Existuje populárne presvedčenie, že by mal Argentínčan problémy hrať v inom klube, ako je Barcelona. Je to pravda alebo iba domnienka?

31-ročný útočník Barcelony hájil celú svoju profesionálnu kariéru katalánsky klub. S Barcelonou podpísal svoj profesionálny kontrakt v roku 2004 vďaka svojím výkonom s rezervným tímom v barcelonskom béčku. Messi prekonal v klube rôzne rekordy zahrňujúce najviac strelených gólov, najviac asistencií a najviac získaných trofejí v histórii klubu. Napriek nespočetne veľa úspechom je stále kritizovaný fanúšikmi súpera a niektorými ďalšími fanúšikmi vo svete.

Zbabelosť alebo lojalita?

Messi je jediný hráč, na ktorého si môžete spomenúť, že bol obviňovaný z toho, že hrá iba za jeden klub celú svoju profesionálnu kariéru. Legendy ako Ryan Giggs a Francesco Totti boli práve za toto velebení. Pre Messiho je to však úplne iný prípad. Argumentom môže byť to, že skvelí hráči vždy hľadajú nové výzvy v iných prostrediach. Fakt, že jeho najväčší rival Cristiano Ronaldo zmenil klub pred začiatkom novej sezóny, nepomôže Messimu v týchto diskusiách, v ktorých ho futbaloví fanatici a “odborníci” obviňujú z toho, že sa bojí nových výziev a nechce opustiť svoju komfortnú zónu.

Zároveň sa Messiho rozhodnutie zostať v klube dá považovať za spravodlivé, nakoľko môže cítiť, že lojalita klubu je jediný spôsob, ako sa im odplatiť za to, že sa v detstve postarali o jeho zdravotné problémy s nedostatkom rastového hormónu. V tejto futbalovej ére, kedy peniaze rozhodujú o všetkom, je veľmi vzácne nájsť niečo podobné. Aj keď je Messi jedným z najviac zarábajúcich hráčov, existujú tímy, ktoré by boli ochotné zaplatiť veľa peňazí, aby ho mali vo svojom tíme, aj keby bol iba z polovice taký dobrý, ako je.

Porovnanie s Ronaldom

Veľa ľudí je presvedčených o tom, že by Messi neuspel v inom drese ako v barcelonskom, navzdory faktu, že je hráč s najväčším počtom gólov v argentínskej reprezentácii a že takmer sám dotiahol svoju krajinu na Majstrovstvá sveta vo futbale 2018 v Rusku. Môže to byť spôsobené tým, že jeho jediný rival nemá problém čeliť novým výzvam, nakoľko už hral v štyroch rôznych ligách.

’’Blcha’’ ako je Messi známy, hrá za jeden tím dlhé obdobie, čo pre niektorých znamená, že je nie je až takým dobrým hráčom, ako navonok pôsobí. Kvalita, ktorou je obklopený, a systém tímu, ktorý je postavený na ňom, je považovaný za príliš napomáhajúci Messimu.

Bez urážky k Ronaldovi, je to skvelý hráč, ale čo si väčšina ľudí neuvedomuje je, že od jeho pôsobenia v Sportingu Lisabon sa Portugalčan pripojil ku klubom, ktoré vo svojich ligách dominovali už dávno pred jeho príchodom. Od skvelého Manchestru United k najúspešnejšiemu klubu v Európe Realu Madrid a teraz tím, ktorý vyhral sedem ligových titulov v rade - Juventus. Všetky Ronaldove tímy mali hráčov svetovej kvality od doby, kedy sa k nim pripojil.

Je značne absurdné si myslieť, že by mal Messi problémy hrať v ktoromkoľvek z týchto tímov. A čo sa týka herného systému, sú tímy, ktoré majú filozofiu založenú na držaní lopty, ako Manchester City, do ktorého by Messi ľahko zapadol. Úprimne povedané, Messi by mohol hrať v hociktorom tíme a stále by dokazoval svoju kvalitu (aj keď by možno nestrieľal toľko veľa gólov ako v Barcelone). Nevyhráte 5-krát Zlatú loptu, ak ste schopný hrať iba za jeden tím s určitým štýlom hry.

zdroj: sportskeeda.com
foto: fcbarcelona.com, barcablaugranes.com

 

 

jjnovo

17
2018-11-08 08:20:27

Jasně, že by Messi mohl hrát v kterémkoliv klubu. Všimněte si, že "Ale Messii hraje jen za Barcelonu a ta to staví celý na něm, bla bla bla...," je v disusi o tom kdo je lepší úplně poslední argument fanoušků CR7, protože nevědí čím jiným by mohli Messiho přebít. :)

BayernMunchen

3
2018-11-08 11:45:35

A v reale nemal kazdy hrac povinnost nabit penaldovi pred prazdnu branu :D

Roni957

13
2018-11-08 08:21:37

Toto su tak zbytocne clanky az ma to boli....toto je stranka pre fanusikov barcelony a kazdy fanusik barcelony vie ze messi by bol uspesny v kazdom klube...skuste prosim vsetci autori pridavat clanky z ktorych budeme mat my citatelia osoh, a nie dristy typu bol by ten dobry keby?, bol by lepsi tam?, x dovodov preco barca prehrala, x dovodov preco barca vyhrala....tu je nespocetne vela clankov no maloktory stoji za citanie...no hate

Fishinko

0
2018-11-08 08:32:04

aj keď s tvojím názorom súhlasím, že my fanúšikovia vždy vieme svoje.. tak oni také články proste písať musia, lebo im tie klikačky zarábajú.. je to proste biznis model.. každý má toho plné zuby.. pre nás je to ale len bohužial..

kubakladno

9
2018-11-08 08:35:38

Pánové toto jsou články, které tady byli, jsou s budou. To samé jako reklama Tipsportu. Nečtěte to nebo nebuďte negativní. Ja jsem rad za všechny články.

Roni957

1
2018-11-08 08:39:35

Ja nie som negativny, ja som vyjadril svoj nazor na ktory mam pravo

RastoD

2
2018-11-08 08:44:14

tá výčitka, že v Barce sa hrá veľmi na neho, je nezmysel. každý klub, v ktorom by hral, by tak či tak musel hrať na neho. to predsa vyplýva z jeho kvality. načo by angažovali super hráča, keby mu neprispôsobili štýl hry? ale záleži od miery, v barce to niekedy preháňajú a hrajú cez neho aj to, čo by nemuseli. podľa mňa Messimu by pomohlo, keby to tak nebolo a keby zvyšok tímu hral aj sám. terajšia Messiho pauza v tom Barce podľa mňa veľmi pomôže.

jokerito

5
2018-11-08 08:53:04

Lebo Real nehral vobec na Ronalda :) Prave preto, ze teraz nemaju hraca namiesto neho/ strelca/, maju trocha problem zistit na koho to hrat. aLe suhlasim ze nam Messiho pauza moze pomoct. Najme v zapasoch s muzstvami ktore dokazu takticky MEssiho vypojit z hry.

jokerito

14
2018-11-08 08:50:41

Popravde si myslim, ze ak by Leo odisiel do City, ked tam prisiel Pep, tak by boli neporazitelni. Davno by vyhrali LM a mozno aj viackrat. ja si vazim Lea preto, ze je verný jednemu klubu a patrí medzi legendy ako Totti, Del piero, Giggs, Scholes, ci nasi Iniesta Xavi Puyol... To ze Ronaldo odisiel z United ked boli topka do este lepsieho muzstva- Real nedokazuje ze je lepsi v presadeni sa. A teraz odisiel do Juventusu,co je muzstvo hladne po usepchu v LM a v lige nema konkurenciu z Realu , kde naopak to muzstvo uz zacina byt vyhorete a on to dobre vie. Za mna, nie je umenie odist ked sa prestava darit a ist za lepsim, ale zostat aj po padoch, zdvihnut sa a potiahnut muzstvo k uspechu znova.

PETERKRIZAN

12
2018-11-08 09:25:07

vsade by bol hviezda,ako aj v podpriemernej argentine,ktoru dostal do finale ms,2x copa amerika,aj teraz takmer odstavili ms francuzov,vela nechybalo ,za stavu 2-1 keby fungovala obrana,ktora je katastrofalna,france ide domov

Gabrieloo

5
2018-11-08 11:03:42

ja som strasne rad ze maju tento argument proti messimu. lebo fanusikom Barcelony som ovela skor ako zacal za nas hrat v źaklade a skor ako jeho hviezda sa vysplhala na najvyssiu moznu uroven. takze nch si ten argument maju lebo kym ho maju messi je tu a v klube ktorému fandim uz vyse 20 rokov hra najlepsi hrac v historii futbalu. takze nech si argumentuju a nech zavidia ze uz 14 rokov mozeme sledovat jeho genialitu a um. nech si maju svoje argumenty ja ich im rad doprajem :-D

chara

4
2018-11-08 11:20:19

aj sam ronaldo vie ze messi je lepsi, preto sa snazi stale nieco dokazovat, a zabera mu to na niektorych fanusikov... skutocny kral nema potrebu dokazovat ze je kralom :)

Davoxe

0
2018-11-08 14:52:04

Uz len to ze zostal v jednom time tak dlho je vyzva, kazdy vie prist na hotove(ronaldo)

BigEL

-2
2018-11-08 15:30:40

Když už sme u Ronalda,tak včera byl v zápasa s United naprosto rozdílový,jen smula jeho spoluhráčů,že nevyužily co vytvořil.Mě ted přijde snad lepší než v Realu.

gula123

3
2018-11-08 18:39:05

Toto nemôže autor tejto myšlienky myslieť vážne. Práca s loptou a prehľad v hre, rychlosť myšlienky..., veď v týchto základných veciach nemá nikdo ani náhodou na neho. O tomto môže pochybovať len absolútny laik, čo nikdy nehral futbal. Vo svojej kariére sa presadil proti najlepším mnohokrát, takže toto sú len prázdne bludy.

citroen2001

-1
2018-11-12 14:10:30

ale ronaldo keď prišiel do manchestru tak zo začiatku to bol len talent a musel sa stať najlepším a to sa stalo, (v man utd) potom odišiel do realu madrid ktorý bol v tieni barcelony ktora bola na vrchole a vyhravala same tituly a messi to proste mal lahšie keď za nim bol iniesta a xavi

PETERKRIZAN

0
2018-12-17 19:00:53

Načo sa zaoberať hlúposťou inych,messi jr tu,je tu šťastný on aj jeho rodina,robi nám každý treti den radost,tešíme sa co zas najblizsie predvedie,hraje v najutocnejsom muzstve na svete a bavi sa futbalom,len nech bude zdravý a nech nas teší este vela rokov,to je co nas fanusikov barce zaujima,kdejake dohady co by bolo a nebolo,ved aj arhentina bola v dvoch finakle copa a meeica a jednom svetovom,to je pre niektorych malo,ale muzsvo tvoria jedenasti,proste ked nie je generacia,neda sa,taky skvely zlatan co dolazal zo svedskom,alebo beckham z anglickom,ani xavi bez iniestu by mozno nebol sam dokazal,ak iniesta bol argentinec,mozno dnes hovorime o argentiskych tituloch a nie spanielskych

PETERKRIZAN

0
2018-12-17 19:02:36

Načo sa zaoberať hlúposťou inych,messi jr tu,je tu šťastný on aj jeho rodina,robi nám každý treti den radost,tešíme sa co zas najblizsie predvedie,hraje v najutocnejsom muzstve na svete a bavi sa futbalom,len nech bude zdravý a nech nas teší este vela rokov,to je co nas fanusikov barce zaujima,kdejake dohady co by bolo a nebolo,ved aj arhentina bola v dvoch finakle copa a meeica a jednom svetovom,to je pre niektorych malo,ale muzsvo tvoria jedenasti,proste ked nie je generacia,neda sa,taky skvely zlatan co dolazal zo svedskom,alebo beckham z anglickom,ani xavi bez iniestu by mozno nebol sam dokazal,ak iniesta bol argentinec,mozno dnes hovorime o argentiskych tituloch a nie spanielskych

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.