Útočník FC Barcelona bol povolaný do reprezentácie Francúzska na najbližšie priateľské zápasy. Didier Deschamps sa na tlačovke vyjadril aj na adresu Dembélého a poradil mu ako sa zlepšiť.

Francúzsko počas najbližšej reprezentačnej prestávky čakajú zápasy s Islandom a Nemeckom. Dembélé by nemal chýbať. Otázne ale je, koľko priestoru na trávniku nakoniec dostane. Na klubovej úrovni zažil fantastický štart do sezóny, no postupne jeho vplyv na hru slabol, až ho Valverde zo zostavy v zápase s Tottenhamom vynechal úplne.

Trénera Francúzska však Dembélého forma zo začiatku sezóny prekvapila, ale vysvetlil, čo útočník musí urobiť, aby bol ešte lepší.

"V Barcelone má skvelý štart do sezóny a strieľa góly. Jeho útočné charakteristiky mu umožňujú otvárať situácie, ale stále má priestor na zlepšenie v tíme, kde existuje veľká konkurencia. Myslím si, že si nie je úplne vedomý požiadaviek, ktoré sú na tejto úrovni kladené, ale má charakteristiku, ktorá mu umožňuje rozhodiť súpera. Ak k tomu dokáže pripojiť aj iné, tak ako to urobil zo začiatku sezóny, bude sa mu dariť ešte viac."

Budeme teda sledovať, či sa Dembélé vráti do zostavy na zápas s Valenciou. Ide o ťažký stret na Mestalle a posledný zápas pred reprezentačnou prestávkou. Mužstvo proti Spurs zahralo fantasticky a Valverde musí pred víkendovým stretnutím urobiť viacero rozhodnutí.

UŽ STE V SKUPINE CULÉS NA FACEBOOKU? PRIDAJTE SA TU!

zdroj: barcablaugranes.com
foto: sport.es

sid1

21
2018-10-05 07:53:11

podla mna keby zapracoval na zbytocnych stratach tak sa nemusi bat o minuty na ihrisku. Lenze obcas ma pasaze kde proste celkom lahkomyselne straca lopty, neviem ci je to koncentraciou alebo vyhratim sa ale mal byt na tom popracovat.

Babuca

2
2018-10-06 07:27:59

Zatiaľ ani zďaleka neukazuje svoju nákupnú cenu. Bol to nákup v panike z odchodu Neymara za premrštené €€€€€

emiliano

14
2018-10-05 07:57:06

No áno, tie požiadavky sú, že nemôže ľahko strácať lopty a ostať stáť, na tejto úrovni treba menej strácať a keď stratí, má okamžite presovať a loptu získať. On to však berie tak, že sa nič nestalo. Na druhej strane je dobre, keď sa o obídenie pokúša a nehrá alibisticky. Iba Leo sa nemusí vrátiť, lebo jednak stráca málo a jednak vytvára hru a je potrebné, aby bol čerstvý.

ximpp

20
2018-10-05 08:15:06

Kdo hodně útočí, ztrátu míče vždycky riskuje, u Dembelého je to ale nadměrné, pouští se zbytečně do situací, které mají malou šanci na úspěch a zdá se, že mu to nevadí. Na druhou stranu je ten jeho dribling opravdu dobrý, takže se "jen" musí naučit lépe vyhodnocovat herní situace.

FCBCN

8
2018-10-05 09:10:14

Ja toho chalana neviem ešte úplne vyhodnotiť, príde mi taký nečitateľný.

Momentálne by som to odhadol, že je je lenivý sa hýbať viac bez lopty. Častokrát potom dostáva lopty v ťažkej pozícii, čo je okrem iných už spomenutých tiež dôvod jeho strát a malého počtu vytvorených šancí. Buď to len vráti alebo ide do vysokého rizika častokrát otočený chrbtom k bráne.

Keď vidím ako makajú iní v jeho veku, tak mi príde jednoducho lenivý, čo je škoda.

Ďalšia vec, nie je veľký kamarát s loptou. Na jeho úrovni by mal s ňou čarovať. Videl som jedno video kde si ho pozval freestylista Séan Garnier a Dembe nevedel niektoré základné veci z freestylu, čo iní top hráči majú vo svojej DNA výbave. https://www.youtube.com/... toho a s jeho lenivým prístupom (aj v tom videu sa vzdal niektoré veci čo i len skúsiť) bude strácať lopty, lebo v tej rýchlosti musí vedieť s lotpou na malom priestore čarovať a to platí dvojnásobne pri hernom štýle Barcelony.

BayernMunchen

4
2018-10-05 13:30:59

Porovnavat velky futbal so zonglermi je teda pekna blbost. Keby to co ten chalan robi bolo ucinne tak by stal 120 mega on a ni dembele. Vo futbale je dolezita rychlost, prihravky a nie finticky. Ak by hentie triky skusal na Ramosa tak ho neobide ani raz a skonci so zlomenymi nohami

FCBCN

1
2018-10-06 10:39:41

Neviem ako si sa dopracoval k tomu že futbalista má byť top žonglér, z môjho komentu to rozhodne nevyplynulo, písal som to moc zložito?

Ak nespravíš obrancu a stratíš loptu, tak si presne taký "platný" hráč ako Dembele keď stratí loptu. Je síce rýchly, ale keď je v malom priestore tak je drevenný, lebo nemá kontrolu nad loptou. Fintičky s loptou = kontrola lopty. Video som pridal ako príklad, neporovnával som Dembeho s Garnierom, hovoril som že nechcel zopakovať niektoré veci.

Prečo je Messi taký king? Pretože má neskutočnú techniku na lopte, môže mať okolo seba troch obrancov a lopta mu neodskočí mimo kontroly. Messi nepatrí do kategórie špritnérov ako napr. Dembelé, ale čo je dôležité je narýchlejší s loptou.

Rýchlosť a tvrdosť je jeden aspekt veľkého futbalu ale práve technika je výsadou Barcelony a AJ preto v zápasoch dominuje.

Maskaral

-4
2018-10-05 12:09:16

Dembele nemá na barcelonu nech ide do psg a nech sa radšej vrati neymar ... dlho som sa ho zastával ze mu treba cas ale on fakt nevie co z loptou... strelu ma fantasticku ale to je asi tak vsetko a on z jeho rýchlosťou a vekom by mal lietat po ihrisku unavovat obrancov ze im neda ani na chvilu zastavit ... ale on menej behá ako Suarez

Maskaral

-6
2018-10-05 12:09:40

*s loptou

Maskaral

-6
2018-10-05 12:10:48

* s rýchlosťou -_-

Culesking

6
2018-10-05 15:16:29

Proste z neho bude hráč, ktorého ludia budú mať radi alebo nenávidieť. Odohral dobre zápasy,nikto ani pol slova. Lebo nebolo čo vytknúť. Prišla kríza Barcelony ,nie len Dembouza a už ho niektorí znova zatracujú.Nie každy je Messi aby podával konzistentné výkony neustále :D Stráca lopty? áno stráca, ale ten čo loptu nestratí, akokeby ani nič nechcel vymyslieť. To aj on ma hrať neustále na istotu dozadu ako niektorí hráči našej zakladnej 11? Samozrejme zasa nevravím, že nemá čo zlepšovať, to určite má. Ja mu verím, že sa z neho stane dôležitý hráč pre Barcu, tak jako verím aj Malcomovi a Arthurovi.

UpEpic

2
2018-10-05 18:24:30

Ja osobne mu neverím že sa niekedy u nás presadí, v dortmunde vynikal hlavne v protiútokoxh a proti nám hrá každý betón a Dembelemu to nejde, zo začiatku sezóny aj keď strielal góly stále tá hra nebola ona, žial asi som mal vysoké očakávania kvoli tej sume za ktlrú bol kupovanú.

Blaugranass

1
2018-10-05 20:58:39

Dembele je obycajny priemerny hrac,je to vidiet zapas co zapas a cim viac je stavany do zakladu,tym je slabsi viac! Nebeha,individualita absentuje,straca lopty,suboje...vsak pisal som to asi cca pred 3 mesiacmi,ze je to hrac alibista,vezie sa na top hracoch Barcy,sam mozno vyriesil 2-3 situacie!Je to rozmaznany (afro-francuz!) co si mysli ze je star! Taky Munir je viac platny hrac,co dokazal aj v zapase s Bilbaom,ze byt v spravnom case na spravnom mieste sa ziada viac skusenosti.....Inak ked si pozrieme MS,tak Dembele bol totalne nulovy,aj ked sedel vacsinu zapasov na lavicke!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.