Madridský denník Marca publikoval veľmi zaujímavý komentár, ktorý stojí za prečítanie.

Philippe Coutinho na tlačovej konferencii pred zápasom Ligy Majstrov s PSV Eindhoven uviedol: "Je ťažké vysvetliť, prečo Barcelona s Messim v Lige Majstrov za posledných 5 rokov vyhrala len raz." A je to tak.

V sektore Madridu koluje taký všeobecný argument, že kritizovať Messiho je jednoducho nutné a že Argentínčan nemôže byť najlepší v histórii a nie je najlepší ani v súčasnosti, pretože ak by bol, Real Madrid by Ligu Majstrov nevyhral trikrát po sebe a štyrikrát za posledných 5 rokov.

Takisto tvrdia, ironicky, že Real Madrid je lepší ako najlepší tím Barcelony v histórii, ktorý samozrejme viedol Messi. Ale je to poloprázdny pohár. Nedostatočný pre muža, ktorý je údajne najlepší v histórii.

Faktom je, že najlepšia Barcelona v histórii nie je teraz ani pred tromi rokmi. Tá najlepšia bola vedená Pepom Guardiolom, éra, ktorá trvala 4 sezóny. Počas týchto sezón Barcelona vyhrala 2 tituly v Lige Majstrov a mohla aj viac. Vo zvyšných dvoch sezónach bola vyradená Interom a Chelsea Josého Mourinha. V prvom prípade vďaka jasnému gólu z ofsajdu od Diega Milita v Taliansku a potom aj vďaka nesprávne neuznanému gólu Bojana Krkiča v odvete. Na to je treba pamätať. 'Krádež' sa totiž nestala len na Stamford Bridge.

Messi Ligu Majstrov vyhral 4-krát. 4-krát v priebehu 12 rokov. Dovtedy sa Kataláncom Ligu Majstrov podarilo vyhrať raz za 107 rokov. A oni stále vyžadujú viac. Od Messiho stále vyžadujú viac. Nikto od nikoho nevyžadoval toľko, ako od Messiho. Za tým musí byť nejaký dôvod.

Mal zažiariť v uplynulej sezóne proti Rímu. V Turíne pred dvomi rokmi. A tento film sa opakuje pri každom zápase, ktorý sa Barcelone nevydarí, pri každej prehre, pri každom vyradení. Ako by mal povinnosť vyhrávať všetko, každý zápas, v ktorom nastúpi. Každý rok. V každej súťaži. Vždy a naveky.

Ale, len tak mimochodom, aj Messi oslavuje narodeniny. Tak ako každý. A pokračuje v 40-gólových sezónach, k tomu pridáva hory asistencií. Možno, to že Barcelona nezískala viac titulov z Ligy Majstrov, nie je Messiho problém. Nie je to o tom, že Messi s Barcelonou nezískal dostatok titulov z Ligy Majstrov, ale o tom, že Barcelona nezískala dostatok titulov v s Messim.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Flipiq

3
2018-09-18 09:04:17

a vlastne čo sú to tie výhry? Barcelonu som začal pozerať úpravidelne pred rokom a par mesiacmi. To vtedy bol humbuk okolo tria SNM a fakt to bola podívaná! Ak dal gól Messi a Suarez fandil som aby ho dal aj Neymar - a vacsinou ho aj dal. Vtedy išlo o kvalitu futbalu, invenciu akcií, nemožné góly či prihrávky. Skrátka futbalova zábava. Po odchode nEymu o trochu utíchlo ale stále sú to zápasy na ktoré sa dá pozerať. Tam by to malo ostať . To že je o jeden pohár menej je u mna nezájem keď vidím Messiho ako ľahko prejde cez 3 obrancov.

Marty323

12
2018-09-18 10:15:25

Pozri si zostrihy zápasov napríklad z rokov 2008/09 alebo 2009/10... vtedy to bola “podívaná”... prihrávky na jeden dotyk na malom priestore, Daniho prihrávky naslepo cez po ihriska na Messiho, je úžasné vidieť Messiho ako prejde cez troch hráčov, lenže prešiel aj cez šiestich! Od vtedy sa veľa zmenilo a síce je kvalita tímu a trénera obrovská aj teraz a je sa na čo pozerať, ale nie je to také ako to bolo pred tým. Chýba nám inteligentný drzý tréner, hráči ktorý majú na konte plno trofejí, ale za stavu 4:0 nebránia ale útočia pretože nikdy nemajú dosť... hre chýba kreativita a vášeň... Teraz sa trasieme za výsledok 2:1, veľa zápasov je nemastných- neslaných... už sú to len zápasy bez emócií, len na výsledok. Pamätám sa na sezónu 08/09, mal som 14 rokov, pri zápasoch som kričal, tešil sa, neveril vlastným očiam čo predvádzajú, keď sme postúpili do finále LM cez Chelsea som plakal od šťastia pred telkou... no s odchodom Pepa a potom aj Tita to vyhaslo, vystriedalo sa veľa trénerov a žiaden nedokázal nakopnúť hráčov tak aby znovu dokázali nemožné... takže ako sa písalo v článku, nie je to o tom že Messi nevie vyhrať s Barcelonou, ale to ona s ním

rendydutson

15
2018-09-18 09:11:07

Messi nepotrebuje nikomu nic dokazovat. Futbal je kolektivna hra, to ci vyhrate pohar, domacu ligu, ligu majstrov,... zalezi na vykone celeho kadra a aj trenera. Nikto sam supera neporazi a aj ked je messi genius a bezpochyby najlepsi na svete, tak sam nato nestaci. Ak chceme vyhrat LM, tak musia zamakat vsetci.

Milan87

2
2018-09-18 09:17:24

Já som jej začal fandit v dobách ronalda sezóna 96-97 keď naozaj ziaril. Barca sa mi zapacila koli heslu koli rebelii voci spanielsku a koli tomu ze nemá majitela a je teda nepredajna,a tak som jej už fandil aj po odchode ronalda. A som rád za legendy ako Rivaldo Ronaldhinho Thiery Henry,Etó.Ronaldinho bol top kým neprisiel messi. A taky neymar sa nanho ani len nechytá

Bachy

4
2018-09-18 09:54:27

Ja si myslím že posledných 5 rokov je chyba toho že sme nemali normálneho trénera :)

Ronaldinho99

10
2018-09-18 10:17:30

3 krat po sebe vyhrali len vdaka rozhodcom ak by v LM bol VAR tak by vyhrali mozno raz a k tomu ze Madrid je lepsi ako Barca to je asi vtip ved od sezony 2004/2005 sme la ligu vyhrali 9 krat oni len 4 krat Atletico raz takze tu sa ukazuje kto je lepsi ak by boli ozaj "najlepsi" tak by v la lige mali za poslednych 14 sezon viac ako 4 trofeje

MrCrowley

5
2018-09-18 10:27:53

Presne to vystihol Cou v predošlom rozhovore:
"Niekedy hrám zle, ale je tam Messi, ktorý hrá skvele a zrazu sa zdá, že som poslal dobrú prihrávku."
V minulom roku mi Leo prišiel v niektorých zápasoch taký opustený na ihrisku ako Marek Hamšík v našej repre. Dlho trvalo zbaviť sa super nákupov Luisa Enriqueho...nechcem jatriť ešte nezahojené rany a preto nebudem menovať.....

singo1

4
2018-09-18 10:49:57

A co je vsetko len o LM.?? Keby to bolo opačne že Barca válcuje LM a Real la ligu by písali že nedokáže Barca ani la ligu vyhrat. To su také keci. :) Kedy dá Real aspoň raz trebl a vyhrát vsetko? A nie sa len sustredit na jednu sutaz a o rozhodcoch budem ticho :)

Barca_kingL10M

7
2018-09-18 13:33:42

Neni to to čo bývalo a možno na zminuskujete ale chýba tu Neymar aj keď sa zachoval ako sa zachoval Leo sa už neteší z tých gólov ako kedysi to mi v tom futbale chýba ale hovoriť ze nieje najlepší je hriech a ešte zbadajú ako si ho nevazili
Pre mňa to je väčšia osobnosť ako maradona;)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.