O ponuke Manchestru City pre Lionela Messiho sa píše už veľmi dlho. Prezident The Citizens špekulácie médií potvrdil, keď priznal, že Argentínčana chcel do svojho kádra získať. Pep Guardiola však túto informáciu popiera. Médiá dnes napriek tomu prišli s detailmi ponuky City pre Messiho.

Denník El Mundo uvádza, že Manchester City Messiho otcovi ponúkol prémiu 50 miliónov eur brutto za to, že svojho syna presvedčí k prestupu. Angličania v tom čase plánovali vyplatiť odstupnú klauzulu za Messiho, ktorá činila 250 miliónov eur a takisto mu ponúkli plat 250 miliónov eur netto za 5 rokov zmluvy v tíme. Celá operácia by katarských majiteľov vyšla na 750 miliónov eur. Madridský denník dodáva, že vo veci prebehli aj rokovania, ktoré trvali od decembra 2016 do novembra 2017. Rokovania pritom v jednom z rozhovorov potvrdil aj Luis Suarez, ktorý priznal, že Messi v tom období skutočne zvažoval odchod z Barcelony.

Nakoniec sa však politická situácia v Katalánsku utriasla, darilo sa aj tímu a Argentínčan sa napokon s Barcelonou rozhodol zmluvu predĺžiť. V súvislosti s tým mu stúpla aj odstupná klauzula na úroveň 700 miliónov eur. Denník informuje, že Messi predĺženie zmluvy podpísal tak neskoro predovšetkým kvôli prebiehajúcim rokovaniam s Manchestrom City. Politická situácia v Katalánsku však takisto priamo ovplyvnila chod klubu, pretože 1. októbra sa napokon odohral zápas s Las Palmas, no niektorí hráči ako Piqué či Sergi Roberto boli proti tomu. Messi až dovtedy veľmi odchod z metropoly Katalánska neplánoval, no z dôvodu katalánskej politickej krízy sa začalo hovoriť o tom, že má v zmluve klauzulu, ktorá hovorí, že v prípade ak Katalánsko získa nezávislosť a Barcelona nebude môcť pôsobiť v žiadnej zo štyroch najlepších európskych líg, Argentínčan bude môcť klub zadarmo opustiť.

Na základne novej zmluvy Messi v Barcelone zarába okolo 35 miliónov eur netto - je to súhrn fixného platu a prémie za podpis. Zmluva je platná do roku 2021 s možnosťou predĺženia automaticky o jeden rok. Ak by sa Messi stal voľným hráčom, Manchester City mal pre neho pripravenú ešte lepšiu ponuku - 40 miliónov eur ročne fix a 100 miliónov eur prémiu za podpis.

Klikni sem a vyber si svoje štýlové tričko!

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Barca2013

16
2018-11-03 17:18:57

Ach bože také peniaze

Lionelko

17
2018-11-03 17:21:36

Vraj Messi v jednom rozhovore povedal že by bol rád ak by sa Guardiola vrátil späť

MAREek

19
2018-11-03 17:47:33

Leo je srdciar navždy bude tu

VistaBarca

-15
2018-11-03 19:15:23

Ja by som odisiel ihned.....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.