Situácia Španielska si vyžiadala zmenu po Majstrovstvách sveta a zdá sa, že prišla pod Enriqueho vedením. V prvých dvoch zápasoch sa ukazujú známky získania svojho strateného rytmu.

Avšak pri prvých náznakoch nepriaznivej situácie zaváhali a opäť sa dostali na začiatok. Dobrá vec je, že futbal je jedným z tých športov, kedy sa mužstvo môže vzkriesiť a to sa môže stať aj súčasnému španielskemu kádru, ak Anglicko a Chorvátsko remizujú vo Wembley v nedeľu popoludní. V takom prípade by sa na tím Luisa Enriqueho pozeralo trochu inak, ale v každom prípade pochybnosti budú stále visieť nad španielskym tímom.

V tíme zavládol prebytok zmien a málo konzistentnosti. V piatich zápasoch ktoré odohrali (štyri súťažné), sa opakovala základná zostava iba dva-krát. Iba David de Gea, Sergio Ramos a Saul sa ocitli v základnej zostave vo všetkých zápasoch, kým Rodrigo hral vo všetkých zápasoch, ale nie od začiatku. Dokopy 27 hráčov si oblieklo reprezentačný dres pod Luisom Enriquem, ktorý prebral tím v septembri. Je to vysoké číslo, keď vezmeme do úvahy, že väčšina zápasov bola súťažných a v takých zápasoch sa môže striedať iba tri-krát. Enrique hovoril o tom, že sleduje viac ako 70 hráčov a že sa chce blížiť tomuto číslu aj naďalej.

Počet hráčov družstva nepresahuje viac ako 23-24 hráčov, takže povolať 27 hráčov sa zdá byť prehnané a je to dôkazom neistoty a nedostatku sebavedomia u niektorých hráčov, ktorých si tréner vybral. Netreba zabudnúť, že jedným z atribútov trénera je byť schopný si vybrať spomedzi všetkých hráčov z krajiny, okrem tých, ktorí sa rozhodli vystúpiť z reprezentácie, ako v prípade Gerarda Piqueho, Andresa Iniestu a Davida Silvu.

Rozhodnutie, ktoré nie je pod paľbou kritiky je bezpochyby De Gea, ako jednotka v bráne, no na druhej strane je veľmi kritizovaný výber obrany.

Ramos je kapitán a líder obrany, ale doteraz bol v obrane spolu s Dani Carvajalom, Nachom, Marcosom Alonsom, Inigo Martinezom, Jose Luis Gayom, Sergio Robertom, Cezar Azpilicuetom, Raulom Albiolom, Johnnym a Jordi Albom, kým Diego Llorente a Mario Hermoso by mohli dostať šancu na debut v nedeľu. Tým pádom z 12 použitých obrancov by sa mohlo stať 14, ak budú títo dvaja figurovať v zostave proti Bosne a Hercegovine, čo iba pridáva pochybnostiam.

Záloha patrí Sergio Busquetsovi a Saulovi, plus tretí muž by mohol byť momentálne zranený Thiago, alebo zlepšujúci sa Dani Ceballos. Rodrigo z Atletica je voľba, ak bude Busquets potrebovať odpočinok, kým Koke je takisto možnosť.

V útoku začalo Španielsko svoju novú púť s Rodrigo Morenom, Iago Aspasom a Iscom, toto trio sa opäť objavilo v zápase v Záhrebe. Rodrigo a Isco začali Enriqueho druhý zápas, ale pripojil sa k nim Marco Asensio. Suso, Paco Alcacer a Alvaro Morata taktiež bojujú o svoje miesto.

Najlepší strelec španielska je Ramos so štyrmi gólmi, ktorý potvrdil, že je kľúčovým mužom pre La Roja ako v obrane tak aj v útoku, dôkazom toho je jeho konštantná miesto v zostave, takisto ako zodpovednosť zahrávať penalty. Druhý v poradí je Alcacer s trojicou gólov.

Štatistiky dokazujú, že tu sú pochybnosti a znepokojenia ohľadom niektorých pozícii v zostave Luisa Enriqueho. Skúšky pre trénera budú pokračovať a hoci sa tréner vyjadril, že jeho cieľom je sa dostať na Euro 2020, sklamanie z potencionálneho vypadnutia z finálnej fázy UEFA Nations League bude evidentné. Éra Luisa Enriqueho sa začala vzrušujúcim spôsobom, ale vzrušenie sa kúsok po kúsku vytráca.

Pozri si originálne oblečenie pre pravého fanúšika Blaugranas!

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Xavi_Iniesta

22
2018-11-18 08:07:02

Ved skusa hracov je novy chce vidiet kazdeho aj tak teraz nejde o nic liga narodov je len jedna z moznosti dostat sa na euro ta tahzsia moznost

mikimi122

8
2018-11-18 09:14:56

https://www.youtube.com/...
Pri pohľade na toto mi je ľúto, že ho tu už nemáme. Čo máme je len Roberto, ktorý nevie brániť a Semedo, čo presedí svoju kariéru v Barcelone iba na lavičke : (

Babuca

6
2018-11-18 11:20:58

Možno obrana v FCB za Enriqueho nebola najlepšia ale mužstvo hralo ofenzívny futbal. Dalo sa na to pozerať a rotoval hráčov. Bol to skvelý tréner aj keď spústa ,, generálov ,, ho tu len kritizovala

Danny

6
2018-11-18 11:25:58

Konecne niekto s rovnakym nazorom :) ... vacsina tu si LE nevazi tak ako by mala ... futbal pod nim sa mi velmi pacil a hlavne tie brejky ... skoda ze mu posledna sezona nevysla podla predstav ... fandim mu hlavne aby nieco vyhral aj so spanielskom :)

Babuca

-1
2018-11-18 11:21:07

Možno obrana v FCB za Enriqueho nebola najlepšia ale mužstvo hralo ofenzívny futbal. Dalo sa na to pozerať a rotoval hráčov. Bol to skvelý tréner aj keď spústa ,, generálov ,, ho tu len kritizovala

Babuca

-2
2018-11-18 11:21:39

Pardon za opakovačku

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.