Prestup ako Dembélého, tak aj Coutinha bol pre katalánsky klub nesmierne nákladný, no mužstvo sa stále nedočkalo najlepšej verzie týchto hráčov. Klub v každom prípade počíta s tým, že obaja hráči svoju formu nájdu a takisto sa zlepšia v defenzívnej činnosti.

Coutinho sa k Barcelone pripojil v januári tohto roku, keďže Barcelona jeho prestup nedokázala ukončiť pred rokom v lete. Dembélé zas v lete 2017 prišiel, no utrpel ťažké zranenie a celú sezónu mal kvôli tomu rozhádzanú. Platí, že obaja hráči svoju najlepšiu verziu na trávniku ešte neukázali.

Pritom Blaugranas za hráčov zaplatili nesmierne veľa. Ide v podstate o dvoch najdrahších hráčov v histórii FC Barcelona. Za Francúza Barcelona zaplatila 105 miliónov eur a za Coutinha 120 miliónov eur. Bez bonusov. Tie sa môžu vyšplhať až na 80 miliónov eur, z toho 55 miliónov eur je veľmi pravdepodobných.

Coutinho a Dembélé stále svojou hrou nepotvrdili prestupové sumy, ktoré za nich katalánsky klub vynaložil. Valverde však Dembélémz nedáva až toľko šancí, no hráč si za to môže sám svojim postojom mimo trávnik. Samozrejme, na trávniku veľakrát ukáže, že talent má. Ani jeden z týchto hráčov však nevie skvelé výkony prezentovať vo viacerých zápasoch po sebe. Trpezlivosť klubu má v každom prípade svoje hranice.

Brazílčan si však užíva dôveru Ernesta Valverdeho, ktorý ho často nasadzuje do základnej zostavy. Coutinho v tejto sezóne odohral už 1239 minút, kým Francúz 1070 minút. Kým Dembélé strelil 7 gólov, Coutinho 5. Obaja tak majú vyrovnané štatistiky ak berieme na zreteľ fakt, že Dembélé je útočník, kým Coutinho hráva aj v strede poľa. Od oboch však klub očakáva ďaleko viac. Obaja sa musia zlepšiť predovšetkým v defenzívnej hre. V prípade Dembélého na to Valverde upozornil už aj verejne. V klube zatiaľ čakajú, kedy sa hráči predstavia hrou na najvyššej úrovni. Problémom sú obrovské investície a Barca chce výsledky čím skôr.

Vyber si svoje štýlové oblečenie FC Barcelona!

zdroj: marca.com
foto: marca.com

mikimi122

16
2018-12-02 11:30:45

Alebo je tu ešte možnosť zmeniť trénera, ktorý nebude očakávať od útočníkov aby obraňovali. Prvoradou úlohou útočníka je útočiť a keby sme vytvárali dostatočný pressing ako za čias Guardiolu, tak kľudne by sa naši útočníci mohli sústrediť na to, na čo sa sústrediť majú, a to je útok.

el_dominiko

14
2018-12-02 11:44:39

Coutinho by mal hrávať v zálohe, v útoku sa len trápi.

Lionelko

6
2018-12-02 11:45:41

Verím im !

fofo112

20
2018-12-02 12:27:30

Valverde je tréner ktorý nevie správne poskladať mužstvo, a pracovať s hráčmi dokonca dať hráča na post ktorý mu prináleží, Cou má hrať v zálohe čo je pre neho typické no on ho nechá trápiť sa na krídle, Semedo má hrať základ no on tam bezhlavo tlačí Roberta,Dembo jednoznačne základ na krídle,no raz je tam Rafinha, Cou, dokonca už aj Roberto. Hoci tréner má na všetky posty hráčov ktoré im prináležia on si ide svoje, potom ten náš výkon vyzerá jedná katastrofa chalani sa bezradne hladajú nik sa necíti konfortne jednoducho nevedia čo majú hrať. Tréner im to doslova znechucuje jasný príklad Coutinho super hráč sa dostáva do priemeru a to sa týka aj ostatných hráčov,nebyť týchto jeho trénerských rošád v pohode sme mohli mať náskok 10 bodov. Dembo jeden z našich najlepších hráčov v minulom kole on ho dá 10 minút pred koncov dole a pri príchode na lavičku mu nepodá ruku, nevystíska ho, nepochváli, tak ako to robia bežne tréneri Pep, Klopp,Simeone a pod. Je to mladý chalan ktorý tu pochvalu od trénera potrebuje.

Vendeta

10
2018-12-02 13:54:37

Coutinho toho ukázal velmi vela.. Prišiel ako nastupca Iniestu a preto by mal hrať ako ofenzivny založník, nie ako utočník!!!!

Jeho kreativita v zálohe chýba

michal11

3
2018-12-02 16:02:29

Klub by mal pritlačiť na trénera aby hral kreatívnejší futbal a budu aj výsledky. Podľa mňa sa Valverde aj snaží ale jednoducho mu to neide, hold je to nekreatívny typ trénera. Preto stále píšem že je to dobrý tréner ale nie pre Barcelonu kde sa má hrať kreatívny futbal. Mne je veľmi smutno za Titom RIP.

LaBrie

3
2018-12-02 17:36:52

Ako sa mozu prejavit ofenzivni hraci pri takomto alibistickom trenerovi.....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.