Francúzsky stopér má dlhodobé problémy s kolenom, ktoré ho prednedávnom vyradilo z hry na niekoľko týždňov. Lekári odporúčajú operáciu, ktorá by problémy odstránila, avšak Umtiti s ňou nesúhlasí.

Majster sveta z roku 2018 pauzoval so zranením kolenom 2 mesiace a do hry sa vrátil až v minulotýždňovom šlágri proti Atlétiku Madrid. V zápase skupinovej fázi Ligy majstrov sa na ihrisko opäť nedostal a bohužiaľ znovu kvôli kolenu...

V takejto situácii by bola najvhodnejšia operácia, ktorá vy Francúzovi mala pomôcť s úplným vyliečením problémového kolena, avšak Umtiti by si už s najväčšou pravdepodobnosťou v tejto sezóne nezahral. Samuel operáciu odmieta, pretože nechce až do konca sezóna pozerať zápasy iba z tribúny alebo z domu.

Barcelona sa v tejto sezóne neprezentuje dobrou obranou, keď v 13-tich ligových zápasoch inkasovala hrôzostrašných 19 gólov, čo ju radí medzi najhoršie tímy v súťaži. Strata Umtitiho do konca sezóny by situáciu ešte výraznejšie skomplikovala.

Doteraz lekári uprednostňovali lieky a rehabilitácie pred operáciou, no momentálne to vyzerá tak, že Umtiti predsa len pôjde pod nôž. Mundo Deportivo informuje, že Barcelona má krátkodobý plán, ako do konca sezóny nahradiť maródujúceho stopéra.

Riešením by mal byť nákup skúseného stopéra, ktorý by bol schopný nahradiť Umtitiho do konca sezóny. Vermaelen má tiež problémy so zraneniami, takže naňho sa vedenie spoliehať určite nemôže. Ako jedna z alternatív prichádza do úvahy skúsený Branislav Ivanovič.

Barcelona sa v zime takisto pokúsi získať ďalšieho stopéra, avšak mladého s potenciálom v budúcnosti nahradiť Piquého. Tu sa jednohlasne spomína Matthijs De Ligt z Ajaxu Amsterdam.

Prestupová stratégia v nasledujúcom transferovom okne je teda jasná – skúsený stopér schopný krátkodobo podávať kvalitné výkony do konca sezóny (Ivanovič) a mladý, potenciálny stopér do budúcnosti (De Ligt). Ako by ste vy vyriešili defenzívne problémy Barcelony?

zdroj: caughtoffside.com

obrázok: fcbarcelona.com

juraj

-7
2018-11-30 16:58:49

Odrezat a prisit nove koleno. V maso udeninach ich maju plno

galibier

4
2018-11-30 17:09:14

ten Vermaelen je uz na tuto sezonu nepouzitelny? kolko uz vlastne maroduje....mesiac a pol?viac?ved som mal pocit ze mal len svalove zranenie....alebo nieco vaznejsie a cele sa mi to pri tom mnozstve zranenych doplietlo?

mikimi122

2
2018-11-30 17:18:50

Akože fakt? Ivanovič a kvalitné výkony? Tie slová sú jasne opačného významu. Najlepšie by bolo, keby Umtiti pauzoval až vtedy, keď tu už bude De Ligt, ale tiež nie je najlepšie tu operáciu odkladať, lebo sa to môže kľudne zhoršiť.

el_dominiko

4
2018-11-30 17:19:53

Krátkodobo Ivanovič može byť.
Dlhodobo by možno nebol zlý ten De Ligt, alebo Laporte, Davinson Sanchez, Koulibaly alebo Škriniar.
Ale jedno je isté, cez zimu bezpodmienečne musíme kúpiť aspoň jedného stopéra.

LaBrie

6
2018-11-30 17:30:05

Nech len Umtiti nevymysla odkladat operaciu, lebo nakoniec na to moze doplatit ovela vacsimi tazkostami a moze si pokazit celu karieru kvoli pol sezone......

Teo07

-4
2018-11-30 18:15:24

Podľa mňa navrhovaná Umritiho operácia cez miestne lekárske konzilium neprejde.

fofo112

1
2018-11-30 18:52:02

Roky si nepamätám takýto lazaret,Valverde preber sa konečne.

emiliano

2
2018-11-30 19:48:22

Barca nedostáva veľa gólov kvôli obrane, ale kvôli braneniu. A na to smutný muž asi nepríde, lebo ak by prišiel, Raki, Busi, Roberto by sedeli. Tam je problém, traja pomalí a neobratní vedľa seba, tam je diera.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.