Napriek tomu, že jeho vystúpenie vo finále Ligy majstrov bol neisté kvôli údajným rasistickým urážkam Marcela, Sergio Busquets s istotou tvrdí, že vo finále vo Wembley „nemusí nič dokazovať.“

„Je to zápas ako každý iný, a preto sa sústredím tak ako inokedy. Ostatné už nezávisí odo mňa,“ uistil stredopoliar tri dni pred veľkým finále proti Manchestru United.

Rodák z Badie sa dostal do centra mediálnej pozornosti po tom, ako bol obvinený Real Madridom z rasistického slovného útoku. Avšak katalánsky hráč všetky tvrdenia poprel, rovnako UEFA nemala ako dokázať vážne obvinenia bieleho baletu.

„Nič nemusím dokazovať!“ hovorí Sergio Busquets, ktorý je vo svojich 22 rokoch na najlepšej ceste druhý krát zdvihnúť pohár majstrov. „Nie je výnimočné vyhrať finále kvôli udaniu, výnimočné je získať veľa titulov, a v tomto prípade, vyhrať Ligu majstrov.“ Majster sveta sa môže pochváliť tým, že spomedzi katalánskej jedenástky je najmladším hráčom, ktorý vybehne na trávnik.

Pochvala spoluhráčom

„Som tímový hráč, nie som populárny a za všetko vďačím svojim spoluhráčom, bez nich by moja práca vyšla na zmar,“ priznáva Busquets. Stredopoliar si nenecháva pre seba ani odkaz pre protihráčov: „ManU ma zaujal vo všeobecnosti. Rad za radom to sú výnimoční hráči, veď hovoríme o klube, ktorý sa v poslednom čase prebojoval do viacerých finále, a taktiež sú veľmi súdržní.“

V každom prípade, 28. mája bude mať príležitosť stretnúť sa s nimi na trávniku v Londýne a aj očistiť svoju povesť kvôli individuálnym kritikám a jedenástky ako celku. „Po tak náročnom roku nám zostáva už len posledný zápas,“ dodáva.

zdroj: mundodeportivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.