Barcelona má za sebou nevydarené obdobie z pohľadu výkonov v La Lige, čo ju stálo miesto lídra v priebežnom poradí. Mužstvu sa nedarí podľa predstáv, Valverde však v zápasoch nechce striedať.

Zlé výsledky v zápasoch s Gironou, Leganes, Athletic aj naposledy na Mestalle vo Valencii zapríčinili, že FC Barcelona prišla o pozíciu lídra v španielskej La Lige. Najhoršie na tom všetkom je, že vedenie klubu ako aj tréner si remízu na Mestalle, teda stratu dvoch bodov, pochvaľovali. Na rovinu je treba dodať, že v druhom polčase síce Katalánci mali obrí podiel na držaní lopty, jasnú šancu si však nedokázali vypracovať. A teda len remizovali 1:1 a prišli o post lídra.

Zaujímavé na celom zápase je, že Valverde sa rozhodol striedať úplne na konci. Dembélého a Rafinhu na trávnik poslal na pár záverečných minút, kedy ich účasť v zápase mohla sotva niečo zmeniť. Valverde svojej lavičke neverí, hráčov nerotuje a to si v druhej polovici sezóny jednoducho vyberie svoju daň.

Čo s Vidalom?

Arturo Vidal bol do Barcelony kúpený presne na zápasy ako proti Valencii, kedy je treba vyhrnúť rukávy a na trávniku žrať trávu. Vidal však nehral ani vo Wembley. Neskôr Čiľan na Instagrame uverejnil príspevok, ktorým vyjadril svoj hnev. Síce vysvetlil, že správu adresoval niekomu inému, ale výsledok je taký, aký je. Proti Valencii nehral vôbec.

Čo sa deje s obranou?

Defenzíva Blaugranas v tejto sezóne kopí priveľa hrubých chýb, z ktorých rezultujú góly súperov a Barcelona musela otáčať až 6 zápasov. Otočila však len 2. V zápase proti Valencii po hrubej chybe v obrane inkasovala gól ani nie po 2 minútach. Nakoniec to bol Ter Stegen, ktorý tímu vychytal body.

Drží Barcu nad vodou len Messi?

Vyzerá to tak a štatistiky ukazujú, že je to pravda. V Barcelone dobre funguje asi len Messi. Ten je vo forme. Keď sa tímu nedarí, zaberie v pravý čas. Strieľa góly, tvorí hru, asistuje a už aj bráni. Zápas vo Valencii nebol iný.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

freerider22

top komentár
60
2018-10-09 11:06:28

Keď sa na to pozriem čisto objektívne, každý tréner vrátane Pepa aj Louisa Enriqueho raz došiel na svoj koniec, pretože hra Barcelony už potrebovala zmenu. myslím si, že v ale Valverde je už na konci a potrebujeme zmenu. Otázka znie, či je na trhu dobrý tréner pre nás

freerider22

16
2018-10-09 11:07:07

Diktoval som to, sorry za preklepy... ale you get the point :)

el_ilusionista

6
2018-10-09 13:24:47

Přesně, půlka "fanoušků" by ho vyhodila hned, ale koho místo něj? Já bych o jednom věděl, ale rád bych slyšel názor tady těch chytrolínů...

Ernestojefrajer

5
2018-10-09 13:32:31

ako sa vola ten trener vhodny pre Barcelonu, ktory je teraz volny?

bulldozer

-15
2018-10-09 13:35:20

Mourinho bude coskoro volny :D

BayernMunchen

7
2018-10-09 17:51:14

Ja by som bol za Henryho. Co mozeme stratit? Ziskali sme zo 4 zapasov so supermi zo 14-20 miesta tabulky 3 body, horsie to uz byt nemoze.

el_ilusionista

1
2018-10-10 07:22:31

Vždycky může být hůř...

Pader

7
2018-10-09 14:16:22

trenérov nepoznám ale hlavne po tejto sezóne nezobrať zas takého šaška ako je Valverde

emiliano

8
2018-10-09 16:24:41

Už v polovici minulej sezóny som tvrdil, že Valverde je omyl a nebyť Lea, dopadli by sme zle. Nemožno vybrať trénera priem. až podpriemer. tímov a postaviť ho do čela mega klubu. On v malých kluboch bol zvyknutý na facky, chcete tam solídne umiestnenie a on vždy bránil zubami nechtami z obavy pred prehrou. To má v sebe a hneď prešiel na 4-4-2. V Ríme sa ukázalo, ako sa on bojí, išiel tam ubrániť 4-1 z domu, Barca všade chodila vyhrať a on išiel brániť, čo súper odhalil a pustil sa do nás. Nie prehra je hanbou, ale hra - nevypracovali sme si šance, boli sme stále pod tlakom, zakríknutí, lebo brániť tento klub nevie celý zápas.

emiliano

5
2018-10-09 16:58:17

A ešte poznámka: Keď k nám išiel, Bartomeu povedal, že rád využíva mládežnícky systém a ďalej bolo uvedené, že to robil v Bilbao a teraz bude využívať našu akadémiu. Poznáte niekoho, koho začal pravidelne využívať v lige z La Masie? Veď on sa bojí využívať aj nové drahé hviezdy.

barcelonista29

2
2018-10-09 17:42:07

Lea, Roberta, Piquého... ale to nie sú mladíci :D

ximpp

18
2018-10-09 11:36:30

Řekl bych,že vedle Messiho nás drž ještě MatS a Alba, trenéra ale potřebujeme nového.

rominho

22
2018-10-09 11:45:37

stari harcovnici su na skodu, ked prevysuju kompetencie trenera. a tu myslim, ze je problem zakopany. dokola to iste: preco nehra dembele, preco hra stale suarez, naco je malcom, preco nieje aspon na lavicke riqui puig..striedania proti valencii az ku koncu boli vysmech, kazdy predsa videl, ze od 60min. hrali tu istu sablonu a stracali stavu. videl to aj valverde? o co mu vlastne ide?

Jestper9

8
2018-10-09 13:11:43

Toto som si presne aj ja vravel. Rakitic a busquets za 3 min po 3 prihravky na aupera a to neboli pod tlakom ani

Roni957

5
2018-10-09 12:04:10

Lebo je deges

77PHILLIP77

20
2018-10-09 12:10:32

je pravdou ze muzstvo ma byt vyvazene. stari hraci so skusenostami doplnani mladymi dravymi hracmi. Ked sa tak pozeram na posledne prestupove obdobia myslim ze podla tychto predpokladov mame muzstvo, resp. mali kedze co to aj od nas odislo. Ak sa pozrieme na supisku, nakupy ako malcolm, dembele, arthur, semedo, , coutinho, umtiti, ter stegen by mali byt vydarene nakupy a podla tohto zlozenia by v pripade dobreho rozostavania a taktiky mal byt oku lahodiaci futbal. ktore ine timy maju taky luxus a take stihacky na krajoch ako my?? - alba, demebele, semedo, malcom. Ale ked je niekto konzervativny, aj ked neviem ako trener zasahuje v barcelone do nakupov, neni som totiz odbornik. ale z tohto muzstva by mal hocktory trener doslova vyzmykat maximum. Ano kazdy trener ma svoje metody ktore nemusia byt moderne. ale s takymto timom aky mame aby bola predvadzana hra aka je?? ved to je na zaplakanie. Niekedy to je ako na dedinskej lige ze clovek dopredu vie kam pojde prihravka. a na to sa uz tie timy, kedze v dnesnej dobe video analyzy zapasov su sucast pripravy je normalna, vedia v pohodicke pripravit. Cize ak aj krajnemu obrancovi supera ujde alba po predchadzajucej prihravke, staci ak dalsi hrac to je jedno na akej pozicii ma dobre postavenie lebo je nad slnko jasne ze alba bude davat prihravku na 99% pod seba do sestnastky na messiho. o suarezovi myslim hovorit netreba. je to jeden z top bombarderov, ale ked raz nema formu a narazit si s nim je ako prihravka o OSB dosku tak jednoducho ho posadim nech sa chlapec uvedomi. namiesto toho pustime paca ktory vzdy ked nastupil nesklamal na hostovacku s opciou a hned je vidiet ze ked hrac dostane priestor a ked ma svoje kvality tak to ma aj vysledky. A na supiske tam mame jedneho poriadneho utocnika, ktory ma uz svoj vek a je bez formy.Ale ako pozeram, tak zhrnutie je take, ze vedeniu staci ze prijmy rekordne rastu, znacka rastie, zasluzilym dame vyssie platy aj ked uz maju 30+ rokov a zbytok sa nejako uhra. radsej by som pozeral na zapasy s vysledkom 4:2, 5:3 ako v hokeji, ale aspon by sme hrali atraktivne a hlavne pre oko divakov, ved kto predsa robi znacku znackou a prinasa prijmy ked nie divaci??? Amen :D

villagesb

0
2018-10-09 12:21:23

... alebo mozno, fakt len tak ma napadlo, ze on tych hracov sleduje na treningoch, vidi co dokazu a ako makaju a bol presvedceny, ze ziadne dostupne striedanie nebude v danom case a probleme zmena k lepsiemu ? :-)

Babco

0
2018-10-09 12:28:01

Jednoznacne by mal trener kazdy zapas striedat okolo 60´ Dole Suarez, Rakitic, Sergio, Pique, Messi, a zapracovavat Lenglet, Malcom, Arthur, Denis, Rafinha, Munir, Samper, lebo dopadneme ako SVK hokejova repre, budu hrat zlati chalpaci, a od kedy chalpci zostarli tak sme v p...

Jestper9

1
2018-10-09 13:10:38

Valverde nebol velky hrac a toboz nie v Barcelone. Nebol a nie je ani velke meno mwdzi trenermi.verim tomu, ze on sa hracov ako pique,suarez a busquets boji. Boji sa ze by ho dostali z klubu. Mozno nepredlzi, ale urcite nechce ist v polke sezony, lebo to je hanva. Dyfa, ze ho mena podrzia a daco predsa len uhra a bude ovca cela aj vlk kusok aspon syty. Ale zbytocne zabija viacero hracov a pritom by stacilo aby robil len co ma a verim, ze by ta hra vypadala uplne inak. Takto povuem pravdu, ze keby niesom dlhorocny fanusik, tak urcite by som barcu nepozeraval, lebo je to nuda a zly futbal. Ale aom a preto si oci nicim. Nepaci sa mi tato hra. Preco neda zostavu: stegen.semedo. umtiti.lenglet. alba.vidal.coutinho.arthur a dibre busquets/rakitic.messi.dembele/malcom? Dava dvoch pomalych zaloznikov co su off a zase budem nadavat na busquetsa, ale proste ak on nema okolo seba behavych hracov, tak je tragicky.rakitic musi byt viac vzadu potom a to nie su jeho prednosti. Ukazal uz, ze vpredu vie aj strelit aj prihrat pekne, ale zial ma ine ulohy. Suarez maka a mam ho rad, ale uz fakt zufalobposobi.lopta mu odskakuje a sam seba akor zrani ako gol da. Vidal nehral vobec zle co zatial hral a je to tvrdy hrac.to proste potrebujeme. Tieto styri zapasy mal vyskusat radsej zostavu inu ako dookola to iste a nevychadzalo.teraz uz na akuaanie cas nie je. 9 bodov sa stratilo. Ktovie tottenham v plnej sile ako by dopadol.

barcelonista29

3
2018-10-09 13:41:35

Presne ako píšeš. Len by som doplnil, že Valverde cíti, že sa jeho pozícia trasie, tak jeho krízový manažment obsahuje metódu "všetko na Lea". Naložil mu a pridal jedného záložníka. To je, pravdepodobne, maximum, čo dokáže v tejto situácii.

vondeylen

8
2018-10-09 13:59:12

...je to velka skoda,ze barca je zatazena syndromom valverde momentalne ked sa vycistil kader a Leo je na vrchole svojich rokov...som z toho smutny,ale moja sympatia voci barcelone sa nemení,len mi je luto hracov...

Zmazaný užívateľ

6
2018-10-09 14:59:42

to co Valverde v poslednej dobe predvadza je cisty trenersky konzervativizmus, nezvykol som ho kritizovat ale prekrocil hranicu kedy to uz dalej nie je mozne, ak to nezvlada co musis sam vidiet mal by to prenechat niekomu inemu

radinho

3
2018-10-09 16:08:02

Môj subjektívny názor na to je ,že je pravda že minulú sezónu keď sme od Realu dostali dobrú kefu a po odchode Neymara boli rozpačitý a nevedeli sme ako dopadne sezóna. Avšak Valverdemu sezóna vyšla (podľa mňa double je úspech) a fanúšikovia ho mali za nejakého poloboha . Ernesto neni ako Pep alebo Luis , Luisa som mal rád keďže chcel vniesť nový vietor do tímu kúpou mladých hráčov ,ktorý sa buď ujali alebo nie . A toto mi chýba v dnešnej Barce, ako v časoch za Pepa ,ktorý stavil na mladých hráčov , vychoval veľa skvelých hračov. Povedzme si narovinu , keby Busquetsovi nedal šancu, tak by asi zanikol alebo by šiel do iného tímu. U Ernesta mi chýba taká drzosť,nebojazlivosť staviť na mladšieho ,šikovného hráča . Môžme teraz vidieť čo Pep robí v City a dá sa aj s mladými hráčmi v zostave vyhrať ligu aj ligu majstrov , Pep keby chcel tak pokupuje všetko najlepšie ale on rozmýšľa o dekádu neskôr a chce mať mužstvo ,ktoré bude dlhodobo vyhrávať trofeje. Pre tieto veci Valverde nikdy nebude lepší ako Pep , keďže keď odíde a bude mužstvo v sra*kách.

Milan87

3
2018-10-09 16:16:49

Už nikdy nikto nebude lepší ako pep

BayernMunchen

4
2018-10-09 17:49:56

Ano nebude, lebo uz nikdy nebude barcelona mat v zostave Messiho, Xaviho a Iniestu. Pep je vyborny trener ale bez genialnych hracov toho vela nezmoze, vid trapenie bayernu v LM

Milan87

1
2018-10-09 21:41:21

Normalne s tebou súhlasím:D

Milan87

2
2018-10-09 16:22:30

Díky za minusy ale je to proste tak

MessiBOH10

1
2018-10-09 21:56:00

No co je Milanko velky zastanca tohto skveleho klubu co ho po zapase s Totenhamom tak vychvalil ako by sme ziskali Treble.Ved si chcel ako jedini s tym lizingovim milionarom zapas v Amerike.Tak co stale sa ti pacia dreva ako Pique,Suarez,BUSQUETS A ROBERTO.

Milan87

1
2018-10-10 11:26:14

Drevá?tak ako povies

s1ck_1

5
2018-10-09 17:12:22

už tá naša hra je prečítaná. Minulý rok sme mali vo vela zápasoch šťastie resp. Messiho. Ano hrali sme aj dobre zápasy ale bolo ich viacero kedy messi rozhodol vdaka svojej genialite alebo sme dali gol v 89 minute. Ale treba už zmenu. Semedo musi hrávať. Pique každý zápas spraví vela chýb po ktorých pada dost golov a nehovorim o tom že ako obranca to je horšie a horšie. Obide si ho 95% hráčov a nehovorim o tom že má 190 cm a nevie hlavičkovať( vid. Valencia) Umtiti super, ale zrani sa a je vymalovane. Lenglet vyzera byť celkom slubne ale to by musel aj hrávať. Alba má 10 nahrávok klučoých za zápas z toho 10 ide na Messiho aj ked ma okolo seba 3 hráčov a je v uplne zlej pozicii, aj tak Alba hlada len Messiho. A to nehovorim o 50% hráčov ktorý len posuvaju loptu alebo ju nahraju dozadu ( Roberto Busi Raketa..) Stači si porovnat ako hra Rakitic za repre a ako hrá u nas. Cou je asi jediny s messim čo sa neboja vystrelit aj z poza 16ky. Dembele super ale občas ma tak zle zápasy že koniec. Malcom.. kupili sme ho asi iba z pomsty Rimu ked u nas nehrava. Jednoznačne je to chyba Valverdeho podla mna. To že nemá gule a každý zápas strieda v 80 minute je velka chyba. A stale to iste. 50% ludi už vie kto bude striedany v zápase . V inom klube by hráči ako Pique a Sua sedeli keby odohraju take zle zapasy ako oni. U nas maju zaklad isty.. + to že mladíci nehraju vobec je dalsie minus. Puig Alena a dalsi z bečka by mohli nastupiť na niektore zapasy ako striedajuci, ale u Valverdeho asi tažko. Ten aj v CdR proti 4ligovemu muzstvu da tu svoju 11ku

jan22

2
2018-10-09 18:31:50

Rád by som čital otázku novinára na tlačovej konferencii, prečo Valverde neposadi niektorých hráčov mimo formy na lavičku a prečo robi nesprávné a neskoré striedania,... a hlavne by ma zaujimali jeho argumenty, ale nie nič nehovoriace slová.

pa3kpraha

2
2018-10-09 19:23:23

...pretoze Valverde nema “gule”... nema na to aby trenoval Barçu... netvori taktiku, team, zostava aj hra su alibisticke...

jan22

2
2018-10-09 20:04:51

... ja Ťa chápem a súhlasim, ale hádam aj novináti vidia trápenie barcelony,... tak pečo sa priamo neobrátia na trénera ?

jan22

1
2018-10-10 08:32:20

.... podľa niektorých fanúsikov máme nesprávny názor na činnosť Valverdeho a následné zlé výsledky ,.... preto nám dávajú -

PEKKI

2
2018-10-10 12:09:58

VALVERDE PREC!!!! MOR CO ZASIAHOL BARCU ,.... KONIEC VALVERDEMU !!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.