Bývalý hráč FC Barcelona a predovšetkým legenda Arsenalu Londýn začína svoju trénerskú kariéru, keď v stredu bol oficiálne predstavený ako tréner AS Monaco, tímu, kde svoju futbalovú kariéru začínal.

Henry má svoju prvú prácu ako tréner. Predtým sa zaúčal v trénerskom tíme reprezentácie Belgicka a teraz je trénerom Monaka. Tvrdí, že ho ako tréneri inšpirovali predovšetkým dve osoby: Arsene Wenger a Pep Guardiola. Tieto poznatky a skúsenosti sa posnaží pretaviť aj do svojej trénerskej kariéry.

"Učil som sa od tých, s ktorými som pracoval, či už z toho, že mi dávali výzvy alebo som niekedy urobil niečo zlé. Arsene mi v mojej mysli otvoril toľko myšlienok - čo to znamená byť profesionálom a ako hrávať. Učíte sa od ľudí, ale k tomu všetkému musíte doplniť aj svoj vlastný mix. Pep je pre mňa referenčným bodom. Opäť som sa naučil ako hrať futbal, keď som pod jeho vedením pôsobil v Barcelone. S Pepom môžete o futbale len tak hovoriť a určite nezaspí. Vy zaspíte a on bude stále rozprávať. Pred futbalom má obrovský náskok."

Na Henryho v Monaku čaká množstvo práce

"Keď táto ponuka prišla, podľa mňa to bolo logické. Práve tu som začal. Tento klub bude mať v mojom srdci vždy pevné miesto, čiže prísť sem a začať odznova je ako by sa mi splnil sen."

zdroj: fft
foto: fft

quentin

12
2018-10-18 11:28:47

Vždy som mal rád jeho herný prejav. Nech sa mu darí. Len nie proti nám.

Ortiz

6
2018-10-18 12:52:12

Nedavno jsem si poustel video Henryho proti Realu 2005/06. Ten si z nich delal dobry den, pan hrac https://www.youtube.com/...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.