Barcelona má vo svojom kádri slabé miesta, o ktorých trénerský tím tušil už predtým, no teraz sa stali realitou. Katalánci sa posnažia vydržať do januára, počas ktorého musia tím vystužiť. Nie preto, lebo chcú, ale preto, lebo musia. Opäť...

Madridský denník Marca píše, že počas posledného prestupového obdobia Barcelona vo svojej politike urobila niekoľko chýb, ktoré ju teraz začínajú naháňať a to predovšetkým v defenzíve. Na nákupnom zozname pre január sa ocitol ľavý bek a stopér. Prezident klubu Josep Maria Bartomeu priznal, že klub sa sústredí na januárové prestupové okno. To však neznamená, že Barcelona sa neobzerá aj po ďalších hráčoch ako napríklad po útočníkovi či brankárovi. Odchod Jaspera Cillessena totiž nemožno vylúčiť.

Ernesto Valverde sezónu začal s tým, že nemal k dispozícii záskok miesto Jordiho Albu. Mladík Miranda ho nepresvedčil a Vermaelen nezahral dobre. V prípade stopéra je nový hráč v kádri nutnosťou. Umtiti je kvôli problémom s kolenom mimo na neurčito, Vermaelen pre svalové zranenie vypadol na 6 týždňov a zostali len Piqué a Lenglet, pričom prvý menovaný má vyše 30 rokov a zároveň odohral doposiaľ všetky zápasy sezóny.

Ak sa na defenzívu Blaugranas pozrieme bližšie, Alba má takisto už 29 rokov a stále čaká vôbec na začiatok rokovaní o predĺžení zmluvy. Ako sme spomínali, vylúčiť nemôžeme odchod Cillessena, na ktorom by Katalánci mohli zarobiť okolo 30 miliónov eur. Odísť môže aj Munir El Haddadi, ktorý odohral výbornú sezónu v Deportive Alavés, darilo sa mu aj v predsezóne už v drese Blaugranas, no teraz pod Valverdem nedostáva žiadnu šancu. Zmluva mu pritom končí už 30. júna na budúci rok. Kataláncov tak čaká mimoriadne rušná prestupová zima.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

jokerito

21
2018-10-19 11:01:44

Za toho Cillesena by sme mohli pytat teda ja viac ako 30, je to svetovy brankar.

ximpp

16
2018-10-19 11:15:07

Právě proto bych byl rád, kdyby zůstal, dnes potřebuješ mít bohužel dvacet dva kvalitních hráčů, abys mohl pomýšlet na největší úspěchy.

jokerito

3
2018-10-19 18:48:04

Tak samozrejme ideál je udržať ho

Pantetkal

8
2018-10-19 13:02:16

Já bych rád viděl v týmu Grimalda na levýho beka.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.