Vedenie La Ligy stále pracuje na tom, aby sa zápas Girony s Barcelonou odohral v Amerike. La Liga v Amerike dokonca spustila kampaň, aby naklonila verejnosť na svoju stranu a spoločne pretlačili ligový zápas zo Španielska do Miami.

Prezident La Ligy Javier Tebas v pondelok oznámil, že budú bojovať do poslednej chvíle, aby sa zápas Girony s Barcelonou uskutočnil na americkom kontinente. La Liga sa proti rozhodnutiu FIFA odvolala, pretože svetová futbalová organizácia konanie zápasu španielskej ligy mimo územia Španielska odmietla. La Liga tak spustila kampaň s cieľom nájsť medzi Američanmi podporu pre organizáciu zápasu a vyvinúť tak nielen na FIFU tlak.

La Liga si už stihla zaplatiť reklamu na titulnej stránke novín Miami Herald so sloganom 'Bring us match'. Na ďalších stranách denníka si môžeme prečítať argumenty, prečo by sa zápas mal odohrať v Amerike. Ide predovšetkým o vyšší zisk pre americký futbal, zväčšenie celosvetovej základne fanúšikov španielskeho futbalu a rozvoj svetového futbalu. Medzi ďalšie výhody patrí to, že mládež si môže naživo pozrieť hráčov ako Suarez, Portu, Piqué, Stuani či Messi. V reklame sa takisto uvádza, že v prospech zápasu sa vyzbieralo už 30 000 podpisov. Iniciatíva vyzýva na zbieranie ďalších podpisov a dokonca sa na sociálnej sieti Facebook založila stránka, ktorej úlohou je prinútiť FIFA, aby zmenila svoje stanovisko.

zdroj: as.com
foto: as.com

VistaBarca

-1
2018-11-16 18:00:40

Svine ""imperialisticko-teroristické"" chcú ovládnuť ešte aj európsky futbal....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.