Xavi Hernandez bol hosťom v programe Els meus pares, ktorý vysiela katalánska televízia TV3. Bývalý záložník FC Barcelona zdôraznil, že sa ešte necíti byť pripravený na to, aby trénoval Barcelonu.

Trénerská kariéra

"Môžem už trénovať v menších krajinách, ale dúfam, že v máji na budúci rok získam trénerskú licenciu UEFA Pro a budem oprávnený trénovať každý tím."

Na Barcelonu je priskoro

"Keď som bol hráčom, dialo sa to isté. Ľudia odo mňa veľmi skoro očakávali rôzne veci, to je ako vtedy, keď sa hovorilo o tom, že som nový Guardiola. Ja som si to vtedy nevšimol. Teraz sa necítim pripravený. Je potrebné zachovať trpezlivosť."

Ťažký život profesionálneho futbalistu

"Nerád sa nachádzam v centre diania, ale keď hráte v Barcelone, tak ste hlavným hrdinom. Teraz som viac prirodzený, na všetko mám viac času. Predtým tomu tak nebolo, pretože keď som mal 16 rokov, začal som viesť život profesionálneho hráča. Aj napriek tomu, že je niekto neplnoletý, musí sa o seba veľmi starať. Okrem toho som bol dlhý čas pod veľkým tlakom."

Vplyv mamy

"Keď som sa stal profesionálnym hráčom, zaujímali sa o mňa Espanyol aj Real Madrid. To ma napĺňalo pýchou, pretože som sa cítil dôležitý. V roku 2014 som si myslel, že nadišiel koniec. Po Majstrovstvách sveta som cítil, že som vyhorel. Moja mama však naliehala, aby som zostal v Barcelone a mala pravdu, pretože sme získali treble."

Podporte Forcu TU

zdroj: TV3
foto: sport.es

Reekwon

top komentár
44
2018-10-05 09:28:07

Xavi má život, jaký mu musí závidět každý fotbalista. Vyhrál všechno, co může fotbalista s klubem i národním týmem vyhrát. Zdravotně na tom nikdy nebyl nějak špatně a nikdy nebyl výrazně dlouho mimo hru a i ve 37 letech dokáže stále profesionálně hrát a hrát velmi slušně, viz. jeho asistence, která se před pár dny objevila i zde. No a až skončí kariéru fotbalisty, už má nalajnovanou tu kariéru trenéra, neboť asi každy fanoušek Barcelony sní o tom, že Xavi bude jednou trenérem prvního týmu a to má předurčené ještě v době, kdy je hráčsky stále altivní, opravdu skvělý fotbalový život.

cruyff

-16
2018-10-05 10:01:17

Xavi? nie ..

cruyff

14
2018-10-05 10:03:26

praca s mlasdežou v La Masii...

Milan87

15
2018-10-05 10:02:55

Nech to neunahli najprv pekne do lamasie potom do Béčka a potom až do áčka, ako pep a bude mať tu výhodu ze už bude poznat hráčov z béčka a bude k nim mať vecsiu doveru.Myslim ze navratom xaviho sa zase začneme viac spoliehat na odchovancov. Je to aj logické keď sám tvrdí že z lamasie sú najlepší hráči a vlastně aj on sám. Těším sa už na tie časy, ForcaBarca

Xavielmeastro

6
2018-10-05 14:34:50

Presne tak a mozno aj nizsie rocniky nez Becko nie je nic krajsie ako trenovat a vychovavat tych najmensich pre tych chlapcov by to muselo byt uzasne ze ich treneje taka legenda ako Xavi a postupne sa vypracoval hore az k A timu

rominho

5
2018-10-05 10:35:58

xavi je dobry chlapec, zachvilku by bol s hracmi kamos. barca potrebuje trenera, ktory by im nedal vydychnut na treningu a namotivoval na kazdy zapas. puyol by si mohol urobit trenersky:)

SpiacaBarca

2
2018-10-05 20:41:00

Myslim ze Xavi raz bude trenovat Barcu ma to predurcene. On je jeden z mala,ktorý vedia o com cely futbal je resp.vsetci tvrdia ze to vedia ale robia pravy opak. Guardiola prisiel mal sebavedomie a spravil nieco neuveriteľné.Vybral z La masie talenty a hodil ich do vody. Xavi,Iniesta,Busquets jednoducho hrali futbal bez respektu,bez toho ze by si neverili a jedine co ich hnalo bolo vitazstvo. To neskutocne sebavedomie co mali im dovolilo napisat historiu.Nikdy nezabudnem v el Clasicu mimochodom bol som tam ako sme mali vyluceneho hraca a Xavi s Iniestom to bez problemov tukali v zalohe az nakoniec to nezvladol Diara a bol tiez vylúčení.Vyhrali sme 1:0Ibra gol.A toto sebavedomie som videl v stredu u Arthura.Verím ze sa blízka na lepsie casy.

quentin

1
2018-10-06 21:08:28

Xavi má jednu výhodu a jednu nevýhodu. A to je, že on už nemusí (minimálne v Barcelone) dokazovať nič, legendou už je. No v prípade postu manažéra tímu (a je jedno, či začne u žiakov, kadetov alebo v Béčku), každý bude čakať automaticky len víťazstvá bez ohľadu na káder. Ja ale verím, že Xavi na to má a prajem mu!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.