru United. "S Davidom som veľmi spokojný, jeho štatistiky ukazujú, že je to hráč svetovej úrovne," uviedol Luis Enrique.

Obrana: Carvajal, Nacho, Ramos a nový 'Alba'

Pravým bekom Španielska je Carvajal, no tréner musí nájsť náhradu za Jordiho Albu. Španielsko musí útočiť oveľa viac po pravej strane. Diskusia sa každopádne zamerala na ľavú stranu: proti Anglicku sme v zostave videli Marcosa Alonsa a proti Chorvátom hral Gaya. V strede obrany je prvou voľbou Nacho a Sergio Ramos. Ďalšími možnosťami môžu byť Albiol a Inigo Martinez.

Stred zálohy: Saul a Busquets

Del Bosque priznal, že by vo svojich hráčskych časoch rád hrával ako Busquets a vyzerá to tak, že Luis Enrique zdieľa ten istý názor, no so Saulom. Práve tento hráč definuje nový tím Španielska. Atletický stredopoliar, ktorý sa dokáže dostať aj dopredu a strieľať góly. Vyzerá to tak, že má pred Busquetsom prednosť. V zápase proti Anglicku sme v akcii videli Thiaga a Ceballosovi sa zas darilo proti Chorvátom.

Útok: Isco a dvaja ďalší

Isco v rozostavení 4-3-3 hráva na ľavej strane útoku. Ak sa Diego Costa dá zdravotne do poriadku, miesto v zostave by mu ujsť nemalo. Ďalšími adeptmi na základ sú Asensio či Rodrigo.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Mark9

-9
2018-09-12 22:14:11

DE GEA - KEPA
AZPILICUTEA - CARVAJAL
ALBA - MONREAL
RAMOS - NACHO
BARTRA - INIGO
BUSQUETS - RODRI
KOKE - ISCO
THIAGO - SAUL
ASPAS - CALLEJON
ASENSIO - SUSO
MORATA - RODRIGO

VistaBarca

3
2018-09-13 06:57:40

A nase hviezdy vybledli...zostal osamoteny Alba aj to iba v pozicii nahradnika. robertu si bude tiez musiet maknut...a eto vsio.....Realisti uz nespavaju minimalne 2tyzdne...

FCBarcelona2018

5
2018-09-13 07:31:17

V repre by mal byť jednoznačne na ľavej obrane Jordi Alba. Neviem čo L E na Jordimu vadí, ale ako tréner reprezentácie by mal tie žabo-myšie spory zmazať a zobrať ho do reprezentácie. Ak to neurobí je podľa mňa malicherný a zakomplexovaný.

ace67

3
2018-09-13 14:33:25

Ak poslal Lucha do ježibabinej p**e ako Stoch Kozáka tak bude aj malicherný aj zakomplexovaný a ešte aj urazený.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.