Chorvátsko na Majstrovstvách sveta v Rusku poľahky vyhralo nad Messiho Argentínou 3:0. Tréner Chorvátov Zlatko Dalič v rozhovore pre Goal.com prezradil ako sa jeho zverencom podarilo ubrániť najlepšieho hráča sveta.

Chorváti pritom s Messim priveľa práce nemali, pretože Argentína hrala na šampionáte úplne zle a miestami to vyzeralo, že jej jedinou taktikou bolo prihrať loptou práve Messimu. Chorváti však turnajom prešli až do finále, kde podľahli Francúzsku, no pre túto krajinu je druhé miesto z Majstrovstiev sveta úžasný úspech.

"Messi je pre mňa najlepší hráč na svete a ukazuje to týždeň, čo týždeň," uviedol Dalič v rozhovore pre Goal.com. Dalic je názoru, že Chorvátom zápas vyhrala sila kolektívu a to, že Messiho dokázali odstrihnúť od lôpt. "Pre Messiho je ťažšie hrať v Argentíne, než v Barcelone a my sme sa snažili využiť to, čo sme považovali za drobné slabiny argentínskom tíme."

"Kľúčová bola disciplína a držať sa taktického plánu úplne do bodky. Naši hráči robili presne to. Snažili sme sa zabrániť tomu, aby sa loptu dostali k Messimu a rýchlo ho ubrániť v priestoroch, kde si rád preberá lopty. Nech už je Messi akokoľvek dobrý, futbal je tímový šport a ak jeden tím hrá lepšie ako ten druhý, pre jedného hráča je ťažké to celé otočiť. Chorvátsko bolo v tom zápase jednoduchšie lepšie."

zdroj: goal.com
foto: goal.com

oscar

7
2018-11-01 20:26:22

v tom zapase sa im podarilo zastavit messiho len preto ze ostatni hraci z argentiny boli na MS totalne z formy a Sampaoli uprednostnoval hracov z juznej ameriky pred hracmi ako Dybala Higuain

Messibest10

1
2018-11-02 09:57:11

Úplná pravda, ak nebudú v zápase hráči ako sú napr. Dybala, Icardi tak stále budú hrať na Messiho a on všetko sám nehrá.

Messibest10

1
2018-11-02 09:57:26

*neuhrá

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.