Športový riaditeľ FC Barcelona poskytol rozhovor pre Revista Barca, v ktorom odpovedal na množstvo zaujímavých otázok. Komentoval napríklad situáciu nových hráčov a odchovancov a takisto sa vyjadril aj k novej zmluve pre Ernesta Valverdeho.

Post športového riaditeľa

"Nie je to jednoduché rozhodnutie, pretože prijatie tohto postu je vážnym záväzkom, ktoré si vyžaduje najlepšiu prácu. Cítim sa veľmi dobre, predovšetkým v kontexte mužstva a práce. Od začiatku sme si vybrali správnu cestu k dosiahnutiu našich výsledkov, čiže do vytvorenia silného tímu už v tejto sezóne."

Noví hráči musia o svoje miesto zabojovať

"Nebudem hovoriť o talente, pretože je zrejmé, že naši hráči ho majú. Môžem hovoriť o mentalite a filozofii. Veľmi si ceníme mentalitu hráčov, ktorí k nám prichádzajú. Neskôr musia zapadnúť aj do šatne, pretože ona dáva tímu silu. Myslím si, že noví hráči sa adaptujú dobre a tí skúsenejší si zvykajú na nových. Vďaka tomu je jednoduchšie súťažiť. Vieme, že hrať nemôžu všetci, ale všetci musia tvrdo trénovať, pretože tituly sa vyhrávajú tímovo."

Konkurencia v tíme sa Abidalovi pozdáva

"Prvým problémom na prestupovom trhu sú financie. Nasleduje filozofia hry, pretože nie všetci talentovaní hráči môžu k nám prestúpiť a ich forma exploduje. Keď sa snažím niekoho presvedčiť k prestupu je jasné, že nie som trénerom a nemôžem ho ubezpečiť, že bude hrať v prvom tíme. V Barcelone musíte tvrdo trénovať a noví hráči vedia, že sú medzi najlepšími a musia bojovať. Páči sa mi to. Ide o zdravú konkurenciu, pretože na konci sezóny máme množstvo cieľov."

Messi

"Je príkladným kapitánom vzhľadom na talent aj osobnosť. Veľa toho nenahovorí, no všetko ukáže na trávniku. Je kľúčovým hráčom nielen na trávniku, ale aj v šatni, pretože jeho úloha je dôležitá aj pre nových či mladých hráčov. História Lea Messiho je veľmi pekná. Poukazuje na to, že v Barcelone vďaka práci môžete dosiahnuť veľmi veľa. Úroveň iných hráčov vďaka nemu rastie."

Valverde a predĺženie zmluvy

"Ceníme si, že je to tréner s veľkou dávkou trpezlivosti a niekto, kto veľmi dobre analyzuje. A preto adaptuje a plánuje, tak ako to ukázal aj počas uplynulej sezóny. Sme tu na to, aby sme mu pomohli tak, aby mal mužstvo počas celej sezóny k dispozícii na 100% a aby naplnil ciele, ktoré sme si stanovili."

Odchovanci

"Ak má Barca B talentovaných hráčov, ktorí sú súťaživí, tým lepšie pre trénera. Rozhodnutie Valverdeho o širšom kádri takisto pomáha. Odchovancov musíme chrániť, pretože prebiť sa do prvého tímu nie je jednoduché. Ak sa tam už dostanú, chceme, aby zostali mnoho rokov. Vďaka trpezlivosti to však možno dosiahnuť."

Klikni sem a vyskúšaj si unikátnu tipovačku!

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

kubakladno

12
2018-10-18 17:23:29

Ale jak dlouho jim to čekání vydrží?
Chce to rotace!!!!!

BayernMunchen

21
2018-10-18 17:30:07

Ak by sme vyhravali, tak si poviem ze zaklad je proste zaklad. Ale my dostavame na hubu od slabuckych timov z pasma zostupu a novi hraci aj tak nedostavaju sancu

kubakladno

10
2018-10-18 18:10:57

Tvrdím si říct, že proti slabším týmům je potřeba rotovat, mladá nová krev.
Přece jenom kdyz hraješ proti top týmům a najednou proti slabým, motivace taková neni.

emiliano

7
2018-10-18 18:05:34

Valverde plánuje? A čo? Keď niekto postaví vždy to isté, ono to prehráva a on nič nezmení, tak on dobre analyzuje?

maryann

7
2018-10-18 18:14:52

On analyzuje,skutocne-len vacsinou dlho.Ked bol mladsi/vlani do 60- tej minuty,nuz teraz je to dlhsie-do 86.-88.min.....

maryann

1
2018-10-18 18:17:12

No a ak bude mat predlzenu zmluvu o rok bude analyzovat aj v noci ako Kozak ....a mozno sa tiez vselico dozvie!

LaBrie

4
2018-10-18 19:30:50

Mne tie jeho vyjadrenia pripadaju ako klasicke nicnehovoriace frazy hocijakeho hovorcu.....

GabrielSVK

4
2018-10-18 21:42:41

Síce mimo témy FC Barcelona, ale tá Kozáková tlačovka nemala chybu. Klobúk dole pán tréner. Dobre tam všetkých z****l. Pravdu má!

emiliano

1
2018-10-19 08:22:39

Kozák je pán tréner, najmä motivátor, taký bol ako hráč i tréner. Napriek tomu si myslím, že to, že po zápase si idú chlapci posedieť do baru, nie je dôvod na odstúpenie trénera. Jano to využil na odchod, lebo neboli výsledky a bol tam už dlho. Nehrali sme dobre, ale to sa stáva, že aj oporám nevyjde zápas, Česi boli výborne takticky pripravení - presovali od začiatku dôrazne, pri strate lopty boli všetci za loptou, nemali tiež dobré výsledky a naštvali sa. Ani Angličania, Poliaci, Nemci nemajú výsledky. Jano neznáša kritiku, vždy to tak bolo, pamätame na jeho excesy v minulosti. Škoda, lebo mal predtým výsledky, boli sme na ME, len tak, tak sme sa nedostali na MS, čo je vzhľadom na náš futbal výborné. Nemôžeme mať veľké oči a inak ten káder je vzhľadom na naše možnosti výborný.

jan22

0
2019-10-29 20:04:50

K vyjadreniu Abidala ohladne trénera len toľko , že ano Valverde pravidelne trpí, plánuje, analyzuje a žiaľ výsledok vidíme skoro v každom zápase a najhoršie je to , že ešte dlho bude trpieť, analyzovať a plánovať v FC Barcelona.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.