Útočník španielskej reprezentácie zažiaril ďalším víťazným presným zásahom, tentoraz proti Bayernu Mníchov. Vo Vestfálsku sa mu nesmierne darí. 

V sobotnom šlágri nemeckej najvyššej futbalovej súťaže Bundesligy sa ukázal Paco Alcácer opäť v dobrom svetle, keď sa mu podarilo zaznamenať rozhodujúci presný zásah, aby jeho Borussia Dortmund zdolala Bayern Mníchov pomerom 3-2.  

Skóre nesmierne zaujímavého stretnutia v Signal Iduna Parku pred viac ako osemdesiattisíc divákmi sa podarilo otvoriť ešte v prvom polčase Robetovi Lewandowskemu, no na jeho zásah odpovedal po zmene strán z pokutového kopu Marco Reus. Obaja následne skórovali ešte raz, aby v sedemdesiatej tretej minúte o troch bodoch pre Dortmund rozhodol Paco Alcácer. Špílmacher využil dobrú prácu Sancha, ktorý našiel Axela Witsela, aby napokon pokoril Manuela Neuera. 

Španiel síce opäť začal len na lavičke náhradníkov, ale do hry sa dostal v päťdesiatej deviatej minúte, keď vystriedal Maria Götzeho a na skórovanie mu stačilo štrnásť minút. Paco je v neuveriteľnej forme, gól sa mu podarilo streliť v každom jednom domácom zápase, do ktorého v aktuálnom ročníku nastúpil a v Nemecku na seba upútava obrovskú pozornosť. Ba čo viac, celkovo v šiestich súbojoch zaznamenal hneď šesť presných zásahov. 

Je to práve rodák z valencijskej oblasti, kto v uplynulom období patril medzi opory kormidelníka Luciena Favreho. Die Schwarzgelben sú na čele nemeckej ligy so štvorbodovým náskokom na druhú Borussiu Mönchengladbach a priepastnými siedmimi bodmi na tretí Bayern, ktorý by navyše mohlo zajtra predbehnúť Lipsko. 

Zdroj: theguardian
Foto: theguardian, archív

Culesking

24
2018-11-10 23:34:11

Ten zápas som pozeral, futbal hore dole až do nejakej 80 minuty kedy sa viac Dortmund stiahol a občas vyvinul pressing. No strašne by som chcel vyzdvihnúť výkon len 18 ročného Sancha, ktorý ma neskutočný potenciál a myslím si, že tento chalan bude veľkou oporou pre anglicku repre. Taktiež pekne hral a vypomáhal útoku obranca z Madridu Hakimi. Dortmund mohol vyhrať kludne sj väčším rozdielom, paco tam spálil ešte jednu 100% šancu a to iste aj Reus.

Reekwon

25
2018-11-10 23:38:04

Je to čistě o tom stylu hry, který mu v Dortmundu sedl naprosto dokonale, naopak v tom barcelonském byl ztracený. Jsem pořád přesvědčený, že je to skvělý fotbalista, ale ne pro nás a pokud mu forma vydrží, byl by blázen, kdyby se do Barcelony vrátil, protože pokud v takových nebo podobných výkonech bude pokračovat i v sezóně 2019/2020 tak má Španělsko útočníka číslo 1 pro ME. Mám ale problém s tím, že je to Dortmund, který se nechoval zrovna férově, když šlo o obchod s Dembélém. Vůbec netuším, co mají ve smlouvě o hostování, ale je je asi jasné, že po sezóně ho budou chtít koupit a tak by měl Bartomeu ukázat koule, stáhnout ho zpět a pak vyjednávat a žádných €20m pěkných €70m a na dřevo, ukažme že si taky nenecháme srát na hlavu. Ale zase je potřeba to uhrát chytře, aby jediný kdo na to nedoplatil, byl sám Paco.

Culesking

14
2018-11-10 23:48:30

Totálne s tebou súhlasím, Paco je dobrý hráč, žiaľ k nám nesedel a som rad, že sa mu darí. S tým Dembelem len súhlasím, Dortmund využil šancu kedy sme mali plnú kasu a predal nám síce Talentovaného hraca, ktorý sa pravdepodobne nehodí do nášho štýlu hry za veľký peniaz. Stále verím vto, že sa Dembele u nás presadí, ale chce to aby makal, taký Malcom si neskutočne zaslúži visc šancí toho chalaniska som si obľúbil už vo Francúzskej lige. Snáď sa obaja u nás uchytia..

barcelonista29

2
2018-11-11 00:00:09

Tiež verím, že sa obaja presadia, lebo predpoklad na to majú obaja, ale Malcom väčší - presne ako spomína, aj ja som si ho obľúbil ešte vo Francúzsku, kde hral parádne. Len bude treba, možno, zmenu trénera, aby sa presadili. Lebo EV stále nepôsobí, že by bol "ich fanusikom".

Zmazaný užívateľ

2
2018-11-10 23:55:55

teraz budu mat asi aj viaceri pocit, ze sme ho pustili za malo penazi

Vladinko

0
2018-11-11 08:29:11

:D :D :D to čo píšeš je nemožné, Paco odíde za dohodnutých 25 mega a barceloma s tým nič nemôže urobiť
Ad2- "Dortmund, který se nechoval zrovna férově, když šlo o obchod s Dembélém."..a Barcelona sa zachovala férovo, keď nahuckali Dembeleho aj Coutinha nech prestanú trénovať a vynucuju si prestup? To bolo férové?

BayernMunchen

5
2018-11-11 01:00:09

Paco take goly ako v dortmunde u nas nikdy nedal, lebo dortmund hra na rychly prechod do utoku a my hrame hadzanarske obliehanie pri ktorom utocnik nema ani milimeter priestoru

MessiJeBuh

2
2018-11-11 01:26:21

Nic proti ale asi mu dobře padl ten styl co hraje Dortmund + Německa liga je jednodušší než Španělska... proto dává tolik gólů jinak ve Valencii zas tak gólů nedával...

Zmazaný užívateľ

7
2018-11-11 08:36:22

Klud, my mame munira. Tomu nesedi ziadny styl, lebo je jednoducho parodia na futbalistu.

tominno9

4
2018-11-11 09:20:03

keď čítam že: "Špílmacher využil dobrú prácu Sancha, ktorý našiel Axela Witsela, aby napokon pokoril Manuela Neuera. " tak sa pýtam: kedy bol Paco špílmachrom, alebo teda playmakerom? už báročo napíšu tie médiá o hráčoch, tamojší redaktor sa asi venoval doteraz curlingu a zrazu mu dali napísať článok o futbale...

FCBarcelona2018

3
2018-11-11 12:34:58

Paco hrá v Dortmunde výborne a darí sa mu aj strelecky. V Barci by sa neuplatnil, pretože štýl hry Barce mu nesedí. Naopak Dortmund hrá rýchly, priamočiary a jednoduchý futbal a to je pre Paca ako ušité. Preto sa aj tak strelecky presadil. Okrem toho v Barci dostával málo príležitosti, ale keď ju dostal málokedy sklamal. Škoda ho, ale v Dortmunde z hľadiska jeho profesionálneho rastu je to pre neho lepšie ako keby v Barci sedel na lavičke.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.