Ousmane Dembélé je jedným z mnoha hráčov, ktorí vyjadrili solidaritu Abdelhakimu Nourimu. Dembélé sa po zápase s PSV navyše stretol s bratom hráča, ktorý je stále v opatere lekárov.

V júli 2017, vtedy ešte len 20-ročný Nouri stratil počas zápasu Ajaxu s Werderom Bremen vedomie. Príčinou náhlej indispozície bola srdcová arytmia. Futbalistu sa podarilo zachrániť, ale upadol do kómy. Od samého začiatku bolo jasné, že mozog hráča bude natrvalo poškodený. V poslednej dobre sa však Nourinho stav výrazne zlepšil a prebudil sa z kómy.

Mnohí hráči na znak solidarity a podpory sa rozhodli hrávať v drese číslo 34. Nouri v Ajaxe hrával práve s týmto číslom. Dembélé však zašiel ešte ďalej a meno hráča aj s jeho číslom si nechal vyšiť na svoje kopačky. V nových kopačkách debutoval v zápase o Španielsky superpohár proti FC Sevilla. Stretnutie sa konalo v Maroku, teda krajine, odkiaľ Nouri pochádza. Dembélé vtedy strelili víťazný gól a odvtedy pravidelne skóruje.

Posledný gól, ktorý zaznamenal proti PSV bol pre Dembélého výnimočný. Na štadióne bol prítomný aj Nouriho brat, ktorého Dembélé na tento zápas osobne pozval. Po zápase si vymenili dresy medzi priateľmi. Abderrahim Nouri dostal zápasový dres od Dembélého a Francúz zas dres Ajaxu s číslom 34.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Culesking

36
2018-09-20 21:09:15

Žiaľ, dnešní ľudia súdia podľa farby pleti a takéto gestá sú im ukradnuté.

Andrejomus

16
2018-09-20 22:54:54

Nie všetci...

Patland

9
2018-09-21 07:13:15

Ne, právě že většina dnešních lidí soudí podle chování a gest, proto to pak někdy zdánlivě vypadá, že soudí podle barvy pleti

Ortiz

-3
2018-09-21 21:16:56

Ronaldo se taky chova jak arogantni namyslenej blb, ale pak se ukaze, ze ma srdce na spravnym miste

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.