Éra Barcelony pod vedením Pepa Guardiolu sa vyznačovala mnohými ohromnými úspechmi, ktoré dosiahli výnimoční hráči prostredníctvom unikátneho herného štýlu. Barcelona Pepa Guardiolu je právom považovaná za jeden z najlepších tímov v histórii futbalu. O tomto období, ale aj o tajomstvách Pep Teamu je spracovaný dokumentárny film: „Take The Ball, Pass The Ball”. Ten bol zverejnený len nedávno a veru sa máme, na čo tešiť.

V dokumentárnom filme sa ukážu tí najlepší hráči zo spomínaného obdobia, počas ktorého Guardiola vyhral 14 trofejí. Hviezdy ako Leo Messi, Thierry Henry, Xavi Hernández, Carles Puyol a Andres Iniesta rozprávajú o tom, prečo si myslia, že práve táto Barcelona je najlepšia v histórii. Vo filme sa k slovu dostali aj ďalšie vplyvné postavy ako Joan Laporta, novinár Sid Lowe, agent Josep Maria Minguella či niekdajší tréner Fabio Capello a hráči Manchestru United Micheal Carrick. Film je zároveň plný rôznych videozáberov.

Z filmu sa dozvieme niečo o rivalite Mourinha s Guardiolom, o víziách a úspešnom naplnení plánu Johana Cruyffa, či emocionálnom návrate Erica Abidala. Dozvieme sa tiež niečo o tom, ako Barcelona takmer odmietla Messiho, keď bol ešte len chlapec.

Producentmi filmu sú Duncan McMath (režisér) a Marc Guillen (bývalý spolupracovník BarcaTV) a Graham Hunter (novinár). Dokument trvá 109 minút a v polovici novembra sa objaví v kinách v Anglicku a Španielsku. Neskôr má byť dostupný aj na DVD a objaví sa aj v digitálnej verzii. Zaujímavosťou je, že za soundtrack je zodpovedný aj Jose Manuel Pinto, náhradník Víctora Valves z čias Guardiolovej Barcelony.

zdroj:the guardian, IMDB
foto: fcbarcelona.com

BarcaPB

22
2018-10-19 07:53:35

....už aby to bolo, dajte vedieť kde sa to da obiednať ;-)

quentin

4
2018-10-19 10:15:19

Chcem to! Ideálne by bolo, kebyže to niekto aj urobil so slovenskými alebo cz titulkami.

Kapo610

3
2018-10-19 11:44:01

Tesim sa, odporucam All or Nothing Manchester City. Ma to osem dielov, jeden z najlepsich "serialov" co som videl

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.