Legenda FC Barcelona poskytla rozhovor pre televíziu La Sexta, v ktorom otvorene hovorila o mnohých veciach, ktoré fanúšikovia nevedeli.

Boj s Realom Madrid za čias Mourinha

"Nemusíte byť fanúšikom jedného či druhého tímu, aby ste pochopili, že situácia nebola príjemná. Kľúčom toho celého bol Mourinho. Išlo o nezvyčajné súperenie, bola to nenávisť. Celé sa to nafúklo až tak, že sa to nedalo vydržať. Mourinho vôkol seba vyvolal také napätie, až to poškodilo reprezentáciu Španielska a mojich spoluhráčov."

Situácia v Katalánsku

"Barca našťastie nie je iba Katalánsko, má fanúšikov po celom Španielsku a po celom svete. Je to viac, než len teritórium, klub je svetový."

Depresia

"Tá prišla po treble. Gól do siete Chelsea, Liga Majstrov, tri tituly a úžasná sezóna. Leto bolo iné. Cítil som sa zle, inak a nevedel som to opísať. Veľa som premýšľal, ale nevedel som, prečo. Cítil som sa prázdny. Vplyv na to všetko mala aj smrť Daniho Jarqueho. V priebehu predsezóny som zavolal doktorovi Prunovi, pretože som nevedel, čo sa stane. Povedal som mu, že potrebujem pomoc, nevedel som sa z tej situácie dostať. Čakal som, kedy príde noc, aby som si mohol dať tabletku a uvoľniť sa. Necítil som radosť, chuť k niečomu, žiadnu emóciu. Ak máte depresie, nie ste sám sebou, ste viac náchylný na zranenia a ťažko si viete ukontrolovať svoj život. Nejaký čas som teda pracoval s psychológom, vždy si budem pamätať ako som tie stretnutia veľmi chcel, prichádzal som na nich aj 15 minút pred ich začiatkom."

Odchod z Barcelony

"V Barcelone som chcel hrávať po celý svoj život, ale pre tím som zo seba už nevedel dať 100%."

Šampionát

"Na Majstrovstvá sveta nemám dobré spomienky. Čo sa zle začne, zle sa aj skončí. Udalosť s Lopeteguim nám nepomohla a to najmä zo športového pohľadu. Posledný zápas som začal na lavičke a tomuto rozhodnutiu som nerozumel. Hierrovi som to aj povedal. Jeho rozhodnutie rešpektujem, pretože musím, ale nesúhlasil som s ním. Tréner so mnou pred aj potom hovoril, ale aj tak som to nepochopil. Myslel som si, že Hierro nemal adekvátne argumenty, aby tak urobil. Bol som nahnevaný, bolo mi úplne jedno, čo hovoril."

Šatňa Barcelony po udalostiach z 1. októbra

"Neviem, či sa niekedy dozviete, čo všetko sa stalo. Uskutočnilo sa množstvo dôležitých telefonátov. Týkali sa nielen uskutočnenia zápasu, ale aj iných záležitostí."

Mladosť

"Bola poznačená mojou túžbou stať sa futbalistom. V živote je ťažké vychutnávať si svoju prácu. V priebehu času som dozrel v mnohých ohľadoch."

Real

"V detstve som fandil Albacete aj Barcelone, ale jedného dňa nám Barca strelila 7 gólov, nahneval som sa a fandil som Realu."

Vyber si svoje štýlové oblečenie FC Barcelona!

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Radovan

12
2018-11-26 14:38:56

Zaujimavy rozhovor

MSN4ever

5
2018-11-26 14:43:29

Pán hráč ! Rozumie sa futbalu ! Dúfam že niekedy sa do Barcy ako do klubu vráti ale už nie ako hráč (bohužiaľ)

cruyff

0
2018-11-26 14:52:49

tu možme vidiet čo všetko sa odohráva v kabíne aj s takými hračmi ako je Iniesta..bol som šoknutý z tej jeho depresie, z ktorou si on DOBRACISKO OD KOSTI, nevedel poradit....či sa dozvieme čo sa stalo 1.okt. a čo sa dialo potom...určite pre neho nič dobre, to som si istý, lebo aj odchod Xaviho bol podivný...tato dvojica hračov podla mna odišla nedostojný sposobom...rad by som sa dozvedel, čo tým Andre myslel a verím, že sa to dozvieme...už z knihy Pepa Guardiolu sa da vycítit, že hrači prežívali v tejto ere neskutočne tlaky, z ktorými sa niektorý velmi tazko vyrovnali..Muríno, to bola pohroma pre samotný futbal...Andre držím palce...

sid1

2
2018-11-26 15:23:38

Nenaraza tym 1. 10 skor na cele to pozadie zapasu ako skor na seba? Ci ako si dosiel k tomu, ze sa mu dialo cosi zle?

Milan87

15
2018-11-26 15:30:09

Nedostojny odchod?prosim?ved obaja odisli za vsetkych fanfár xavi mal trebl iniesta double a camp nou im tlieskal niekolko hodín. Viem ze mas pipku na vedenie ale nikdy som v ziadnom inom tyme nevidel tak dlhe a emotivne lucenie ako mali po zasluhe oni.Iniesta mal dozivotnu zmluvu keby chcel mohol ostat,xavi uz bol na odchode ale Lucho ho prehovoril na tu poslednu sezonu s trebl.Co viac malo vedenie spravit teda aby ten ich odchod bol pre teba dostojny?!

galibier

7
2018-11-26 17:37:18

ak si chces cruyff vybavit nieco ako nedostojny odchod tak si pripomen odchod hracov a ko Raul ci Casillas ci aj samotneho Ronalda z Realu Madrid....odchod nasich dvoch legiend bol priamo umerny tomu co pre nase farby odviedli-famozny.

cruyff

-7
2018-11-26 19:03:41

Milan, ja takýmto falošným lučeniam za prachy, neverím...Pamätaš si odchod Abidala? Pompezne lučenie a chalan skoro skolaboval, ked po dlhej super liečbe mu vedenie povedalo adios amigo....šokovaný bol celý futbalový svet, ktorý sledoval jeho osud...to že mu ponukli spolupracu s klubom, to vtedy nemalo zmysel, lebo on chcel ešte hrať v fcb...ved to ho motivovalo aby sa čím skor vyliečil..odchody hračov z iných klubov ma nezaujímaju ved my ,,SME VIAC NEŽ KLUB,, či ??? už dlho nie...visca..

Jhonys

3
2018-11-27 13:17:14

takže jaký by podle tebe byl ideální odchod Xaviho a Iniesty? Co by bylo dostatečně důstojné? Jen mě to zajímá, protože zrovna oni dva měli podle mého názoru dostatečně důstojné rozloučení, které se neodehrávalo jen na hřišti, ale i společnými akcemi klubu, setkáním s bývalými kolegy atd...

emiliano

2
2018-11-27 09:20:07

Konečne niekto povedal, ako Mourinho rozvrátil vzťahy medzi hráčmi. Namiesto športového súpernia nenávisť, vojna. Napádal hráčov, rozhodcov, trénerov, vyhecoval divákov, všade videl intrigy. A títo hráči potom hrali vedľa seba v repre. Po jeho odchode sa všetko vrátilo do normálu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.