Najvyšší výkonný riaditeľ Ajaxu a bývalý skvelý brankár Edwin van der Sar reagoval na údajný záujem katalánskeho veľkoklubu o mladého brankára Andrého Onanu.

Onana bol vychovaný v La Masii, odkiaľ sa sťahoval do hlavného mesta Holandska v roku 2015. Momentálne si prestavitelia Barcelony myslia, že je tá správna chvíľa, aby sa na Camp Nou vrátil.

Zatiaľ čo kamerunský reprezentant netají svoju túžbu vrátiť sa do Španieska, jeden z hlavných prestaviteľov Ajaxu van der Sar je presvedčený, že Onanova budúcnosť je v Ajaxe.

Onana má za sebou tri sezóny v pozícii jednotky a Holanďan si myslí, že jeho prestup na Camp Nou by pribrzdil jeho futbalový vývin.

„Myslím si, že André je fantastický brankár,“ tvrdil van der Sar v rozhovore pre internetový portál Goal.com. „Prišiel k nám vo veľmi mladom veku a okamžite sa stal jednotkou v A-tíme. V prvej sezóne ako jednotka priviedol Ajax až do finále Európskej ligy, kde sme podľahli Manchesteru United. V tak mladom veku je to niečo naozaj obdivuhodné. Minulá sezóna bola náročná, ale v tejto opäť dokazuje, že je pre náš klub nenahraditeľný. Myslím si, že v poslednom čase je až moc prestupových špekulácii a nezmyslov okolo našich hráčov.“

Barcelona sa o Onanu zaujíma z dôvodu možného predaja Cillessena, ktorý ako dvojka v Barcelone nedostáva toľko šancí, koľko by si zaslúžil. Otázkou zostáva, či by mladý Onana bol zaňho vhodnou náhradou, keďže aj on potrebuje chytať čo najčastejšie.

Jackopz

20
2018-11-27 22:52:56

Máme v pláne im kúpiť 2 hráčov zo základu, pár sezón dozadu sme im stiahli jednotku aby u nás sedel na lavičke a teraz sa to má stať znovu?

kubakladno

12
2018-11-28 07:31:58

Ajax a Benfica jsou továrny na talenty a mají čich na budoucí hvězdy fotbalu.

LaBrie

23
2018-11-28 07:56:27

Druhy brankar v time by mal byt uz starsi, skuseny brankar, co ma uz svoje odchytane a nevadi mu sediet na lavicke a prilezitostne nastupit. Nie mlady chalan, co ma karieru este pred sebou a potrebuje hlavne chytat kazdy zapas. To by bola podobna vec ako s Cillessenom, po kratkom case by chcel prec z dovodu nedostatku minut.....

RastoD

5
2018-11-28 09:50:40

tomuto sa dá ťažko rozumieť. kúpiť brankára, ktorý nechytá, potom ho pustiť preč, lebo chce hrať, a potom kúpiť iného, ktorý asi takisto bude vysedávať.

maryann

4
2018-11-28 16:31:11

Naco mame brankarov v B-tyme,mladych,tiez mozu sediet na lavicke a netreba kupovat.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.