Bývalý útočník FC Barcelona Gary Lineker sa zastal kapitána prvého tímu blaugranas, ktorého po nejakom čase opäť kritizoval legendárny brazílsky rodák Pelé. Ikona futbalu Kanárikov vo svojich nedávnych vyjadreniach zašla vskutku tak trochu priďaleko. 

Muž, ktorý vo svojej kariére zaznamenal viac ako tisíc presných zásahov a tri razy triumfoval na Svetovom šapionáte, pred niekoľkými dňami kritizoval pre svoje domáce, brazílske médiá hviezdneho Lionela Messiho. Edson Arantes do Nascimento, celému svetu notoricky známy skôr pod menom Pelé, tvrdil, že Lea výrazne zaostáva za svojím rodákom Diegom Maradonom aj inými velikánmi svetového futbalu. 

"Ako môžeme porovnávať niekoho, kto skvele hlavičkuje, zakončuje ľavou aj pravou nohou, a niekoho, kto vie strieľať len jednou nohou, ovláda jednu kľučku a nevie dobre hlavičkovať?" odpovedal v rozhovore pre Folha de Sao Paulo na otázku, či jeho samého možno s Messim porovnávať.

"Podľa môjho názoru bol na druhej strane Maradona jedným z najlepších hráčov histórie. Keď sa ma opýtate, či bol lepší ako Messi, poviem vám, že áno. Bol oveľa lepší. Iste, potom tu boli aj iní famózni futbalisti ako Johan Cruyff alebo Franz Beckenbauer," komentoval Pelé. Ten v minulosti kritizoval hráča Azulgranas už viac ráz, no tentoraz zašiel zrejme najďalej. 

Reakcie na seba ale nenechali dlho čakať a Pelého vyjadrenie o tom, že Messi ovláda iba jednu kľučku prinútili ku komentáru i legendárneho Garyho Linekera, súčasného analytika britskej televíznej stanic BT Sport"Pokiaľ posudzuje hráčov takto, to isté by platilo aj o Maradonovi. Je to absolútny nezmysel," poznamenal rodák z Leicestru stručne, no o to výstižnejšie. 

Lineker, o dvadsať rokov mladší ako Pelé, hrával za FC Barcelona v druhej polovici osemdesiatych rokov a vo viac ako sto dueloch strelil zhruba štyridsaťpäť gólov. Na Camp Nou sa radoval zo zisku Poháru víťazov pohárov i Španielskeho kráľovského pohára. Od roku 2003 je členom anglickej futbalovej siene slávy. 

Zdroj: md
Foto: goal, md

okbor

top komentár
76
2018-12-09 13:51:16

Ale Diego vedel hrať aj rukou. :)

Milan87

top komentár
42
2018-12-09 13:56:14

To predsa nebola diegova ruka.To bola ruka božia:)

cescfabregas58

-18
2018-12-09 15:23:57

Lebo Messi nikdy nedal gol rukou..

Coutinho1

top komentár
50
2018-12-09 13:53:37

Takto to vyzerá keď Maradona dá Pelemu perník..

Harwel

15
2018-12-09 14:46:44

Možno si dávajú aj niečo iné.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.