Za posledné roky nás niektoré futbalové hviezdy prekvapili svojimi požiadavkami, s ktorými vyšli na svetlo sveta. Posledným príkladom bol Kylian Mbappe, ktorému však predchádzajú ďalšie známe futbalové vzory. Pozrieme sa na niektoré z nich.

Ronaldinho a jeho luxusné požiadavky

Zoznam, ktorý Brazílčan predložil vedeniu Queretaro počas rokovania o podpísaní zmluvy, pozostával z domu s bazénom, futbalovým ihriskom a vyžiadal si aj 4 komorníkov.

Pláž len pre Gervinha

Počas rokovaní so spoločnosťou Hebei China Fortune požadoval Gervinho súkromnú pláž pre jeho rodinu, helikoptéru a letenky, aby mohol cestovať kedykoľvek naspäť domov.

Maradona a jeho výlety

V jednom z jeho niekoľkých dobrodružstiev s cieľom stať sa trénerom Al Wasl skončil Diego Maradona v Dubaji, kde požadoval súkromné lietadlo, aby mohol cestovať do Španielska na návštevu svojej dcéry a vnučky. Jeho požiadavku akceptovali, o rok neskôr s nim však spoluprácu ukončili.

Neymar Jr – Hotely

Najdrahší transfer v histórií futbalu sa nezaobišiel bez komplikácií keďže Neymar najprv žiadal 25 miliónov eur za rok, ktorými by vykryl dlhy na daniach a požadoval aj otvorenie siete hotelov pod jeho menom. Prezident Paris Saint-Germain Nasser Al-Khelaifi neakceptoval Neymarove požiadavky, čo viedlo k tomu, že rokovania o prestupe boli na isté obdobie pozastavené. 

Adebayor žiada všetko

Emmanuel Adebayor mal blízko k podpisu s Lyonom, ale jeho požiadavky vyústili do zrušenia dohody. Medzi svoje požiadavky uviedol zámok s výhľadom na Korziku, vrtuľník, súkromného kuchára a číslo 10, ktoré vtedy patrilo Alexandrovi Lacazettemu. Nakoniec nedostal nič a navyše francúzsky klub zrušil rokovania.

Lavezzi, kráľ Číny

Argentínčan odišiel z PSG, aby sa pripojil k čínskej lige a získal titul najlepšie plateného hráča sveta. Nebol však úplne spokojný s touto dohodou a požadoval 2 plne zariadené domy, 2 autá, šoféra a súkromného kuchára.

Lloris a jeho bonusy za stratu

Zatiaľ čo výherné bonusy v zmluvách sú bežná vec, straty bonusov sú veľmi zriedkavé. Hugo Lloris v zmluve požadoval 7000 libier za každý nastúp, 8000 libier, ak tím vyhrá a 3500 libier v prípade remízy alebo prehry.

Skryté tajomstvá Cristiana Ronalda

Na svetlo sveta sa dostalo, že súčasný hráč Juventusu vyžaduje od svojich zamestnancov veľmi prísnu klauzulu o dôvernosti. Portugalčan je priam posadnutý ochranou svojho súkromia až natoľko, že zakázal svojím zamestnancom prezradiť čokoľvek z jeho súkromia a to po dobu až 70 rokov po jeho smrti alebo po smrti posledného z jeho príbuzných.

Flexibilita Thomasa Vermaelena

Barcelonský obranca zahrnul do svojej zmluvy klauzulu, ktorá hovorí o tom, že by dostal 100 000 eur za odsúhlasenú zmenu akejkoľvek pozície na ihrisku (než je jeho súčasná).

Daniel Agger – tričko s logom jeho spoločnosti

Napriek tomu, že Brondby zaplatil Liverpoolu len 3 milióny eur, aby podpísal prestup Daniela Aggera, jeho zmluva obsahovala klauzulu, ktorá navrhuje, aby počas domácich zápasov mal tím na sebe tričká s názvom spoločnosti Kloagger, ktorej majiteľom je práve Agger.

Všetko okrem červenej

Van der Vaart bol hviezda v Betise v roku 2015. Podľa Football Leaks podpísal klauzulu s klubom, v ktorej bolo uvedené, že "môže používať akúkoľvek športovú obuv, ale v žiadnom prípade nesmie obsahovať červenú farbu" kvôli tímovej rivalite so Sevillou. Hráč dostal 14 mesačných platieb vo výške 114 428 eur. 

Zlatan chce všetko

Keď chcel Paris Saint-German Zlatana Ibrahimoviča dostať do Francúzska, Švéd nebol práve nadšený sťahovaním, preto sa rozhodol, že Francúzom predloží nereálne požiadavky. Uviedol: "Keď som predložil svoje požiadavky PSG, povedal som svojej žene, že ich určite nikdy neprijmú". O 20 minút neskôr mu prišla správa s obsahom: požiadavky sú schválené. Ibrahimovič sa neskôr vyjadril, že ponuku prijal, aby dodržal slovo. 

K šťastiu mi chýba už len traktor

Hráč Juventusu Moise Kean bol veľmi blízko k obnoveniu zmluvy so Starou dámou, až kým sa jeho otec nezačal sťažovať na to, že klub nedodržal slovo, keďže Kean nedostal od klubu ani traktor, ani poľnohospodárske vybavenie.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Migelson

39
2018-11-13 17:28:30

Strašne sa smejem na tom Moise Keanovi :DDD

Asterix

-14
2018-11-13 19:36:22

A to už prečo, vieš ty koľko stojí taký traktor ? Isto viac ako tvoja Felícia.

Grent

4
2018-11-13 17:30:02

Uvazujem o co Rovnaldovi ide, ci ma nejake osobne problemy ktore nechce aby sucasny obyvatelia planety poznali alebo co :D

Milan87

-12
2018-11-13 17:53:10

Je to krivak a buzerant ktory ma deti zo skumsvky a s matkou zije skoro az v incestnom vzťahu.

Barca_kingL10M

24
2018-11-13 17:50:36

Chce utajiť že je prihriaty ale netuší že je to vidno na prvý pohľad :D

FCBkraken

5
2018-11-13 20:00:23

Myslím ze bude stačiť keď ronaldo skončí kariéru a začnú vypravat o ňom bývalý spoluhráči historky ako druhým obdivoval pipiky v sprche

Zorrrro

-4
2018-11-13 22:04:50

Vravi sa o nom ze najradsej a najcastejsie hra v sprche hru "pada mydlo"

uzman

8
2018-11-13 21:30:00

co udelal Mbappe?

RastoD

10
2018-11-14 08:43:17

sa tu C. Ronaldovi posmievate, ale jeho požiadavky sú vlastne jediné celkom normálne. chrániť si súkromie mi pripadá ako správna vec.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.