Real Madrid cestuje do Barcelony na El Clásico ako priebežne 7. tím španielskej Primera Division, čo pre Los Blancos nie je lichotivá vizitka. Pod trénerom Lopeteguim sa už kolíše trénerská stolička a je dosť možné, že o jeho ďalšom pôsobení v klube rozhodne aj výsledok dnešného El Clásica.

Julen Lopetegui sa dnes bude spoliehať na to, aby jeho zverenci uhrali viac ako dobrý výsledok, no z Camp Nou sa body nevozia jednoducho. Proti Kataláncom v každom prípade stojí slávny Real Madrid a musia sa mať na pozore, než sa už Real nachádza v akejkoľvek hernej či výsledkovej kríze. Blaugranas si však musia dať pozor predovšetkým na túto trojicu hráčov.

Casemiro

Ak chce Real Madrid eliminovať nebezpečenstvo Barcelony v strede poľa, Casemiro dnes na Camp Nou musí predviesť fantastický výkon.. Brazílsky stredopoliar musí byť v strehu po celých 90 minút, aby vypomáhal defenzíve svojho tímu, ktorá v tejto sezóne nestojí práve najlepšie. Od Casemira sa očakáva, že bude prerušovať líniu prihrávok medzi Busquetsom a trojicou útočníkov Blaugranas a na druhej strane musí vynikajúco spolupracovať s Kroosom a Modričom.

Nepredpokladá sa, aby Barcelona Madridu na Camp Nou dopriala veľké držanie lopty, takže výkon Casemira v strede poľa bude rozhodujúci. Musí lopty získavať a takisto ju udržať a vo všeobecnosti pomôcť tímu s držaním lopty.

Luka Modrič

Chorvátovi vyšli Majstrovstvá sveta v Rusku, ale po turnaji sa mu na klubovej úrovni až tak nedarí. Stále nehráva na tej úrovni, akú sme z jeho strany videli na šampionáte. Pre Madrid je však veľmi dôležité, aby Modrič práve v El Clásicu zabral a Los Blancos siahli na body.

Na svete hráva len zopár stredopoliarov, ktorí sú talentovanejší, než Modrič. Pre Madrid bude jeho prítomnosť v strede poľa dôležitá, podobne ako jeho neúnavné behanie. Práve on sa totiž stará o to, že mužstvo má v zápase správnu intenzitu a Modrič okrem toho dokáže využiť príležitosti, ktoré sa mu naskytnú. Jeho vízia a prehľad v hre spolu so skvelými prihrávkami vedia otestovať obranu súpera. Barcelone môže narobiť veľké problémy.

Gareth Bale

Odchod Cristiana Ronalda doprial reprezentantovi Walesu priestor, ktorý potreboval. Fanúšikovia od neho zas čakajú, že bude strieľať góly. Bale má teda všetko potrebné, aby Madrid potiahol, zatiaľ však zaostáva za očakávaniami.

Má talent na to, aby zápas rozhodol aj sám, no po Ronaldovi musí prevziať aj zodpovednosť, ktorú Portugalčan nosil na svojich pleciach. V dnešnom El Clásicu podľa všetkého začne na pravom krídle a mohol by urobiť rozdiel, pretože Jordi Alba má svoju stranu zvyčajne odkrytú, keďže vypomáha v útoku. Pre Real bude v tomto smere kľúčová kombinácia Balea s Iscom, Modričom a Benzemom, aby spoločne našli voľný priestor a vytvorili pre svoj tím šance.

Ak sa stane, že Bale odohrá priemerný zápas, Madrid veľa streleckých príležitostí nevytvorí, pretože Benzemovi sa nedarí a Real iné možnosti veľmi nemá.

zdroj: sportskeeda.com
foto: sportskeeda.com

Messibest10

7
2018-10-28 13:04:45

A na rozhodcu

123456

2
2018-10-28 13:27:51


Messibest10 - nechápem tu mínusku. Napísal si 100% pravdu. Súhlasím

radinho

7
2018-10-28 13:35:37

Ja by som povedal ,že na každého hráča RM si musíme dávať pozor.

Radovan

-1
2018-10-28 14:13:13

Jj treba si postrazit courtoisa

barcelonista29

3
2018-10-28 14:32:08

S jeho centimetrami pri štandardke v závere zápasu za nepriaznivého stavu pre Real, môže byť nebezpečný aj on :D

citroen2001

-5
2018-10-28 14:50:36

Co z toho ze ma 199cm keď je slabý :D v súboji by plakal

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.