Tréner Manchestru City Pep Guardiola bol prítomný na Festival dello Sport spolu s Arrigom Sacchim a trénerom SSC Neapol Carlom Ancelottim. Katalánec pri tejto príležitosti zodpovedal niekoľko otázok na tému Barcelony či Lea Messiho.

Aké má Guardiola spomienky na trénerskú lavičku na Camp Nou?

"Niečo také sa stane raz za život. Je to klub, ktorý kladie dôraz na akadémiu, odkiaľ prišli hráči ako Puyol, Xavi, Iniesta... V La Masii trénujú už od útleho veku. Je to klub, ktorý má peniaze, aby pritiahol najlepších hráčov zo zahraničia a v ktorom pôsobí najlepší hráč v dejinách futbalu. To, čo sme chceli vidieť na trávniku, väčšina z tých hráčov robila už roky. Spomínam na tie časy s istou nostalgiou."

Guardiola opísal Messiho ako introverta

"Je predátor a veľmi súťaživý. Hráčom vo svojom okolí pomáha, aby boli lepší. Neznáša prehry, hrá tak ako vtedy, keď bol chlapec. Ak mu mužstvo počas veľkých zápasov pomôže, urobí rozdiel."

Tréner The Citizens tiež zdôraznil vplyv Cruyffa počas obdobia, kedy sa ako hráč vyvíjal.

"Cruyff mi otvoril oči. Pomohol nám porozumieť futbalu iným spôsobom. Vyhrávali sme a on nám jasne vysvetlil, prečo vyhrávame a to isté bolo aj pri prehrách. Postaral sa o to, že sme sa do futbalu zaľúbili."

Manchester City ako favorit na výhru v Lige Majstrov

"Neviem, či sme pripravení na to, aby sme ju vyhrali. Nemáme porovnanie s históriou iných tímov, aby sme mohli vedieť, či sme v tom správnom momente. Favoritmi sú tímy, ktoré majú väčšiu históriu ako my. Real Madrid, Barcelona či Juventus ukázali, že chcú vyhrať. Atlético by hralo finále doma a je to mužstvo, ktoré v posledných rokoch hrá veľmi dobre. Pokúsime sa do tejto skupiny dostať."

Nakúpte bez poštovného - ešte dnes do polnoci!

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Blstak

6
2018-10-15 09:38:28

stala sa chybička Pep trénuje city

marko31

4
2018-10-15 09:44:12

vďaka, opravené :)

Chrisler

38
2018-10-15 10:21:07

Bože co ja by som dal za to aby sa vrátil. Najkrajší futbal sme hrali za jeho éry. Ostatní sa s ním len porovnávajú. Nikto mu doteraz nedokázal konkurovať odkedy odišiel. Ja na to tiež spomínam z nostalgiou. Ale obrovskou.

gabo

12
2018-10-15 11:22:41

100x souhlasim, pevně věřím, že se jednou vrátí zpět a bude další legenda jako sir Ferguson

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.